Charlotte Tilbury is wereldwijd een zeer geliefd beautymerk, vooral haar Pillow Talk collectie is erg populair. Charlotte’s best selling award winning duo van de Pillow Talk collectie is de Lip Cheat lipliner en Matte Revolution lipstick. Beide producten heb ik uitgeprobeerd en ik vertel je er meer over in dit artikel.

Charlotte Tilbury Pillow Talk lips | review lip cheat & matte revolution lipstick

Charlotte Tilbury Lip Cheat Lipliner Pillow Talk | 1,2g, €22,-

Het Charlotte Tilbury Lip Cheat Lipliner in Pillow Talk is haar iconische wereldberoemde nude-roze lipliner voor volle gedefinieerde lippen dat volgens Charlotte Tilbury bij iedereen staat. Dit is het product waarmee Charlotte haar Pillow Talk collectie begon. De zachte waterproof formule glijdt over de lippen voor een perfecte lijn waarmee je je lippen van vorm kan veranderen om ze er groter uit te laten zien.


Lip Cheat Lipliner Pillow Talk

 • node-roze tint die ieder huidtint flateert
 • waterproof, fluweelachtige formule
 • ‘your lips-but-better’-finish
 • houdt tot 6 uur lang zonder uitlopen

Kenmerken

 • Belooft 6 uur lang te blijven zitten zonder uit te lopen en te vervagen.
 • Bevat Hyaluronzuur voor een soepele textuur met hydraterende eigenschappen.
 • Bevat Bijenwas voor een zachte gladde textuur.
 • Bevat Jojobazaadolie dat het vochteffect vasthoudt en de lippen zacht laat aanvoelen.
 • Bevat Ceresine dat vervagen en uitlopen voorkomt.
 • Bevat gemicroniseerde poeders die zich goed laat blenden en zorgt voor diep pigmentafgifte.

Verpakking

De huls van de Lip Cheat lipliner heeft een prachtige rosé gouden kleur en aan de tip kun je zien welke kleur het potlood bevat. De lipliner is een potlood dat je dient te slijpen om de punt te herstellen. Het bijbehorende doosje heeft een bruine kleur met gouden tekst opdruk.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Lip Cheat verpakking

Swatches

De lipliner heeft een hele goede pigmentatie zoals je op de foto hieronder kan zien. Op de swatch zie je rechts één veeg en links meerdere laagjes over elkaar. De kleur is minder roze en meer peachy nude dan ik had verwacht, maar nog steeds heel erg mooi.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Lip Cheat swatch
Rechts 1 veeg, links meerdere laagjes
Charlotte Tilbury Pillow Talk Lip Cheat swatch op lippen
Swatch, ingevuld op mijn lippen

Mijn ervaring

De prachtige rosé gouden verpakking van de lipliner valt meteen op, dé signature style van Charlotte Tilbury. De lipliner is een gewoon potlood, je dient hem te slijpen voor een nieuwe verse punt. De lipliner is stevig maar romig genoeg om je hele lippen gemakkelijk mee in te kunnen kleuren.

Charlotte belooft dat de lipliner voor iedereen flatterend is en bij elke huidtint past. Het is alleen afhankelijk van je eigen ondertoon en huidtint hoe de kleur bij jou uitpakt, koeler (roze) of warmer (peach). Bij mij overheerst de peach-nude tint meer dan de roze tint omdat ik een warme ondertoon heb.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Lip Cheat swatch in hand

De lipliner geeft bij de eerste aanraking direct een goed pigment af zodat het niet lang duurt voordat je lippen ingevuld zijn. Het voelt een beetje plakkerig aan nadat mijn lippen zijn ingevuld maar droogt mijn lippen niet uit. Ik heb het idee dat hierdoor de lippenstift veel langer op mijn lippen blijft zitten. Het is wat mij betreft de perfecte basis voor de bijbehorende lippenstift.

Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick Pillow Talk | 3,5g, €32,-

Het Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick in Pillow Talk is haar iconische wereldberoemde nude-roze lippenstift voor weelderige lippen in een paar seconden. Volgens Charlotte is deze lippenstift geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd en huidtoon. Deze lippenstift is wereldwijd geliefd en één van haar bestseller producten. De hydraterende matte formule verzacht en vormt de lippen om ze te perfectioneren.


Pillow Talk Matte Revolution lipstick

 • diepe zoetroze matte tint
 • verrijkt met anti-oxidanten en orchidee-extracten die de lippen verzachten
 • 3D-pigmenten zorgen voor voller ogende lippen
 • houdt tot 10 uur lang zonder te vervagen

Kenmerken

 • Belooft 10 uur lang te blijven zitten zonder uit te lopen en te vervagen.
 • Bevat 3D lichtreflecterende pigmenten voor voller ogende lippen.
 • Bevat antioxidant Lipstick Tree en Orchideeënextract om de lippen te verzachten.
 • Bevat antioxidant Vitamine E om de lippen te verzorgen.
 • Bevat Esteroliën voor een zachte textuur van de lipstick.

Verpakking

De Matte Revolution lippenstift heeft een prachtige rosé gouden huls met een textuur aan de buitenkant. De huls voelt redelijk licht in de hand en staat stabiel op een vlakke ondergrond. De tip van de lippenstift is schuin zodat het de vorm van je lip perfect volgt. Het bijbehorende doosje ziet er prachtig uit, lichtroze met gouden tekstopdruk.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Matte Revolution lipstick verpakking
Charlotte Tilbury Pillow Talk lips | review Lip Cheat & Matte Revolution lipstick

Swatches

De lippenstift heeft een hele mooie pigmentatie zoals je op de foto hieronder kan zien. Rechts is één veeg en links zijn meerdere laagjes over elkaar. De kleur is bij mij een echte peachy nude. Net als de lipliner minder roze dan ik had verwacht, maar nog steeds een prachtige nude.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Matte Revolution lipstick swatch
Rechts 1 veeg, links meerdere laagjes
Charlotte Tilbury Pillow Talk Matte Revolution lipstick swatch op de lippen
Swatch op mijn lippen

Mijn ervaring

Ook de verpakking van de lippenstift valt meteen op, wat een prachtige huls gehuld in rosé goud met het logo van Charlotte bovenop. De geur is vanille achtig wat ik een fijne geur vind voor een lippenstift. De vorm van de lippenstift laat hem gemakkelijk op je lippen aanbrengen.

Ondanks dat het een matte lippenstift is, voelt hij niet stroef aan maar juist lekker romig. Persoonlijk vind ik de lippenstift meer semi-matte dan echt matte. De lippenstift droogt mijn lippen niet uit, ondanks dat ik vrijwel altijd droge lippen heb met velletjes op mijn onderlip. De lippenstift verergerd het effect van de velletjes gelukkig niet.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Matte Revolution lipstick in hand

De pigmentatie van de lippenstift is heel intens, hij geeft meteen veel kleur af bij aanbrengen en je kan de kleur goed opbouwen. In combinatie met de lipliner blijft de lippenstift een aantal uren mooi op de lippen zitten, alleen bij een maaltijd verdwijnt het wel een beetje. 10 uur lang zonder te vervagen is wat mij betreft dan ook een té overdreven claim, of je moet de hele dag niks eten en drinken.

Ik denk dat deze kleur zoals belooft voor iedereen flatterend is, alleen afhankelijk van je huidtint en ondertoon welke kleur naar voren komt bij jou. Bij mij is dat meer peach-nude door mijn warme ondertoon. De Pillow Talk lippenstift is een mooie neutrale sexy nude voor subtiel verzorgde lippen zonder te overheersend aanwezig te zijn.

De make-up look

Charlotte Tilbury Pillow Talk lips Lip Cheat & Matte Revolution lipstick make-up look
Charlotte Tilbury Pillow Talk lips | review Lip Cheat & Matte Revolution lipstick

In deze look draag ik verder de ILIA Beauty Super serum skin tint en ILIA Beauty True skin serum concealer (review hier), dr. Jetske Ultee Powder (review hier), Hourglass Holiday Palette 2020 (review hier), ILIA Beauty Cool Nude oogschaduw (review hier) en Gucci L’Obscur mascara (review hier). Ik draag Eline Rosina oorbellen (review hier).

Verkrijgbaarheid

De Charlotte Tilbury Lip Cheat Lipliner bevat 1,2 gram aan product en kost € 22,-. Het Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick bevat 3,5 gram aan product en kost € 32,-. De collectie van Charlotte Tilbury kun je online bestellen via Charlottetilbury.com en deBijenkorf.nl.

Shop dit artikel


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.