Privacyverklaring


Je leest op dit moment de privacyverklaring van Mooigids.nl. In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee wordt omgegaan. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

Mooigids neemt de privacy van je persoonsgegevens zeer serieus. Mooigids zal je persoonsgegevens niet met derden delen (tenzij het mij wettelijk verplicht wordt). De persoonsgegevens worden alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt verwerkt in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Heb je vragen? Stel ze gerust via onderstaand e-mailadres of via het contactformulier.

Bedrijfsnaam: Mooigids.nl
Eigenaar: Evelien Westerhof
Website: www.mooigids.nl
E-mail: contact@mooigids.nl
KvK: 77006771

Persoonsgegevens die worden verwerkt

Mooigids verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van de website en/of omdat je deze gegevens zelf aan Mooigids verstrekt. Mooigids gebruikt deze gegevens onder andere voor jouw reactie op een artikel, het downloaden van een (gratis) e-book of je deelname aan een winactie waarbij ik je gegevens nodig heb. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Website (niet verplicht)
  • IP-adres

Mooigids heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Ik raad ouders aan betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonsgegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met me op via contact@mooigids.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Met welk doel worden persoonsgegevens verwerkt

Mooigids verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Als jij contact opneemt met Mooigids via de website. In dit formulier worden alleen je voornaam en e-mailadres verzameld. Daarnaast wordt je IP-adres opgeslagen.
  • Voor het versturen van je gedownloade (gratis) e-book via de website. In dit formulier worden alleen je voornaam en e-mailadres verzameld. Daarnaast wordt je IP-adres opgeslagen. Door het downloaden van een e-book ga je er tevens mee akkoord mogelijk in de toekomst een nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je te allen tijde weer uitschrijven.
  • Om je te kunnen e-mailen indien dit nodig is, denk hierbij aan een winactie waaraan je hebt deelgenomen. Wanneer je hebt gewonnen zal ik jou een e-mail sturen om je hiervan op de hoogte te stellen en daarbij meteen om je adresgegevens vragen, zodat de prijs naar je verzonden kan worden.

Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard

Mooigids bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie onbeperkt bewaard. Op deze manier worden vervolgreacties automatisch herkent en goedgekeurd in plaats van ze te moeten modereren.

Delen van persoonsgegevens met derden

Mooigids zal je persoonsgegevens nooit aan derden verkopen en bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om bovenstaande doelen te realiseren. Je gegevens worden uitsluitend aan derden verstrekt wanneer de derde partij een gewonnen prijs via een winactie rechtstreeks naar jou opstuurt, maar pas nadat ik hiervoor schriftelijk toestemming heb ontvangen van jou. Ook worden je gegevens aan derden verstrekt als er moet worden voldaan aan een wettelijke verplichting.

Beveiliging persoonsgegevens

Mooigids neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Daarom is Mooigids alleen te bezoeken via een HTTPS-link, een beveiligde versie van het standaard HTTP. Dit voorkomt dat jouw persoonsgegevens niet in de verkeerde handen vallen.

Google Analytics

Voor de analyse van o.a. bezoekersaantallen en doelgroep gegevens wordt gebruik gemaakt van Google Analytics en Google Analytics cookies. De gegevens die Google Analytics op de website verzamelt worden niet gekoppeld aan persoonsgegevens. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics en geeft inzicht in hoe de website wordt bekeken.

  • Mooigids heeft een bewerkersovereenkomst met Google gesloten.
  • Het laatste octet van het IP-adres van bezoekers is gemaskeerd en daardoor geanonimiseerd.
  • Mooigids maakt geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Mooigids gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast worden er cookies geplaatst die jouw surfgedrag bijhouden zodat op maat gemaakte content en advertenties worden aangeboden. Bij je eerste bezoek aan de website ben je al geïnformeerd over deze cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Links naar websites van derden

Mooigids kan links bevatten naar websites van derden of diensten die niet het eigendom zijn van of worden beheerd door Mooigids. Mooigids heeft geen controle over en neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Verder erken je en ga je ermee akkoord dat Mooigids niet verantwoordelijk of aansprakelijk is, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of vermoedelijk veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op dergelijke inhoud, goederen of diensten die beschikbaar zijn op of via dergelijke websites of diensten. Ik adviseer je om de bepalingen en voorwaarden en het privacybeleid van websites of diensten van derden die je bezoekt te lezen.

Verzoek tot inzage, correctie of verwijdering

Jij hebt als bezoeker het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Denk hierbij aan een reactie die je verwijderd wil hebben bij een oud artikel. Jij kan dan een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar contact@mooigids.nl. Ik help je graag zo snel mogelijk, maar binnen de gestelde termijn van 4 weken.

Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Mooigids behoudt zich het recht deze voorwaarden te allen tijde te kunnen aanpassen.