Als ik denk aan vrouwelijkheid dan denk ik aan jurken, lang haar, emoties en zorgzaamheid. Je vrouwelijke kant tonen verdwijnt in onze moderne samenleving helaas steeds meer naar de achtergrond. De alledaagse feminisme zet zich in voor ‘vrije vrouwen’ die een hoge functie bekleden, onafhankelijk zijn en een leidende ‘mannelijke’ rol op zich nemen.

Maar van nature zijn vrouwen niet hetzelfde als mannen. Vrouwen zijn in de kern zorgzamer, rustiger en emotioneler terwijl mannen meer leiders en agressief zijn (uitzonderingen daargelaten natuurlijk). Als jij graag je vrouwelijke kant wilt ontplooien dan zul je de meer traditionele vrouwelijke rol moeten omarmen.

Mannen zijn juist dol op vrouwelijke energie en zullen je aantrekkelijk vinden als je je vrouwelijke kant meer naar voren laat komen. Durf je vrouwelijke eigenschappen dus vaker te laten zien en durf die levensstijl te kiezen waar jij je gelukkig bij voelt. Wil jij graag vrouwelijker worden? Volg dan onderstaande tips.

Zo omarm je je vrouwelijkheid

1. Omarm je eigen schoonheid

Vanwege het schoonheidsideaal dat ons door de media wordt ingegeven voelen we de druk om aan een bepaald beeld te voldoen. Vrouwelijkheid en schoonheid gaat echter niet om het perfecte lichaam en bepaalde uiterlijke kenmerken na te streven. Maar dat je je eigen lichaam en uiterlijk accepteert gewoon zoals je bent.

Leestip: Wees blij met jezelf: zo bereik je body positivity

Echte schoonheid zit van binnen en als je je goed voelt straal je dit uit. Daarnaast heeft het vrouwelijk lichaam een hoger vetpercentage dan een mannenlichaam dus wat is er nou vrouwelijker dan mooie rondingen. Houd dus van alle centimeters dat je lichaam rijk is.

2. Verfraai elke dag je uiterlijk

Neem elke dag even de tijd om je uiterlijk er op zijn best uit te laten zien. Verzorg je huid door deze te reinigen en in te smeren met de juiste crèmes. Breng, als je dat graag wilt, een beetje make-up aan om je natuurlijke schoonheid te benadrukken en stralend voor de dag te komen. Richt je aandacht dan vooral op je ogen en een natuurlijke lipkleur. Lange gekrulde wimpers, eyeliner en lipstick zijn ontzettend vrouwelijk.

Leestip: Zo kun je minder make-up dragen en er toch fris en stralend uitzien | 5 tips

Draag een lichte zoete bloemige parfum om te ruiken als een dame. Omhul daarnaast je gezicht met een mooi in model gebracht kapsel en verzorg je handen en nagels. Je communiceert de hele dag met je gezicht en je handen, het zijn als het ware jouw eigen visitekaartje waarmee je een vrouwelijke indruk achterlaat.

Leestip: 9 tips voor natuurlijk mooie en gezonde nagels

3. Steek elke dag moeite in je outfit

Trek elke dag een volledige en bij elkaar passende outfit aan. Met zo’n outfit voel je je meteen een stuk zekerder over jezelf. Met bepaalde items kun je je vrouwelijkheid nog meer tot uiting brengen. Denk aan een rok, een jurk of skinny jeans, schoenen met een hak, fijne (haar)sieraden en een sjaaltje. Draag kleding die je vrouwelijkheid benadrukken zoals je taille, pols, halslijn of lange benen en heupen.

Leestip: Je eigen stijl is belangrijker dan trends volgen | in 3 stappen je eigen kledingstijl vinden

Denk ook aan lichte materialen, vrouwelijke kleuren en printjes zoals bloemen en stippen. Wat je ook draagt, zorg ervoor dat je er moeite voor gedaan hebt en dat het bij jou past. Wees creatief en ontdek welke kleding het meest flatterend is voor jou. Vind je het toch lastig? Bedenk dan een aantal outfits waar je je goed in voelt en draag deze setjes om-en-om.

4. Verzorg je lichaam van binnen en van buiten

Besteed tijd aan het verzorgen van je lichaam, van binnen en van buiten. Zorg ervoor dat je er altijd fris en verzorgd uitziet. Dit betekent dat je lekker ruikt, je haar in model zit en een nette outfit aan hebt. Jezelf verzorgen gebeurt niet alleen aan de buitenkant, ook van binnen moet je jezelf verzorgen want echte schoonheid zit van binnen.

Leestip: Starten met gezonder leven | 3 logische tips

Steek tijd in het bereiden van gezonde maaltijden voor jezelf en je gezin. Neem (over het algemeen) voedzame voedingsmiddelen tot je en hydrateer je lichaam met gezonde dranken zoals thee, water en verse vruchtensappen. Ook met lichaamsbeweging verzorg je je lichaam. Kies voor beweging dat bij jou past. Je kan gaan voor een stevige work-out, maar een wandeling of een stuk fietsen is net zo gezond.

5. Wees zorgzaam voor anderen

Zorg niet alleen goed voor jezelf, zorg ook voor anderen als dat nodig is. Zorgzaam zijn is aandacht en respect hebben voor andere mensen, betrokkenheid tonen en op iemand passen of hulp bieden als dat nodig is. Je hebt oprechte aandacht voor een ander en kijkt en luistert naar wat ze te zeggen hebben of geef een compliment.

Leestip: Waarom complimenten belangrijk zijn

Doe iets waarmee je een ander kan helpen, geef troost, doe een klusje of wees attent. De belangen van een ander zijn net zo belangrijk als die van jezelf. Dit betekent echter niet dat je je eigen belangen aan de kant moet zetten en al je energie in het verzorgen van anderen moet stoppen. Het betekent dat je bent voorbereid om zorgzaam te zijn voor een ander als dat nodig is.

6. Zorg voor rust, reinheid en regelmaat

Dit mag dan een ouderwetse uitspraak zijn, in onze moderne samenleving kunnen we dit maar al te goed gebruiken. In ons hectische leven en altijd maar ‘aan’ staan is er weinig tijd om rust te pakken, voor je uit te staren en te ontspannen. Als je last hebt van drukte, stress of spanningen is dit juist een goede methode om op terug te vallen en je balans te hervinden.

Leestip: Er is niets mis met saai en voorspelbaar zijn

Zorg voor een dagelijkse routine, houd elke dag dezelfde bedtijden en eettijden aan. Creëer regelmatig een rustige en fijne sfeer in huis; steek kaarsen aan, zet een rustig muziekje op en maak een heerlijke kop thee. Luister naar je lichaam en geef de prioriteit aan rust nemen en besteed aandacht aan dingen die er echt toe doen.

7. Ontdek vrouwelijke creatieve hobby’s

Door met je handen bezig te zijn en hobby’s uit te oefenen zoals breien, borduren, handlettering, schilderen, kleuren of sieraden maken is een geweldige manier om je vrouwelijke creatieve kant te ontdekken. Met deze vrouwelijke kunsten kun je je ontwikkelen, ontspannen en gewoon de wereld om je heen mooier maken. Maak dus tijd voor dit soort hobby’s, het zal je leven verrijken omdat je er veel voldoening uit kunt halen.

8. Verzorg je huis en omgeving

Het op orde houden en gezellig maken van je omgeving is een erg vrouwelijke aangelegenheid. Met je vrouwelijkheid ben je in staat om orde, reinheid en schoonheid in je huis te brengen. Het is ongelooflijk fijn om in een overzichtelijk, schoon en opgeruimd huis te leven.

Leestip: 3 redenen waarom een minimalistische leefstijl je gelukkiger maakt

Met jonge kinderen en meerdere huisgenoten kan dit een uitdaging zijn. Toch is het goed hier aandacht aan te besteden. Schenk ook aandacht aan decoratie en het verfraaien van je leefomgeving. Als je niet goed weet hoe dit aan te pakken, begin dan met kleine veranderingen zoals kussens, schilderijen, gordijnen en planten.

9. Ontdek vrouwelijke allure

Als vrouw ben je van nature sierlijker en vloeiender dan mannen. Echte vrouwelijkheid is bewegen vanuit je heupen en lichte rustige stappen zetten, zo kom je een stuk vrouwelijker over. Door enkele vrouwelijke beleefde manieren aan te leren kun je je algehele houding enorm verfijnen. Denk er aan rechtop te zitten en staan, eet met je mond dicht, boer niet in het openbaar en zeg alsjeblieft en dank je wel.

Leestip: 3 tips voor een elegante en vrouwelijke uitstraling

Wees beleefd tegen anderen, geef een oprecht compliment en ontvang ze zelf door er voor te bedanken en ze niet weg te wuiven. Gedraag je niet arrogant en ga niet opscheppen over wat je allemaal bereikt hebt of hoe goed je er uit ziet. Een zelfverzekerde vrouw laat anderen ontdekken hoe geweldig ze is.

10. Geniet ervan een vrouw te zijn

Om ultieme vrouwelijkheid écht te kunnen ervaren, voelen en van te genieten zul je je onzekerheden hierover moeten overwinnen. Mensen hebben nou eenmaal een mening en sommige zijn niet bang deze onder stoelen of banken te schuiven. Maar als je deze onzekerheden en meningen achter je laat zul je de vrijheid voelen om echt te kunnen genieten van een vrouw te zijn.

Leestip: Zo voel jij je elke dag zelfverzekerd | 8 tips

Het leven draait om genieten, plezier hebben en lachen. Vrouwelijkheid hoeft dan ook niet perfect en te serieus te zijn. Dans om je vrouwelijkheid te benadrukken, flirt en maak plezier! Het gaat er uiteindelijk om dat je op je gemak bent met jezelf, dat je jezelf waardeert en gewoon jezelf durft te zijn. Dàt is ultieme vrouwelijkheid.


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.