Pat McGrath is misschien wel dé grootste make-up artist of all time. Ze is de meest gevraagde artist door de grote modehuizen der aarde. Pat McGrath lanceerde in 2015 haar eigen make-up lijn die inmiddels razend populair is. Dit wil ik natuurlijk graag met mijn eigen ogen zien en besloot de Pat McGrath Blitz Astral Quad Icon Illumination palette aan te schaffen dat perfect past in dit jaargetijde.

De Pat McGrath Blitz Astral Quad Icon Illumination is gelanceerd tijdens de Holiday collectie van 2019 maar is nog steeds verkrijgbaar. Er zijn nog twee andere versies verkrijgbaar, een roze en een blauw getint palette. Het palette kost normaal 68 euro, maar ik kocht het tijdens een tijdelijke sale met 50% korting. Dat maakt dit luxe palette ineens vrij goed betaalbaar gezien de prachtige verpakking en fantastische kwaliteit oogschaduwen. Ik deel in dit artikel mijn ervaring met de Blitz Astral Quad.

Pat McGrath Blitz Astral Quad Iconic Illumination
Pat McGrath Blitz Astral Quad Iconic Illumination

Pat McGrath Blitz Astral Luxr Quad Iconic Illumination

Pat McGrath Blitz Astral Quad in de kleur Iconic Illumination is een warm getinte quad met één glitter en drie gladde metallic oogschaduwen die je ogen in vuur en vlam zet. De formuleringen combineren de beste eigenschappen van poeder, crème en vloeibare texturen en leveren een hoge opname met een weelderige beloning voor ogen die stralen.

Pat McGrath Blitz Astral Quad Iconic Illumination
Pat McGrath Blitz Astral Quad Iconic Illumination
Pat McGrath Blitz Astral Quad Iconic Illumination

De verpakking

De Pat McGrath Blitz Astral Quad komt in een helderrode verpakking met een diamanten-juwelen print. De oogschaduwen zitten in een hele mooie zwarte stevige plastic doosje met gouden logo opdruk. Binnenin de quad zit een grote spiegel en de vier oogschaduwen. Elke oogschaduw bevat 1,5 gram wat een eeuwigheid zal duren om op te maken!

Astral Gold Allure
Is een licht sprankelende witgoud met warme ondertonen en een glinsterende finish.

Blitz Bordeaux
Is een diepe donkerrood met warme ondertonen, subtiele roze schittering en een parelachtige glans.

Rich Chocolate Brown
Rich Chocolate Brown Is een diepe donkerbruin dat neigt naar warm brons met een parelmoerachtige finish.

Bronzed Gold 003
Is een helder, medium gouden brons met warme ondertonen en een metallic glinsterende finish.

Pat McGrath Blitz Astral Quad Iconic Illumination
Pat McGrath Blitz Astral Quad Iconic Illumination

Mijn ervaring met Pat McGrath Blitz Astral Quad Iconic Illumination

Wat het eerste opvalt is de prachtige luxe verpakking van de Blitz Astral Quad. Het voelt degelijk en stevig aan, er zit een grote spiegel in en de oogschaduwen zelf zijn erg groot. Het doosje waar Blitz Astral Quad in komt vind ik ook prachtig met het gebruikte design en de unieke sluiting. Een mooie aanvulling op mijn collectie.

Het aanbrengen van de oogschaduwen in de Blitz Astral Quad gaat moeiteloos, er komt ontzettend veel pigment vanaf! De oogschaduwen voelen romig aan, totaal niet stug en het pigment verdwijnt niet tijdens het blenden. Alleen de sprankelende witgouden glitter oogschaduw moet je ‘nat’ aanbrengen en niet teveel blenden. Dit kan met een vinger of met een kwast die je van tevoren even vochtig maakt met bijvoorbeeld de Fix+ Primer van Mac zoals ik deed.

Er is een beetje fall-out van deze oogschaduwen maar niets wat je niet kan wegvegen naderhand. Deze oogschaduw blijft werkelijk de hele dag prachtig op je ogen zitten. Ondanks dat ik ook af en toe met mijn vinger een beetje in mijn oog heb gewreven bleef het toch heel mooi zitten.

Pat McGrath Blitz Astral Quad Iconic Illumination

De look

Ik begon deze look met de Primer Potion van Urban Decay zodat de oogschaduw goed aan het ooglid hecht. Daarna bracht is als eerste uit de Blitz Astral Quad de Bronzed Gold aan op het ooglid en in de arcadeboog. Deze vervaagde ik richting mijn wenkbrauw met een blendingbrush. Daar overheen bracht ik Rich Chocolate Brown aan met een platte oogschaduwkwast. Deze blendde ik met een blendingbrush. Op het bewegend ooglid bracht ik een beetje Blitz Bordeaux aan met een platte kwast en op de binnenhoek Astral Gold Alure met een klein plat vochtig kwastje.

Verkrijgbaarheid

De prachtige producten van Pat McGrath zijn verkrijgbaar via Douglas.nl.

Shop dit artikel


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.