Er gaat niets boven een nieuwe manicure, maar je wil natuurlijk wel lang van je vers gelakte nagels kunnen genieten. Zodra je nagellak begint te chippen en af te bladeren zien je nagels er meteen minder verzorgd uit. Met deze tips blijft jouw nagellak veel langer mooi zitten en zien je nagels er langdurig professioneel gelakt uit.

Zo blijft je nagellak langer mooi zitten

1. Zorg voor schone nagels

Voordat je een nieuwe manicure kan aanbrengen moeten je nagels schoon en vetvrij zijn. Haal oude nagellakresten weg met een nagellakremover zonder aceton, dat is vriendelijker voor je nagels en handen. Nadat je nagels vrij zijn van oude nagellak, was je ze en ga je als laatste stap even met een wattenstaafje gedrenkt in azijn over je nagels. Zo ontvet je je nagels zodat je nagellak beter kan hechten en daardoor langer zal blijven zitten.

2. Vijl je nagels op de gewenste lengte

Voor een mooie nette manicure is het gewenst om je nagels op dezelfde lengte te hebben. Dat oogt rustig en ziet er eleganter uit dan verschillende lengtes. Verkies vijlen boven knippen van je nagels. Bij knippen kan er teveel druk op je nagels worden uitgeoefend waardoor ze kunnen scheuren of splijten.

Kies het liefst voor een glasvijl, deze zijn namelijk het vriendelijkst voor je nagels. Vijl je nagels op de gewenste lengte door van buiten naar binnen te vijlen. Ga je zagen dan bestaat de kans dat de nagel kan gaan splijten.

3. Begin met een base coat

De eerste laag die je aanbrengt is je base coat. Dit zorgt ervoor dat je gekleurde nagellak beter kan hechten en daardoor langer zal blijven zitten. Tevens zorgt het ervoor dat je nagellak egaler aanbrengt en beschermd het je nagels voor verkleuring van eventuele donkere nagellakken zoals een roodtint. Eén laagje base coat is voldoende. Laat het goed drogen voordat je met de volgende laag verder gaat.

Beeld: Freepik

4. Lak in dunne laagjes

Zodra je base coat droog is kun je je nagellak aanbrengen. Breng deze aan met dunne laagjes, je kan beter twee of drie dunne laagjes aanbrengen dan één dikke laag. Zo kan je nagellak goed drogen en uitharden waardoor het beter kan hechten aan je nagels. Het zal zo minder snel afbladeren en daardoor langer mooi blijven zitten. Houd daarnaast de nagellak weg van je nagelriemen. Als het hier op komt kan het makkelijker loslaten en daardoor gaan chippen.

5. Maak het af met een top coat

Je manicure maak je af door een top coat aan te brengen. Hiermee seal je je nagellak zodat het je manicure beschermd. Zo is er minder kans op scheurtjes, beschadigingen of afbladerende stukjes. Daarnaast zorgt een top coat ervoor dat je nagellak prachtig gaat glanzen.

6. Gun je manicure droogtijd

Laat je nagellak tussen de lakbeurten door goed drogen! Dit is het belangrijkste om beschadigingen te voorkomen. Als je te snel weer van alles gaat doen, is de kans groot dat er deukjes en andere beschadigingen in je manicure ontstaan. Dit is erg zonde van je zojuist besteedde tijd aan je nagels en kun je weer opnieuw beginnen.

Laat je nagels zoveel mogelijk drogen aan koude lucht. Je kan eventueel de droogtijd wat versnellen door een sneldrogende top coat te gebruiken of Quick dry drops. Wat ook wil helpen is je nagels onder de koude kraan houden als ze bijna droog zijn. Hierdoor kan de nagellak nog beter uitharden en blijft het daardoor nog langer zitten.

7. Verzorg je nagels vanbinnen en -buiten

Verzorgde nagels groeien niet alleen beter, je nagellak blijft ook langer mooi zitten als je nagels sterk zijn. Verzorg je nagels daarom elke dag, niet alleen aan de buitenkant ook vanbinnen. Breng elke dag jojoba- of arganolie aan op je nagels en nagelriemen en een handcrème met shea butter op je handen. Doe dit altijd voor het slapengaan zodat het goed kan inwerken.

Daarnaast eet ik elke dag een supplement gummie met biotine, dit draagt bij aan mooie sterke nagels. Verder is een gezond eetpatroon waarbij vlees, vis, noten zaden, eieren, citrusvruchten, bosbessen, aardbeien, boerenkool, groene paprika, broccoli op je menu staan ook van groot belang voor mooie sterke nagels.

Leestip: 9 tips voor natuurlijk mooie en gezonde nagels

Nagellak die lang blijft zitten

Als je graag wil dat je manicure langer, beter en mooier blijft zitten, dan is het verstandig om te investeren in goede nagellak. Mijn persoonlijke favorieten zijn de nagellakken van Chanel le Vernis (review hier) en van Essie Gel Couture (review hier). Daarnaast gebruik ik altijd de base coat en gel top coat van Chanel. Deze combinatie zorgt er bij mij voor dat mijn nagellak zeker een week mooi blijft zitten!

Shop dit artikel


Beeld: Image by Freepik


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.