Elk jaar met Kerst zorg ik ervoor dat ik er tip top uitzie met mooie Kerst make-up, Kerst kleding en bijpassende Kerstnagels. Want wie houdt er nou niet van zich op te doffen met de feestdagen! Het maakt de feestdagen naar mijn mening extra speciaal. Ik heb gekozen voor een make-up look met de Kerstklassiekers kleuren rood en goud. Deze look past perfect bij mijn chique Kerstnagels die je in een ander artikel kan terugzien.

Glamorous Kerst make-up flatlay

De producten die ik heb gebruikt

Gezicht

Ogen

Lippen

Glamorous Kerst make-up look 2020

Make-up stappenplan

Stap 1: Oogschaduw

We beginnen deze Kerst make-up met de ogen omdat deze ooglook fall-out kan veroorzaken. Begin met het aanbrengen van de oogschaduwbasis op je hele ooglid. Breng als eerst zwarte oogschaduw aan vanaf het midden van je ooglid tot op je buitenste ooghoek als een wing. Trek het door op je onderste waterlijn. Breng daarna de rode oogschaduw aan op je ooglid, binnenste ooghoek en in je arcadeboog. Blend de oogschaduw goed met je blendkwast.

Breng op je binnenste ooghoek de gouden oogschaduw aan en breng het ook door op je onderste waterlijn. Breng daarna de glitter topper aan over het goud en een beetje over de rode oogschaduw. Als laatste breng je de highlighter oogschaduw aan onder je wenkbrauw. Blend de oogschaduwen mooi in elkaar over.

Stap 2: Eyeliner en Mascara

Breng de waterproof eyeliner van Chanel aan op je onderste en bovenste waterlijn. Maak een wing met de KVD Tattoo liquid eyeliner. Breng nadat je je wimpers hebt gekruld als laatste de mascara aan om je ooglook af te maken.

Stap 3: Basis

Na de ogen breng je je basis make-up aan. Ik begin met foundation en breng daarna concealer aan onder mijn ogen en waar er extra dekking nodig is. Ik vind het persoonlijk fijn om dit met mijn vingers te doen, maar dit kan uiteraard ook met een kwast of spons. Als het nodig is kun je nu ook je wenkbrauwen invullen. Ik heb dat niet gedaan, ik vind mijn natuurlijke wenkbrauwen goed zoals ze zijn.

Stap 4: Contour

Breng bronzer aan op de buitenste contouren van je gezicht, langs je haarlijn onder je jukbeenderen en langs je kaaklijn. Breng blush aan op de buitenste helft van de appels van je wangen en blend naar boven richting je haarlijn. Breng je highlight op je jukbeenderen, je voorhoofd en op je neusbrug aan. Ik gebruik de gouden glitter poeder van Dior als extra glitter topper op mijn jukbeenderen en sleutelbeen. Helaas is het op de foto niet goed te zien.

Stap 5: Lippen

Omdat de ogen vrij heftig zijn houd ik mijn lippen neutraal. Ik gebruik een nude kleurige lippenbalsem zodat mijn lippen naast een mooie kleur ook gehydrateerd zijn.

Glamorous Kerst make-up look

Ik ben zeer tevreden over mijn Kerst make-up en vind het zeer geslaagd geworden! Ik wens jullie allemaal een mooie Kerst toe!


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.