Ben je op zoek naar een leuke thuis workout die niet alleen goed is voor je lichaam maar waar je ook vrolijk van wordt? Er zijn talloze workouts die je humeur verbeteren en stress verminderen terwijl je actief bezig bent. Van dansen en hoelahoepen op muziek tot het trainen van een bewuste ademhaling en een flexibeler lichaam. In dit artikel zet ik vijf leuke beweegoefeningen voor je op een rij.

Dit is waarom je vrolijk wordt van bewegen

Lichamelijke beweging heeft positieve effecten op je mentale welzijn en humeur. Tijdens bewegen worden geluksstofjes zoals endorfine, dopamine en serotonine aangemaakt wat euforie en een gelukkig gevoel opwekt. Tegelijkertijd verminderen stresshormonen zoals cortisol door beweging waardoor je je meer ontspannen en vrolijk voelt. Daarnaast biedt beweging afleiding van zorgen en negatieve gedachten waardoor je humeur zal verbeteren.

thuis workout waar je vrolijk van wordt
Beeld: (freepik)

5 thuis workouts voor een goed humeur!

Het leuke van onderstaande workouts is dat ze niet alleen zorgen voor een gezond en fit lichaam, ze toveren ook een glimlach op je gezicht! Van dansen en hoelahoepen op muziek tot het trainen van een bewuste ademhaling en een flexibeler lichaam. Tevens lenen al deze workouts zich perfect om thuis in je eigen omgeving uit te voeren.

Zumba

Zumba maakt je vrolijk om verschillende redenen. Allereerst is het een leuke en energieke manier om te bewegen door de opzwepende muziek en de vrolijke danspasjes waarmee je calorieën verbrandt. Daarnaast heeft Zumba een positief effect op je lichaam en geest door de dansbewegingen die geluksstofjes vrijgeven en je lichaam fitter maakt. Dit verbetert je humeur en kan stress verminderen. Het is een activiteit waar iedereen met elk fitnessniveau en alle leeftijden van kan genieten.

Bekijk dit filmpje voor een vrolijke Zumba workout

Aerobics

Aerobics maken je vrolijk omdat het een dynamische en ritmische vorm van lichaamsbeweging is die begeleid wordt door opzwepende muziek. Deze combinatie van beweging en muziek zal direct je stemming verbeteren en een gevoel van energie en vrolijkheid opwekken. Tijdens aerobics komen geluksstofjes vrij die stress zullen verminderen en je humeur zal verbeteren. Ook aerobics is geschikt voor iedereen met elk fitnessniveau en voor alle leeftijden.

Bekijk dit filmpje voor een vrolijke Aerobics workout

Yoga

Yoga kan je humeur verbeteren op verschillende manieren. Yoga legt de focus op ademhaling en mindfulness wat helpt stress te verminderen, een gevoel van kalmte bevordert en een positieve mindset aanmoedigt. Daarnaast komen er geluksstofjes vrij wat kan bijdragen aan een vrolijk en tevreden gevoel. Het bewust strekken en bewegen tijdens yoga helpt spanning los te laten en verbetert daardoor je humeur.

Bekijk dit fimpje voor een ontspannende Yoga workout

Pilates

Pilates kan net als yoga je vrolijk maken door de focus op het verbeteren van een flexibeler lichaam en het bevorderen van je lichaamsbewustzijn. Door het uitvoeren van gecontroleerde en vloeiende bewegingen samen met een bewuste ademhaling kan Pilates stress verminderen en een gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen. Terwijl je werkt aan een sterker en meer in balans lichaam, kan het correct uitvoeren van de oefeningen ook een positieve invloed hebben op je humeur.

Bekijk dit filmpje voor een gefocuste Pilates workout

Hoelahoepen

Bij hoelahoepen denk je vast terug aan je kindertijd, het is dan ook een erg speelse manier van bewegen. Het draaien van de hoelahoep rondom je taille op muziek kan direct een gevoel van vreugde opwekken omdat geluksstofjes worden vrijgegeven. Bovendien train je er op een effectieve manier je buik- en rugspieren mee waardoor je lichaam fitter zal voelen. Het is een leuke en toegankelijke activiteit die je humeur kan verbeteren en je energie zal geven.

Bekijk dit filmpje voor een speelse Hoelahoepen workout

Hulpmiddelen voor thuis workout


Beeld: freepik


Ontvang nu gratis de ‘Zelfliefde Startersgids’!

In dit gratis e-book geef ik je handvatten en diverse waardevolle tips om vandaag nog te starten met zelfliefde. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.