Net als je huid, heeft je haar en hoofdhuid ook bescherming nodig tegen de zon. Teveel zon kan namelijk je haar beschadigen waardoor het droog en breekbaar wordt. Met de juiste bescherming help je je haar gezond en glanzend te houden. In dit artikel geef ik vijf tips hoe je je haar het beste kan beschermen tegen de zon en deel ik de vijf beste haarproducten met UV-filter.

Zonbescherming is voor je haar ook belangrijk

Het is voor je haar en hoofdhuid net zo belangrijk om je tegen de zon te beschermen als voor je huid op je gezicht en lichaam. Teveel zon kan je haar beschadigen waardoor het droog en breekbaar wordt. Ook kan het de kleur van je haren vervagen, vooral als je je haar verft. Daarnaast kan de zon je hoofdhuid uitdrogen en je haar er dof en levenloos uit laten zien.

Door je haar en hoofdhuid te beschermen tegen de zon en het goed te verzorgen met de juiste producten blijft je haar gezond, sterk en mooi glanzend.

Tips om je haar te beschermen tegen de zon

Er zijn verschillende manieren waarop je je haar en hoofdhuid kan beschermen tegen directe zonnestralen:

  1. Bescherm je haar en hoofdhuid door een hoed of lichte sjaal over je haar te dragen.
  2. Breng een UV-beschermend haarproduct aan op je haar om het tegen de zon te beschermen.
  3. Gebruik een hydraterende shampoo en conditioner om je haar gehydrateerd te houden zodat het beschermt is tegen uitdroging.
  4. Spoel je haar af na het zwemmen in een zwembad of de zee om schade door chloor en zout water te voorkomen.
  5. Probeer de zon te vermijden tijdens piekuren, dit is zo ongeveer tussen 11:00 uur en 15:00 uur wanneer de zon op zijn sterkst is.

Top 5 beste haarproducten met UV-filter

top 5 beste uv bescherming voor haar
Beeld: (halayalex on Freepik)

Hairlust Sun Defense Hair Mist

Hydraterende leave-in spray met een natuurlijke UV-filter voor zonnebescherming van het haar. Vormt een onzichtbare laag op het haar en de hoofdhuid ter bescherming tegen de zon. Verrijkt met Aloe Vera, Bosbessenextract en Phytessence™ French Oak Extract.


Nuxe Sun Protective Milky Oil For Hair

Melkachtige olie die het haar beschermt tegen uv-stralen en zout en chloor tijdens het zwemmen. Verrijkt met Koolzaadolie, Jojoba olie en Kokosolie.


Aveda Sun Care Protective Hair Veil

Een lichtgewicht, waterbestendige UV-beschermingsmist die een onzichtbare laag aanbrengt om het haar te beschermen tegen de zon. Verrijkt met Zonnebloemolie, Kokosolie en Shea Butter.


Coola SPF 30 Organic Scalp & Hair Mist

Waterbestendige lichtgewicht formule met SPF 30 beschermd de hoofdhuid en het haar tegen de zon. Verrijkt met Algen Extract, Centella Asiatica Extract en Rijst Extract.


Schwarzkopf Sun Scalp & Hair Protect Mist

Een niet-vette leave-in spray met SPF20 beschermd de hoofdhuid en het haar tegen de zon. Verrijkt met koudgeperste kokosolie.


Bronvermelding: voorkappers.nl, hairlust.nl
Beeld: halayalex on Freepik


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.