Ter ere van 5 jaar Huda Beauty bij Cult Beauty presenteert Huda Beauty de exclusieve en limited edition ‘Gold Obsessions Palette’. Het oogschaduw palette bestaat uit 9 goudkleurige tinten. In dit artikel vertel ik je meer over het palette en wat ik ervan vind.

Huda Beauty Gold Obsessions Palette | 5,4 g, € 29,95

De Huda Beauty Gold Obsessions Palette bestaat uit negen goudkleurige tinten met drie verschillende texturen namelijk mattes, shimmers en metallics. Huda koos voor de gouden kleuren omdat het een feestelijke kleur is die dit seizoen weer on trend is maar tegelijkertijd ook een tijdloze kleur is die altijd voor elke gelegenheid geschikt is om te dragen.

Huda Beauty Gold Obsessions Palette flatlay

Het palette is veelzijdig, je kan er een neutrale look mee maken door de naturel matte kleuren. Je kan de neutrale look een beetje sparkle geven met de gouden shimmers. Maar je kan ook helemaal uitpakken met de gouden metallics in combinatie met de shimmers.

Het palette bevat 5,4 gram wat significant minder is dan haar standaard palettes. Haar andere 9-pan palettes bevatten namelijk 9,9 gram oogschaduw voor vrijwel dezelfde prijs. Dit vind ik iets om rekening mee te houden.

Huda Beauty Gold Obsessions productfoto palette open
Huda Beauty Gold Obsessions Palette swatches

Kleuren van (links)boven naar (rechts)onder

Peach shimmer
Apricot matte
Antique Gold shimmer
Chocolate matte
Bronzed Gold metallic
Praline matte
Pink Gold shimmer
Mango shimmer
Yellow Gold metallic

Huda Beauty Gold Obsessions flatlay palette open

Mijn ervaring

Bij de eerste aankondiging van het palette wist ik meteen dat ik het wilde hebben, wat een mooie kleuren zo samen! Ook het design van het palette sprak mij meteen aan. Het ziet er uit als een gouden marble edelsteen. Prachtig om naar te kijken. En ik ben het met Huda eens dat deze kleuren tijdloos zijn en eigenlijk altijd wel gedragen kunnen worden.

Het palette komt in een doorzichtig doosje waardoor je het palette er doorheen kan zien. Dit vond ik er op het eerste gezicht vrij goedkoop uitzien. Jammer maar het is maar een verpakking. Het palette zelf ziet er naar mijn idee ook een beetje goedkoop uit. Het is gemaakt van lichtgewicht plastic (al heb ik dit veel liever dan karton) in plaats van bijvoorbeeld een metalen of steviger plastic behuizing wat ik liever had gezien en wat perfect bij het thema had gepast.

Huda Beauty Gold Obsessions verpakking achterkant
Huda Beauty Gold Obsessions palette dicht
Huda Beauty Gold Obsessions palette open

Het palette is qua formaat iets kleiner dan haar andere 9-pans palettes. Toen ik er achter kwam dat ook de hoeveelheid bijna de helft is van haar andere palettes was ik een beetje teleurgesteld. Al met al een minder positieve eerste indruk dan ik had verwacht.

De kleuren in het palette vond ik daarentegen er wel meteen prachtig uitzien, wauw wat een mooie kleuren! Ze glimmen en glinsteren je tegemoet.

Huda Beauty Gold Obsessions Palette productfoto dichtbij

De mattes zijn erg gepigmenteerd en zacht maar worden snel poederig als je er met je kwast in dipt. De shimmers zijn vooral mooie toppers, ze bevatten geen sterke pigmentatie. Ze zijn het beste met je vingers aan te brengen. De metallics zijn werkelijk prachtig! Goed gepigmenteerd en mooie glans. Deze kleuren kunnen met een kwast of je vingers worden aangebracht.

Alle oogschaduwen geven wat fall-out tijdens het aanbrengen. Maar als je eerst je ogen opmaakt en daarna je gezicht kun je makkelijk eerst de fall-out verwijderen voordat je verder gaat met je basis.

Huda Beauty Gold Obsessions Palette makeup look
Huda Beauty Gold Obsessions Palette

De make-up look

Voor mijn look met dit palette heb ik gebruik gemaakt van alle texturen. Ik begon met Apricot matte en Praline matte in mijn arcadeboog, deze trok ik door op mijn onderste waterlijn. Vervolgens maakte ik een cut-crease met concealer op mijn ooglid. Hier overheen bracht ik Yellow Gold metallic aan. Pink Gold shimmer plaatste ik op mijn binnenste ooghoek. Ik maakte een bescheiden wing liner en plaatste een huidkleurig oogpotlood op mijn onderste waterlijn. Als laatste bracht ik de Lancôme Monsieur Big mascara aan en mijn ooglook was klaar.

Huda Beauty Gold Obsessions Palette flatlay

Verkrijgbaarheid

Huda Beauty is in Nederland te koop bij ICIParisXL.nl maar het Limited Edition Gold Obsessions palette is exclusief en alleen verkrijgbaar via Huda haar partner Cultbeauty.com voor € 29,95.


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.