De 8% AHA en 2% BHA Skin Perfecting Exfoliant van Paula’s Choice is een fijne uitkomst als je last hebt van huidproblemen. Een exfoliant mag dan zeker niet ontbreken in je huidverzorgingsroutine. Het biedt namelijk vele schoonheidsvoordelen voor de huid zoals het bestrijden van puistjes en het gladder maken van rimpels. In dit artikel vertel ik hier meer over en deel ik mijn ervaring met beide exfolianten.

Waarom je een exfoliant in je routine moet gebruiken

Een exfolaint of chemische peeling biedt vele schoonheidsvoordelen voor de huid en zijn vele malen effectiever dan een fysieke scrub. Zo bestrijden exfolianten wetenschappelijk bewezen de tekenen van huidveroudering en gaan puistjes te lijf.

Een exfoliant zorgt ervoor dat dode huidcellen van de huid worden verwijderd zodat poriën niet verstoppen en er geen puistjes kunnen ontstaan. Daarnaast werkt een exfoliant verhelderend voor een doffe huid, maakt het de huid gladder en verbetert het de hydratatie zodat de huid er gezonder, jonger en stralender uit gaat zien.

Leestip:

8% AHA Gel Exfoliant en 2% BHA Liquid Exfoliant producten

Het verschil tussen een AHA en BHA exfoliant

Zowel een AHA als een BHA zorgen er beide voor dat dode huidcellen loslaten van de huid zodat er een mooie gezonde huid tevoorschijn komt. Belangrijk bij AHA en BHA exfolianten is dat je goed in de gaten houdt hoe je huid er op reageert en je niet over-exfolieert. Het percentage hoeft ook niet hoog te zijn om haar werk te kunnen doen, een mild product is beter voor je huidbarrière.

Een AHA betekent Alpha Hydroxy Acid (alphahydroxyzuren, glycolzuur of melkzuur) is in water oplosbaar en werkt op het huidoppervlak. AHA is meest geschikt voor een normale tot droge huid. Ze helpt de huid haar vochtbalans op peil te houden en verminderd zichtbare zonschade en rimpels.

Een BHA betekent Beta Hydroxy Acid (betahydroxyzuur, salicylzuur) is in olie oplosbaar en werkt op het huidoppervlak en tot diep in de poriën. BHA is meest geschikt voor een gecombineerde tot vette huid of rosacea huid. BHA heeft van nature kalmerende eigenschappen en bestrijdt puistjes, grove poriën en mee-eters.

AHA (glycolzuur/melkzuur)

 • geschikt voor droge huid
 • minder geschikt voor gevoelige huid
 • huid met zonschade
 • verwijderd dode huidcellen van huidoppervlak
 • bestrijdt tekenen van huidveroudering
 • hydrateerd de doffe huid

BHA (salicylzuur)

 • geschikt voor vette en gevoelige huid
 • huid met puistjes en rosacea
 • verwijderd dode huidcellen van huidoppervlak en in de poriën
 • bestrijdt puistjes, grove poriën en mee-eters
 • ontstekingsremmende en antibacteriële werking

Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant | 100 ml, € 39,-

product 8% AHA Gel Exfoliant

Als je last hebt van een doffe huid door zonschade, pigmentvlekjes, een droge huid of juist rimpels, dan is de Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant geschikt voor jou. Dode huidcellen worden verwijderd en de luchtige gel hydrateert de huid waardoor er een mooie, jonger uitziende huid tevoorschijn komt.


Paula's Choice Skin Perfecting Exfolianten Review | 8% AHA Gel Exfoliant & 2% BHA Liquid Exfoliant

Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant

 • geschikt voor de droge huid
 • verwijderd dode huidcellen
 • bestrijdt tekenen van huidveroudering
 • hydrateerd de doffe huid

Gebruik

Bouw het gebruik van de exfoliant rustig op, begin eerst met een paar keer in de week. Is je huid gewend dan kun je volgens Paula’s Choice de exfoliant elke dag gebruiken. Voor mij persoonlijk vind ik dit te vaak omdat ik mijn huid en huidbarrière niet teveel wil irriteren. Ik gebruik deze exfoliant afgewisseld met de BHA zo’n 3 á 4 keer in de week wat voor mij persoonlijk voldoende is.

Breng de exfoliant met je vingers aan na het reinigen en je toner, spoel niet af. Vermijd het product rondom de ogen en breng het aan tot in je hals. Vervolg je routine met een peptiden of antioxidant serum en sluit af met een vochtinbrengende moisturizer in de avond en overdag met een SPF 30.

Verpakking

De exfoliant zit in een witte hygiënische licht- en luchtdichte verpakking met pompje zodat je de gel goed kan doseren. Zo weet je zeker dat de exfoliant vers blijft en zijn werking kan blijven doen.

Swatch

product swatch 8% AHA Gel Exfoliant

Mijn ervaring

Als eerste vind ik de verpakking van de Skin Perfecting AHA Gel Exfoliant heel fijn; licht- en luchtdicht met een pompje. Je weet zo zeker dat het product vers blijft, zijn werking zal blijven doen en je kan vanwege de pomp goed doseren. Deze exfoliant is geurloos en heeft een gel textuur wat niet perse mijn voorkeur heeft maar ook niet vervelend is. Al denk ik dat de lotion versie een betere keuze voor mij was geweest, maar dat is vooral persoonlijke voorkeur.

Het product wordt na aanbrengen goed vloeibaar waardoor je maar een klein beetje nodig hebt. Het verspreid zich goed over de huid en droog niet plakkerig op. Ik heb een droge huid en deze exfoliant zorgt ervoor dat mijn huid gehydrateerd, glad en zacht aanvoelt. Ik heb geen irritaties van deze exfoliant kunnen ontdekken. Ik ben dan ook zeer tevreden over deze AHA exfoliant!

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant | 118 ml, € 39,-

product 2% BHA Liquid Exfoliant

De Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant is de meest krachtige en wereldwijd geliefde BHA-exfoliant van Paula’s Choice. Ze geeft mooie resultaten op een gecombineerde tot vette huid met mee-eters en puistjes. De vloeistof voel je nauwelijks op je huid en wordt snel opgenomen. Het helpt dode huidcellen te verwijderen tot in de porie. BHA werkt ontstekingsremmend en helpt zo tegen puistjes en roodheid.


Paula's Choice Skin Perfecting Exfolianten Review | 8% AHA Gel Exfoliant & 2% BHA Liquid Exfoliant

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

 • geschikt voor de vette en gevoelige huid
 • verwijderd dode huidcellen
 • bestrijdt puistjes, grove poriën en mee-eters
 • ontstekingsremmende werking

Gebruik

Bouw het gebruik van de exfoliant rustig op, begin eerst met een paar keer in de week. Is je huid gewend dan kun je volgens Paula’s Choice de exfoliant elke dag gebruiken. Voor mij persoonlijk vind ik dit te vaak omdat ik mijn huid en huidbarrière niet teveel wil irriteren. Ik gebruik deze exfoliant afgewisseld met de AHA zo’n 3 á 4 keer in de week wat voor mij persoonlijk voldoende is.

Breng de exfoliant met je vingers of een wattenschijfje aan over je hele gezicht en tot in je hals, spoel niet af. Vermijd de rwimperrand en oogleden. Vervolg je routine met een peptiden of antioxidant serum en sluit af met een vochtinbrengende moisturizer in de avond en overdag met een SPF 30.

Verpakking

De exfoliant zit in een grijze licht- en luchtdichte flacon zonder pompje omdat het product erg vloeibaar is. Door deze verpakking weet je zeker dat de exfoliant vers blijft en zo zijn werking kan blijven doen.

Swatch

product swatch 2% BHA Liquid Exfoliant

Mijn ervaring

Ondanks dat ik over het algemeen geen huid met onzuiverheden heb, krijg ik rondom mijn hormonale pieken (eisprong en PMS) toch nog steeds kleine rode puistjes/bultjes op mijn huid. Al stelt het niet veel meer voor vergeleken bij wat ik heb ervaren na het stoppen met de pil. Tijdens die hormonale periodes vind ik het fijn om ook een BHA exfoliant te kunnen smeren, de Skin Perfecting BHA Liquid Exfoliant biedt dan uitkomst voor mij.

Deze geurloze exfoliant is zeer vloeibaar waardoor het in een flesje zonder pompje zit. De bovenkant heeft een soort doseer opening zodat het product er redelijk gedoseerd uit kan komen. Ik schud een beetje in mijn handpalmen, wrijf mijn handen samen en smeer het uit over mijn gezicht en hals. Een klein beetje is bij deze exfoliant al meer dan voldoende. Mijn huid voelt glad en zacht aan na gebruik en de puistjes verdwijnen sneller. Ik heb geen irritaties van deze exfoliant kunnen ontdekken en ben daarom ook zeer tevreden over deze BHA exfoliant!

Verkrijgbaarheid

De huidverzorgingsproducten van het cosmeticamerk Paula’s Choice zijn verkrijgbaar in Nederland via Paulaschoice.nl, Bol.com of deBijenkorf.nl. Naast deze twee prachtige exfolianten zijn er nog meer soorten exfolianten terug te vinden in de collectie van Paula’s Choice.

Shop dit artikel


Disclaimer *


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.