The Ordinary heeft de wereld van de skincare voorgoed veranderd. Waar ‘traditionele’ skincare meestal uit één potje crème bestaat met diverse ingrediënten voor vaak een hoge prijs. Werkt The Ordinary per product met één actieve ingredient die één specifieke huidprobleem aanpakt voor een betaalbare prijs. The Ordinary is hierdoor revolutionair maar ook een ingewikkeld huidverzorgingsmerk. In dit artikel leg ik uit hoe het allemaal werkt.

Omdat The Ordinary zoveel verschillende producten voor diverse huidproblemen heeft kan ik mij voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik voor je uitgezocht hoe het allemaal werkt. In dit artikel leg ik uit wat het voordeel is van The Ordinary, hoe je weet wat je het beste kan kopen en heb ik daarnaast een huidverzorging stappenplan voor diverse huidtypen en huidproblemen samengesteld.

Ga direct naar de routine guide door op onderstaande knop te drukken. Of lees verder om meer te weten te komen over The Ordinary en hoe je het kan gebruiken in je eigen skincare routine.

The Ordinary skincare producten

Wat is The Ordinary skincare?

Het Canadese merk The Ordinary is in 2017 opgericht door moederbedrijf Deciem en staat voor eerlijkheid en integriteit. The Ordinary heeft de afgelopen jaren met hun kennis, onderzoek en technologie ervoor gezorgd dat ze nu een van de meest spraakmakende huidverzorgingsmerken ter wereld zijn geworden. Dit komt omdat ze voor hun huidverzorgingsproducten vertrouwde en effectieve klinische technologieën gebruiken zonder hoogwaardige claims en marketing opsmuk.

Minimalistisch en betaalbaar

The Ordinary kenmerkt zich door een groot huidverzorgingsassortiment met geavanceerde actieve ingrediënten aangeboden in neutrale minimalistische verpakkingen voor zeer betaalbare prijzen. De ingrediënten zijn straight forward en klinisch bewezen effectief.

Hun filosofie is dat elk persoon zijn eigen huidverzorgingsroutine moet opbouwen die bestaat uit meerdere stappen. Dit alles afhankelijk van jouw eigen huidtype en huidproblemen. Zo kun je heel doelgericht met enkele producten die echt het verschil maken deze huidproblemen aanpakken.

Naast huidverzorging verkoopt The Ordinary ook foundation, concealer, primer, lichaams- en haarverzorging. The Ordinary is cruelty free, vrijwel helemaal vegan en heeft al meerdere Beauty Awards gewonnen!

The Ordinary skincare producten

Het voordeel van The Ordinary skincare

The Ordinary haar producten zitten vol met actieve ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze écht iets doen voor de huid. Deze ingrediënten zie je normaalgesproken alleen in hoogwaardige dure huidverzorgingsproducten terug, maar bij The Ordinary voor een betaalbare prijs. Dit gaat voornamelijk om retinol, vitamines, antioxidanten, peptides, peelings en andere dure ingrediënten.

Omdat The Ordinary haar producten goedkoop aanbiedt, kun je rustig het een en ander uitproberen en experimenteren zonder gelijk veel geld kwijt te zijn. En mocht je niet tevreden zijn, dan hanteert The Ordinary een 365 dagen retour beleid (let op; dit geldt alleen voor The Ordinary haar eigen shop, niet voor resellers).

De meeste producten van The Ordinary kun je zowel voor je ochtend routine als je avond routine gebruiken, zo heb je geen apart dag- of nachtcrème nodig. Er zijn echter een aantal uitzonderingen die je alleen voor overdag of de nacht kunt gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld geen zonnebrandcrème nodig in de nacht, maar overdag kun je beter geen peeling of retinol aanbrengen vanwege de zon.

The Ordinary skincare product Alpha Arbutin + HA

Wat is het verschil met The Inkey List?

Als je een beetje bekend bent in de wereld van huidverzorging, dan heb je vast al ontdekt dat The Ordinary en The Inkey List erg veel op elkaar lijken (lees hier mijn artikel over The Inkey List). Beide merken bieden huidverzorging op maat met alleen wetenschappelijk bewezen effectieve actieve ingrediënten dat toegankelijk is voor iedereen. Er zijn echter drie verschillen tussen beide merken te ontdekken:

 1. The Inkey List haar verpakkingen zijn gemaakt van recyclebaar plastic. De verpakkingen van The Ordinary zijn ofwel gemaakt van glas met een pipet of gemaakt van recyclebaar plastic.
 2. The Inkey List verschaft duidelijkere minder technische informatie rondom haar producten dan The Ordinary. Informatie over het product en het gebruik ervan vind je bij The Inkey List zowel terug op de website als op de verpakkingen. Informatie over het product van The Ordinary vind je summier terug op de verpakking en uitgebreid op de website.
 3. Het assortiment van The Ordinary is iets uitgebreider dan van The Inkey List. Ondanks dat verschil vind je bij beide merken voldoende opties en verschillende producten voor diverse huidproblemen.
The Ordinary versus The Inkey List
The Ordinary versus The Inkey List
The Ordinary versus The Inkey List

Hoe weet je wat je moet kopen

Omdat de huidverzorging van The Ordinary wat ingewikkeld in elkaar zit, is het op het eerste gezicht lastig in te schatten welke producten voor jouw huid geschikt zijn. Op de verpakkingen staan alleen ingewikkelde ingrediëntennamen en is er niet direct terug te lezen wat het ingrediënt nou precies voor je huid doet.

Daarom is het handig om eerst te weten wat je eigen huidtype is en welke specifieke huidproblemen je wilt aanpakken zoals pigmentatie, doffe huid, vette huid, grote poriën, droge huid, acne, rimpels of fijne lijntjes. Paula’s Choice heeft een handige uitleg om je huidtype te bepalen en dr. Jetske Ultee heeft een hele handige huidanalyse test ontwikkeld. Dit zijn hulpmiddelen die je kunnen helpen je eigen huidtype te bepalen.

Als je weet welk huidtype je hebt is het goed je ook enigszins in de ingrediënten van huidverzorging te verdiepen. Paula’s Choice heeft een hele handige Ingredients Dictionary waar je heel veel ingrediënten kan terugvinden. Je leest daar wat het specifieke ingredient doet en of het goed is voor de huid. Daarnaast kun je op The Ordinary haar eigen website ook veel informatie en uitleg over de producten terugvinden.

Deze producten van The Ordinary gebruik ik dagelijks

Persoonlijk ben ik erg tevreden over de huidverzorgingsproducten van The Ordinary. Ze zijn fijn in gebruik, irriteren mijn huid niet en zijn goed betaalbaar. Ik gebruik The Ordinary inmiddels al ruim drie jaar elke dag. De volgende drie serums zijn mijn favoriet en gebruik ik dagelijks, namelijk:

Je huidverzorgingsroutine stappenplan

Er is een richtlijn hoe je huidverzorging aanbrengt in je routine. Dit wil niet zeggen dat je alles persé nodig hebt. De drie basis elementen zijn cleanser, moisturizer en SPF. Daar kun je naar jouw huidbehoefte diverse producten aan toevoegen.

Hieronder staat beschreven hoe je diverse huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde aanbrengt op je huid, klik op de link om naar het artikel te gaan voor een uitleg over het type product. En je leest in dit artikel hoe je begint met een huidverzorgingsroutine.

Stap 1. Cleanser
Stap 2. Toner
Stap 3. Exfoliëren/AHA of BHA (avond, 2-3 keer in de week)
Stap 4. Serum
Stap 5. Moisturizer
Stap 6. SPF zonnebrandcrème (ochtend)

Breng de producten in je routine altijd aan van dun naar dikke substantie. Dus eerst waterbasis serum, daarna producten op olie basis en daarover de dikke crème. Je kan als laatste stap een olie aanbrengen over je crème, bijvoorbeeld in de koude wintermaanden als je huid extra hydratatie nodig heeft.

Bij producten met dezelfde substantie dien je als eerst het product dat het beste jouw huidprobleem aanpakt aan te brengen. Breng maximaal drie serums aan in één routine, twee tot drie druppels en begin met een lage percentage.

Leestips:

The Ordinary routine guide

Nu je de basis weet kun je je richten op de producten van The Ordinary. Voordat je begint met producten uitzoeken wil je eerst weten welke producten samen gebruikt kunnen worden, of ze in de ochtend en/of avond aangebracht mogen worden en hoe vaak je ze per week mag gebruiken. Sommige actieve ingrediënten werken namelijk niet samen en wil je liever niet overdag of te vaak gebruiken zoals retinol en peelings.

Hieronder staan een aantal voorbeeld routines voor diverse huidproblemen. Het is een leidraad, deze hoef je natuurlijk niet precies te volgen. Op de website van Deciem kun je alle producten met bijbehorende informatie terugvinden.

Je kan uiteraard je vertrouwde producten gebruiken en alleen een aantal actieve serums of peelings toevoegen, net wat je wil. Wil je meerdere serums van The Ordinary tegelijk gebruiken, breng dan het ene serum in de ochtend aan en het andere in de avond.


Routine droge vochtarme huid

Ochtend
Squalane CleanserIs een zacht reinigend product geformuleerd om make-up te verwijderen en de huid soepel en gehydrateerd te laten aanvoelen.
Amino Acids + B5 SerumHydratatie, huidherstel, ondersteunt een gezonde huid, dofheid, droge huid, verlies van elasticiteit, irritaties.
Natural Moisturizing Factors + HAHydratatieformule met aminozuren, dermale lipiden en hyaluronzuur.
Mineral UV Filters SPF 30 met AntioxidantenDe minerale UV-filters-formules biedt SPF-bescherming samen met antioxiderende, hydraterende en anti-irriterende ondersteuning.
Avond
Squalane CleanserIs een zacht reinigend product geformuleerd om make-up te verwijderen en de huid soepel en gehydrateerd te laten aanvoelen.
Lactic Acid (AHA) + HA (1-3 keer p.wk.)Oneffen teint, ongelijkmatige huidstructuur, fijne lijntjes, dofheid, droge huid, donkere vlekjes, hyperpigmentatie, oneffen teint en textuur.
Amino Acids + B5 SerumHydratatie, huidherstel, ondersteunt een gezonde huid, dofheid, droge huid, verlies van elasticiteit, irritaties
Plant- Derived SqualaneDroge huid, verlies aan elasticiteit. Pure squalaan voor oppervlaktehydratatie. Een lichte plantaardige oplossing om gezonde hydratatie te bevorderen.
Natural Moisturizing Factors + HAHydratatieformule met aminozuren, dermale lipiden en hyaluronzuur.

Routine vette huid met onzuiverheden

Ochtend
Squalane CleanserIs een zacht reinigend product geformuleerd om make-up te verwijderen en de huid soepel en gehydrateerd te laten aanvoelen.
Niacinamide + Zinc SerumTalgregulatie, minimaliseren van poriën, acne, vergrote poriën, vette huid, ongelijkmatige huidstructuur, roodheid.
Natural Moisturizing Factors + HAHydratatieformule met aminozuren, dermale lipiden en hyaluronzuur.
Mineral UV Filters SPF 30 met AntioxidantenDe minerale UV-filters-formules biedt SPF-bescherming samen met antioxiderende, hydraterende en anti-irriterende ondersteuning.
Avond
Squalane CleanserIs een zacht reinigend product geformuleerd om make-up te verwijderen en de huid soepel en gehydrateerd te laten aanvoelen.
Salicylic Acid (BHA) Exfoliating Masker (1-2 keer p.wk.)Doffe teint en onregelmatige textuur, verwijderen van dode huidcellen, diepe reinigende eigenschappen.
Alpha Arbutin 2% + HADofheid, hyperpigmentatie, vlekjes, oneffen teint en textuur.
Niacinamide + Zinc SerumTalgregulatie, minimaliseren van poriën, acne, vergrote poriën, vette huid, ongelijkmatige huidstructuur, roodheid.
Natural Moisturizing Factors + HAHydratatieformule met aminozuren, dermale lipiden en hyaluronzuur.

Routine verouderde huid

Ochtend
Squalane CleanserIs een zacht reinigend product geformuleerd om make-up te verwijderen en de huid soepel en gehydrateerd te laten aanvoelen.
Multi-Peptide + Copper Peptides 1% SerumDofheid, droge huid, verlies van elasticiteit, donkere vlekken, hyperpigmentatie, fijne lijntjes, rimpels.
Natural Moisturizing Factors + HAHydratatieformule met aminozuren, dermale lipiden en hyaluronzuur.
Mineral UV Filters SPF 30 met AntioxidantenDe minerale UV-filters-formules biedt SPF-bescherming samen met antioxiderende, hydraterende en anti-irriterende ondersteuning.
Avond
Squalane CleanserIs een zacht reinigend product geformuleerd om make-up te verwijderen en de huid soepel en gehydrateerd te laten aanvoelen.
Glycolic Acid (AHA) Toning Solution (1-3 keer p.wk.)Dofheid, ongelijkmatige teint, dofheid, donkere vlekjes, hyperpigmentatie, ongelijkmatige huidstructuur.
Granactive Retinoid EmulsionTekenen van veroudering, texturele onregelmatigheden, fijne lijntjes, rimpels, verlies van elasticiteit.
Natural Moisturizing Factors + HAHydratatieformule met aminozuren, dermale lipiden en hyaluronzuur.
Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed OilDehydratatie, dofheid, tekenen van veroudering, dofheid, droge huid, hyperpigmentatie.

Routine tegen pigmentvlekjes

Ochtend
Squalane CleanserIs een zacht reinigend product geformuleerd om make-up te verwijderen en de huid soepel en gehydrateerd te laten aanvoelen.
Alpha Arbutin + HAHyperpigmentatie, donkere vlekjes, dofheid, hyperpigmentatie, vlekjes, oneffen teint en textuur.
Natural Moisturizing Factors + HAHydratatieformule met aminozuren, dermale lipiden en hyaluronzuur.
Mineral UV Filters SPF 30 met AntioxidantenDe minerale UV-filters-formules biedt SPF-bescherming samen met antioxiderende, hydraterende en anti-irriterende ondersteuning.
Avond
Squalane CleanserIs een zacht reinigend product geformuleerd om make-up te verwijderen en de huid soepel en gehydrateerd te laten aanvoelen.
Glycolic Acid (AHA) Toning Solution (1-3 keer p.wk.)Dofheid, ongelijkmatige teint, dofheid, donkere vlekjes, hyperpigmentatie, ongelijkmatige huidstructuur.
Alpha Arbutin + HAHyperpigmentatie, donkere vlekjes, dofheid, hyperpigmentatie, vlekjes, oneffen teint en textuur.
Vitamine C Ascorbyl Glucoside Solution 12%Ongelijkmatige teint, tekenen van veroudering, antioxidant support, dofheid, droge huid, fijne lijntjes, rimpels, donkere vlekjes, hyperpigmentatie, ongelijkmatige teint
Natural Moisturizing Factors + HAHydratatieformule met aminozuren, dermale lipiden en hyaluronzuur. Geurvrij.

Top 3 best verkochte producten van The Ordinary

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

 • Type: anti-aging masker
 • Alle huidtypes
 • Werkt verhelderend
 • Richt zich op dofheid, ongelijkmatige huidstructuur

Niacinamide 10% + Zinc 1%

 • Type: anti-onzuiverheden serum
 • Alle huidtypes
 • Werkt verhelderend
 • Richt zich op talgregulatie en minimaliseren van poriën

Hyaluronic Acid 2% + B5

 • Type: hydraterend serum
 • Alle huidtypes
 • Werkt hydraterend en herstellend
 • Richt zich op tekenen van veroudering en texturele onregelmatigheden

Waar koop je The Ordinary skincare

The Ordinary is online in diverse webshops te koop. Dat is maar goed ook want de producten zijn heel vaak uitverkocht omdat het zo populair is. Op deze manier heb je meerdere opties om jouw favoriete product te kopen. De beste webshops waar je The Ordinary in Nederland kan kopen zijn:

Douglas.nl (gratis verzending)
deBijenkorf.nl (gratis verzending voor Privilege Members)
LookFantastic.nl (gratis verzending vanaf 30 euro)
Bol.com (gratis verzending vanaf 20 euro)
Lyko.com (gratis verzending vanaf 20 euro)


Ebook download verzorging startergids

Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging.

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.