De Ambient Lighting Palettes van Hourglass Cosmetics bevatten hele zachte en fijn gepigmenteerde poeders die je een prachtige natuurlijke ‘glow from within’ look geven. Ieder jaar brengt Hourglass Cosmetics een nieuw Limited Edition palette uit voor de feestdagen. De palettes zien er elk jaar weer prachtig uit, maar ze zijn ook redelijk hetzelfde. Eén palette in je collectie volstaat dan ook prima. Ik laat je in dit artikel mijn Ambient Lighting Palette van 2020 zien, de Sculpture Edit.

Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette Edit Sculpture

Ambient Lighting Holiday Palette *Edit Sculpture* | 6,8gr, € 89,-

Al een aantal jaren ben ik dol op de poeders van Hourglass Cosmetics en volg ik elk jaar de uitgave van het Holiday Palette. Ik vind de palettes er telkens prachtig uitzien maar meestal sprak de verpakking of juist de poeder-combinatie mij niet helemaal aan waardoor ik er nooit een heb aangeschaft. Tot Hourglass vorig jaar het Edit Sculpture palette lanceerde. Dit palette liet mijn hart meteen sneller kloppen, ik besloot eindelijk zelf een aan te schaffen.

Het Limited Edition Ambient Lighting Edit Sculpture palette bevat drie bestsellers en drie exclusieve nieuwe tinten blush, bronzer, highlighter en poeder voor een stralende teint. Dit limited edition palette is alles wat je nodig hebt om het perfecte licht te creëren, waar je ook gaat.

Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette Edit Sculpture

Verpakking

Dit palette is in de kleur goud uitgevoerd en bevat een 3D geometrisch ontwerp op de deksel van het compact. Aan de binnenkant vind je de 6 verschillende poeders in de typische Hourglass bolle en marble uitvoering en een grote spiegel. Het palette is compact genoeg om mee te nemen op reis, alle poeders zijn namelijk precies de grootte van een mini compact.

Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette Edit Sculpture doosje
Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette Edit Sculpture verpakking dicht

Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette Edit Sculpture verpakking open

Swatch poeders

Dit palette bevat zes verschillende poeders in alle tinten die je nodig hebt. Er zitten drie bestaande kleuren in en drie kleuren speciaal gemaakt voor dit palette. De formule van de poeders is zijdezacht met een zachte stralende finish. De poeders zelf zijn vrij sheer maar de accentpoeders blush en bronzer hebben een opbouwbare pigment die zich perfect met elkaar laten mengen. De poeders zijn zo zacht dat ze moeiteloos over elk huidtype glijden. Het benadrukt textuur niet, de poeders helpen de huid juist te perfectioneren.

Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette Edit Sculpture dichtbij
Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette Edit Sculpture swatches

Ambient Lighting Powder Dim Light (linksboven)
Permanente tint. Deze poeder is een zacht lichtbeige met een subtiele roze ondertoon.

Ambient Lighting Powder Diffused Light (middenboven)
Permanente tint. Deze poeder is een zeer lichte transparant beige tint met een subtiele gele ondertoon.

Ambient Strobe Lighting Powder Glistening Strobe Light (rechtsboven)
Exclusief in dit palette. Deze poeder is een zacht glinsterende goudbronzen shimmer, hij glinstert letterlijk.

Ambient Lighting Bronzer Natural Bronze Light (linksonder)
Exclusief in dit palette. Deze bronzertint is neutraler van tint, maar is nog steeds een zeer rijke bronzen tint met zeer minimale gouden shimmer.

Ambient Strobe Lighting Blush Vibrant Flush (midden onder)
Exclusief in dit palette. Deze tint lijkt koraal in de pan, maar het is eigenlijk meer een warm perzikroze met een subtiele gele ondertoon.

Ambient Lighing Blush Mood Exposure (rechtsonder)
Permanente tint. Deze tint is een prachtige zeer koele mauve met een koele paarse ondertoon, maar ook een vleugje roze zonder zichtbare shimmer.

Gebruiksadvies

  1. Finish: Breng Diffused Light of Dim Light aan op het hele gezicht 
  2. Bronze: Contour langs het voorhoofd, jukbeenderen en langs de kaaklijn met Natural Bronze Light 
  3. Blush: Breng Mood Exposure of Vibrant Flush aan op de appels van de wangen 
  4. Highlight: Breng Glistening Strobe Light aan op de hoge punten van het gezicht; de toppen van de wangen, neusbrug, wenkbrauwbeen en cupido’s boog. Kan nat worden gebruikt voor een meer intense highlight.

Mijn ervaring

Het palette was net zo mooi als ik had verwacht, de kwaliteit is fenomenaal! Hij viel wel wat kleiner uit dan ik in eerste instantie had gedacht, maar nu een jaar later en het palette met regelmaat te hebben gebruikt is er nog steeds veel poeder aanwezig in het palette. De poeders voelen zo ontzettend fijn en zacht aan, heel comfortabel op mijn wangen. Het is inmiddels een zeer geliefd essential in mijn stash geworden want het heeft elke poeder en tint die ik mij maar kan wensen. Elke week gebruik ik het palette met veel plezier en ik vind het palette dan ook zeker de moeite waard om in je stash te hebben.

Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette Edit Sculpture in hand

De poeders bevatten hele fijne glansdeeltjes wat er heel mooi en natuurlijk uitziet. Ik gebruik het liefst de onderste drie kleuren, ik meng ze in één keer op mijn kwast en breng het vervolgens direct aan op mijn wangen richting mijn slapen en een beetje over de brug van mijn neus. Daarnaast zijn poeders ook uitstekend geschikt om ze als oogschaduw te gebruiken zoals ik in onderstaande look heb gedaan. Ik kan de poeders van Hourglass met veel plezier aanbevelen, je zal niet teleurgesteld zijn!

Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette makeup look
Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palette

Aangezien de poeders van Hourglass veelal op elkaar lijken hoef je echt niet elk jaar in een Holiday Limited Edition Palette te investeren. Als je er één in je bezit hebt dan volstaat dat voor een hele lange tijd. Mocht je toch interesse hebben in een soortgelijk palette, Hourglass heeft dit jaar weer een nieuwe editie voor je klaar staan: De Unlocked uitgave.

Verkrijgbaarheid

De Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Holiday Palettes zijn ieder jaar in een Limited Edition uitgave online verkrijgbaar via deBijenkorf.nl.


make-up startersgids

Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.