Elk jaar rond de feestdagen brengt Dior een prachtige nieuwe limited edition collectie uit. In de 2020 collectie zaten onder andere deze mooie DIOR Diorific vernis nagellakken. Ze komen in vier verschillende kleuren: roze, paars, rood en een glitter topcoat. Ver na de feestdagen besloot ik de roze nagellak en de glitter topcoat te kopen. Ze zijn namelijk ook prima geschikt voor de rest van het jaar! In dit artikel laat ik je weten wat ik van de nagellak vind.

Ik geef eerlijk toe, ik ben vooral voor de uitstraling van de nagellakpotjes gevallen. Al vaker heb ik ze voorbij zien komen maar nooit eerder heb ik mezelf verwend met deze prachtige nagellakken. Ik vind ze er zo mooi uitzien, de ronde potjes met gouden dop. Het heeft alles waar ik van hou. Maar maken ze hun verwachting ook waar?

flatlay DIOR Diorific vernis Charm & Happy 2020

DIOR Diorific Vernis

Ik kocht de Diorific Vernis via de website van Dior.com. Ze verzenden gratis naar Nederland, je krijgt het in een hele mooie iconische geschenkverpakking, je krijgt gratis samples, bij een bestelling vanaf 50 euro ook een miniatuur en je hebt alle keuze in echte Dior producten.

Ik koos voor de roze nagellak 449 Charm en de glitter topcoat 001 Happy 2020. Deze nagellak is niet goedkoop, ze kosten 28,00 euro per stuk voor 12ml.

Dit zegt Dior over Diorific Vernis

De combinatie van zeer zuivere “Gel Coat” -harsen met een technopolymeer verandert elke laklaag in een film die even glad en glanzend is als glas. Langhoudend resultaat. De met niet-minerale silicium verrijkte Diorific Vernis versterkt het nageloppervlak waardoor het resultaat duurzamer is. Het technopolymeer maakt de perfecte fusie tussen lak en nagel mogelijk. Voor een nagellak die zeer lang blijft zitten. 

Juiste wijze van nagellak aanbrengen

  • Stap 1 | Breng je basecoat aan. Ik gebruik mijn favoriete base coat van Chanel La Base.
  • Stap 2 | Breng een dun laagje Charm aan. Begin in het midden van de nagel en daarna de zijkanten. Breng dan nog een laagje aan om de kleur intenser te maken.
  • Stap 3 | Breng een laagje Happy 2020 aan om je nagels te laten schitteren. Ik koos ervoor om de nail art van Dior na te maken, alleen aan de randen een laagje glitters. Ik gebruikte hiervoor een aparte nail art penseel.
  • Stap 4 | Maak je manicure af met een topcoat. Ik gebruik mijn favoriete top coat van Chanel Le Gel Coat.

Leestip: 9 tips voor natuurlijk mooie en gezonde nagels

Diorific 449 Charm en 001 Happy 2020

Deze Diorific nagellak van Dior brengt heel fijn aan, bijna romig. Het voelt zeker als een gel coat aan op de nagel. De kwast is breed genoeg om je nagel met twee tot drie strijken te voorzien van een laag nagellak. De eerste laag is al heel goed dekkend, er zit veel pigment in! De tweede laag maakt de kleur mooi intens. Ik moet wel toegeven dat ik de kleur minder roze vind dan ik had verwacht. Het is meer oud roze/beige maar nog steeds een prachtige kleur.

De glitter topcoat maakt het helemaal af. Ik bracht voor de nail art een speels randje aan net als Dior zelf in haar PR foto’s heeft gedaan. De topcoat geeft qua glitters naar mijn idee een hele mooie dekking met één laag.

De nagellak blijft ook heel lang mooi op mijn nagels zitten, ik heb er zeker 4 dagen van kunnen geniet met vrijwel geen chips! Daar ben ik dus zeer tevreden over. Het verwijderen van de nagellak vergt een beetje geduld, hij heeft zoveel pigment dat het even duurt voor het er goed en wel af is. Het verwijderen van de glitter topcoat duurde nog langer maar dat is algemeen bekend met glitter nagellak.

Swatches Diorific Vernis

swatch Diorific Vernis - Charm
Diorific Vernis – Charm
swatch Diorific Topcoat - Happy 2020
Diorific Topcoat – Happy 2020
swatch Diorific Vernis en Topcoat nail art
Diorific Vernis en Topcoat nail art

Verkrijgbaarheid

Dior nagellak is te koop via de grotere parfumerie winkels zoals Douglas.nl, ICIParisXL.nl en deBijenkorf.nl. Maar de Diorific Vernis collectie is meestal alleen verkrijgbaar via Dior.com.


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.