Nagels zijn een belangrijk onderdeel van je uiterlijke verzorging. Mooie handen en gezonde nagels zorgen voor een extra verzorgde en elegante uitstraling. Heb jij echter regelmatig last van zwakke, gescheurde en gespleten nagels en wil je daar graag verandering in brengen? Dan zijn onderstaande tips zeker de moeite waard om uit te proberen.

Hoe zien gezonde nagels er uit?

Gezonde nagels hebben een roze nagelbed en een witte rand. Ze zijn glad en hard, hebben geen scheurtjes en de nagelplaten splijten niet. Door voldoende vitamines (zoals B, C en D) en mineralen (zoals Zink) tot je te krijgen zorg je ervoor dat je nagels van binnenuit gezond kunnen zijn. Maar van buitenaf kun je je nagels ook een handje helpen. Hieronder vind je 7 tips die je hierbij kunnen helpen.

Leestip: ‘Favoriete nagelverzorging voor mooie, sterke & lange nagels + tips

Hanteer deze 7 tips voor mooie gezonde nagels

1. Vijl je nagels

Vijl je nagels in plaats van ze te knippen. Gebruik het liefst een glasvijl of een kartonvijl, metalen vijlen kunnen te agressief zijn voor de nagelplaten. Vijl een kant op, door de zigzag beweging kunnen de nagelplaten splijten. Wil je toch je nagels knippen? Doe dit dan nadat je in bad of onder de douche bent geweest. Hierdoor worden je nagels zacht en zijn ze makkelijker te knippen zonder dat ze beschadigen.

2. Nagels versterken

Als je last hebt van gespleten nagels, slappe nagels of nagels die snel breken kan een pro keratine nagelverharder uitkomst bieden. Om je nagels te versterken kun je de nagelverharder van Mavala Scientifique K+ (review hier) op je nagels aanbrengen, ik heb hier persoonlijk hele goede ervaring mee! Dit product transformeert namelijk gespleten nagels tot sterke nagels in slechts een paar maanden dankzij pro-keratine dat de samenhang van keratinevezels verbetert zodat de nagelplaten beter aan elkaar verbonden worden. Zorg er bij gebruik van een nagelverharder wel voor dat je je nagels elke dag verzorgd met een vochtinbrengende crème of olie zodat je nagels niet uitdrogen.

Daarnaast kan een gewone nagellak je natuurlijke nagels beschermen. Een laagje nagellak beschermt je nagels namelijk tegen invloeden van buitenaf zoals water. Zorg ervoor dat je je nagellak regelmatig opnieuw aanbrengt, afgebladerde nagellak geeft geen optimale bescherming meer aan de nagel.

3. Nagellakremover zonder aceton

Verwijder je nagellak alleen met een nagellakremover zonder aceton. Dit ingrediënt droogt je nagels uit waardoor ze kwetsbaar worden en sneller breken en splijten. Mijn favoriete nagellakremover zonder aceton is van Mavala, deze droogt de nagels niet uit en is milieuvriendelijk.

4. Handschoenen

Gebruik tijdens het schoonmaken handschoenen om je handen en nagels te beschermen. De chemicaliën van schoonmaakmiddel kunnen je gezonde nagels aantasten. Je kan natuurlijk ook agressieve schoonmaakmiddelen vermijden en kiezen voor milde, natuurlijke varianten. Naast schoonmaakhandschoenen draag je liefst in de winter ook handschoenen buiten om je handen en nagels tegen de kou te beschermen.

5. Nagelriemen

Zorg voor verzorgde en gehydrateerde nagelriemen. Deze zijn heel belangrijk voor de gezondheid van je nagels. Duw zo nu en dan je nagelriemen voorzichtig terug. Doe dit voorzichtig, je nagelriemen zijn namelijk erg kwetsbaar en ze kunnen anders beschadigd raken. Smeer ze eerst in met een nagelolie en gebruik voor het terugduwen alleen een zacht rubberen of houten bokkenpootje.

Smeer ze daarnaast elke avond voor het slapengaan in met een nagelriemcrème of olie, mijn favorieten zijn Dior Abricot Cream en de cuticle oil van Opi. Je nagels worden hierdoor sterker en groeien mooier en elastischer waardoor ze eerder buigen dan breken als je je nagel stoot.

6. Handen

Vergeet ook je handen niet! Smeer ze elke avond in met een vette handcrème zodat deze de hele nacht kan inwerken. Vooral Shea Butter is een weldaad voor droge handen. En als je toch bezig bent geef dan je handen en nagels meteen een heerlijke massage.

7. Verkleurde/doffe nagels

Wil je verkleurde of doffe nagels er weer gezond uit laten zien? Dan kun je je nagels 5 minuten in witte azijn laten weken. In plaats van witte azijn kun je ook melk en citroensap gebruiken. Hierdoor worden je nagels weer mooi roze en wit.


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


close

VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info