Als ik aan zomer make-up denk, dan denk ik automatisch aan glowy, fris en aan de kleur brons. Dit is een erg populaire make-up look tijdens de zomermaanden. Vooral bronzer en highlighter zijn onmisbaar in een zomerse make-up look. Deze producten samen halen je gebronsde huid namelijk heel mooi naar voren. In dit artikel vertel ik je mijn zomer make-up stappenplan.

zomer makeup flatlay

7 stappen naar de perfecte zomer make-up

Stap 1 | oogschaduwbasis

Start je make-up met een oogschaduwbasis zodat je oogschaduw tijdens warme dagen ook goed blijft zitten. Ik gebruik de Pro Longwear Paint Pot van MAC in de kleur Soft Ochre.

Stap 2 | Oogschaduw

Omdat de oogschaduw die ik wil aanbrengen glitters bevat begin ik in deze look eerst met mijn ooglook. Voor deze look gebruik ik vier oogschaduwen van MAC die ik in een custom re-fill palette heb geplaatst.

Ik breng als eerste de bronsroze kleur Expensive Pink aan op de buitenste ooghoek en de arcadeboog werkend naar de binnenste ooghoek. Daarna volgt de lichte shimmer kleur Nylon met daar overheen de glitter brons Honey Lust in het midden van mijn bewegend ooglid. De donkere bronskleur Sable gaat op de buitenste ooghoek.

Blend de oogschaduwen goed zodat er geen harde lijn ontstaat. Op de binnenste ooghoek breng ik een beetje Longwear Cream Shadow Stick

Stap 3 | Eyeliner

Na de oogschaduw breng ik een bruine waterproof eyeliner aan, ik gebruik de Highliner Matte Gel Eye Crayon van Marc Jacobs in de kleur Brownie. Deze breng ik aan op de onderste en bovenste waterlijn. Op de onderste waterlijn breng ik ook een laagje van de donkere bronskleur oogschaduw Sable aan om de eyeliner te fixeren.

Stap 4 | Mascara

Voor mooie lange wimpers breng ik twee laagjes mascara aan. Ik begin met de Lash Primer van Chanel en daar overheen de Le Volume de Chanel mascara. Deze twee mascara’s samen bezorgen bij mij mooie lange wimpers.

Stap 5 | Concealer, foundation, poeder

Ga nu verder met de basis. Ik breng eerst een beetje concealer aan onder mijn ogen. Ik gebruik de Pro Longwear Concealer van MAC in de kleur NC15. Daarna volgt een vleugje foundation. Ik gebruik de foundation van dr. Jetske Ultee in de kleur 10. Ik poeder het af op de plekken waar nodig met de poeder van dr. Jetske Ultee in de kleur 10.

Stap 6 | Bronzer en highlighter

Nu is het tijd om de huid te bronzen en highlighten. Ik gebruik hiervoor mijn Brightening CC Palette van By Terry in de kleur Sunny Flash. Hierin zit een prachtige highlighter, 2 blushes en een bronzer. Ik breng vooral de highlighter en bronzer aan en een klein beetje blush.

Stap 7 | Lippenstift

De laatste stap is voor de lippen. Maak de look af met mooie nude kleurige lippen. Zo houd je de look lekker fris en zomers. Ik gebruik eerst het Lip Pencil van MAC in de kleur Whirl en daar overheen de lipstick van MAC in de kleur Faux.

De complete make-up look

zomerse make-up look

Shop dit artikel


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.