Het kan lastig zijn mooie, lange en sterke nagels van jezelf te laten groeien. Als je last hebt van gespleten nagels, slappe nagels of nagels die snel breken kan een nagelverharder uitkomst bieden. De Mavala Scientifique K+ nagelverharder is speciaal ontwikkeld voor zachte, zwakke of gespleten nagels en transformeert ze tot sterke nagels in slechts een paar maanden. In dit artikel vertel ik mijn ervaring over dit wondermiddel.

Mavala Scientifique K+ voor gespleten nagels productfoto

Mavala Scientifique K+ | 5ml, 18,50

De Mavala Scientifique K+ versterkt de nagelplaat dankzij pro-keratine dat de samenhang van keratinevezels verbetert zodat de drie belangrijkste nagellagen met elkaar worden verbonden. Het product bevat daarnaast kristallen harsdruppels van de pistache mastiekboom uit Grieksenland. Dit gom extract helpt bij het natuurlijke verhoorningsproces van de nagels wat ze versterkt. Tegenwoordig bevat dit product geen formaldehyde meer om de gezondheid van de nagel te waarborgen.

Leestip: 9 tips voor natuurlijk mooie en gezonde nagels

De waterige oplossing dringt onmiddellijk door de nagel. Het verhardt zachte nagels, voorkomt breken of gespleten nagels en helpt daarnaast de normale groei van de nagel te herstellen. Mavala Scientifique K+ bevat 5 ml wat op het eerste gezicht weinig lijkt, maar je hebt maar heel weinig nodig per gebruik. Na drie maanden gebruik zie ik nog vrijwel geen verandering in de hoeveelheid in het potje.


Mavala Scientifique K+

 • Versterkt de nagelplaat met pro-keratine
 • Nagellagen worden met elkaar verbonden
 • Dringt onmiddellijk door de nagel
 • Voorkomt breken of splijten
 • Helpt de normale groei te herstellen


Hoe gebruik je Mavala Scientifique K+

 1. Zorg ervoor dat je nagels vrij zijn van nagellak, crème of nagelolie.
 2. Breng Mavala Scientifique K+ aan vanaf het midden naar de top van de nagel. Vermijd nagelriemen en de huid rondom de nagels, dit om verharding te voorkomen.
 3. Houd je handen gedurende een minuut naar beneden zodat het product de nagelplaat kan indringen. Zodra de waterige substantie na een paar minuten in de nagel is getrokken kan gestart worden met je normale manicure.
 4. Gebruik Mavala Scientifique K+ twee tot driemaal per week totdat de nagels de gewenste hardheid hebben. Gebruik het daarna minder vaak, bijvoorbeeld één keer in de twee weken.
 5. Zorg ervoor dat je naast het gebruik van de nagelverharder de nagels elke dag goed verzorgd met een nagelcrème en nagelriemolie zodat ze niet uitdrogen. Mijn favorieten zijn de Dior Abricot Cream en natuurlijke 100% Jojoba olie.
 6. Wees realistisch en ga er niet van uit dat het binnen twee weken effect heeft. Neem de tijd en houd er rekening mee dat het zeker een paar maanden duurt tot je nagels de gewenste sterkte hebben bereikt.
Mavala Scientifique K+ voor gespleten nagels verpakking
Mavala Scientifique K+ voor gespleten nagels verpakking dichtbij

Mijn ervaring met Mavala Scientifique K+ tegen gespleten nagels

Aan het eind van de zomer vorig jaar begonnen mijn nagels ineens zwakker te worden waarbij enkele continue bleven splijten. Ik denk als gevolg van een bepaalde nagellakverharder die mijn nagels helemaal hebben uitgedroogd.

Daarnaast was mijn rechter wijsvingernagel door trauma vorig jaar ver ingescheurd waarbij de nagelplaat een heel stuk van mijn huid was losgekomen en niet voldoende vanzelf herstelde. Het werd tijd om ze eens goed onder handen te nemen. Zo’n 10 jaar geleden heb ik dit product van Mavala ook al eens gebruikt waarbij het destijds mijn nagels goed heeft geholpen. Ik besloot het daarom opnieuw te proberen en het is mij niet tegengevallen!

Start gebruik Mavala Scientifique K+

Eind januari ben ik begonnen de nagelverharder te gebruiken. Ik liet mijn nagels gedurende die tijd helemaal nagellakvrij en bracht het drie keer in de week aan waarbij ik ze elke dag meermaals verzorgde met crème en olie. Na ongeveer een maand begon ik langzaam resultaat te zien, het splijten werd minder en ze werden sterker. Ook zag ik al een duidelijke verbetering in de trauma van mijn rechterwijsvinger. De nagelplaat begon weer aan mijn huid te hechten.

Mavala Scientifique K+ nagelverharder mijn gespleten nagels voor gebruik
24 januari 2021 – links
Mavala Scientifique K+ nagelverharder review mijn gespleten nagels tijdens gebruik
23 februari 2021 – links
Mavala Scientifique K+ nagelverharder review gespleten nagels
28 maart 2021 – links
Mavala Scientifique K+ nagelverharder review mijn gespleten nagels na 3 maanden
20 april 2021 – links
Mavala Scientifique K+ nagelverharder review mijn gespleten nagels voor gebruik
24 januari 2021.- rechts
Mavala Scientifique K+ nagelverharder review mijn gespleten nagels tijdens gebruik
23 februari 2021 – rechts
Mavala Scientifique K+ nagelverharder review gespleten nagels
28 maart 2021 – rechts
Mavala Scientifique K+ nagelverharder review mijn gespleten nagels na 3 maanden
20 april 2021 – rechts

Drie maanden later

Hoe langer ik deze nagelverharder gebruik hoe beter mijn nagels er uit beginnen te zien. Nu drie maanden verder zijn mijn natuurlijke nagels weer helemaal gezond, mooi, sterk en lang. Ze kunnen letterlijk tegen een stootje waarbij ze niet meteen scheuren.

Van splijten is helemaal geen sprake meer, het is nu bijna helemaal uitgegroeid. Alleen op mijn rechter middelvingernagel zie je op de tip nog een restantje van het splijtende deel. En mijn rechter wijsvingernagel is helemaal herstelt van het trauma van vorig jaar. Ik ben ontzettend tevreden over dit product en raad het iedereen aan te proberen die last heeft van zwakke nagels.

Verkrijgbaarheid

Mavala Scientifique K+ nagelverharder kost € 18,50 en bevat 5 ml aan product. Mavala Scientifique K+ is verkrijgbaar via Douglas.nl.


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging.

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.