Was jij al bekend met het merk Comme Deux? De naam klinkt erg Frans, maar niets is minder waar. Dit mooie beautymerk komt uit Denemarken, wordt geproduceerd in de EU en ontwikkelt haar producten op basis van kennis van experts en de feedback die ze krijgt van gewone mensen zoals jij en ik.

Toen ik onlangs dit merk ontdekte bestelde ik meteen enkele producten om uit te proberen. Ik kocht online twee producten van de lip olie lijn: de #liplove en #lipsync. Iets totaal nieuws voor mij en werd dan ook erg nieuwsgierig naar deze producten. Ik vertel graag meer over dit merk want het mag wel even in de schijnwerpers worden gezet. Daarnaast deel ik graag mijn ervaring met deze lipproducten met je.

Comme Deux

Comme Deux is een vrij nieuw merk dat is ontstaan in 2017 in Copenhagen Denemarken. Comme Deux ontwikkelt haar producten samen met experts en de feedback die ze van haar gebruikers via social media krijgt. Zelfs kleur, naam en textuur worden op basis van input hierin meegenomen. Ze maken mooie beauty en make-up producten die vol zitten met fijne ingrediënten die ook echt iets doen voor je huid. Iets wat ik de laatste jaren steeds belangrijker ben gaan vinden en zeer kieskeurig in ben geworden.“We make great makeup- & skincare so you can spend your time on other stuff.
Like being your most awesome self.”

commedeux


En niet alleen dat maakt het een mooi merk, ze zijn ook duurzaam voor mens en dier. Doordat het in de EU wordt geproduceerd weet je zeker dat de producten aan strenge regelgeving voldoet. De bezorgdozen en briefjes zijn gemaakt van gerecycled papier, de productverpakkingen zijn gemaakt van Zweedse bomen en er wordt niet op dieren getest.

Daarnaast bevatten de producten geen schadelijke toevoegingen maar alleen plantaardige of natuurlijke ingrediënten die in perfecte harmonie samenwerken met bewezen sterke synthetische ingrediënten. Comme Deux is zo zeker van haar producten dat ze voor alle producten een tevredenheidsgarantie geeft. Dit betekent dat als een product, dicht of geopend, niet aan de verwachting voldoet je het gewoon mag terugsturen.

Comme Deux Lip Olie #liplove | 8ml, €18,-

Een lip olie is nog vrij nieuw voor mij. Ik heb hier en daar al wel eens van de term gehoord maar nog nooit zelf gebruikt. Toen ik deze pareltjes tegenkwam met goede ingrediënten en een prima prijs wilde ik ze meteen proberen. Ik koos onder andere voor de lip olie #liplove in de kleur Rose. Volgens Comme Deux is deze lip olie geen lipgloss zoals we die al jaren kennen. In tegenstelling tot een gewone lipgloss die je lippen alleen laat glanzen bevat deze lip olie hele fijne ingrediënten die ook echt verzorgend en hydraterend zijn voor je lippen zoals squalane, cactusvijgolie en de vitamines C, E, F.

Comme Deux Lip Oil #liplove en #lipsync
Comme Deux Lip Oil #liplove en #lipsync

Je kan de lip olie op zichzelf gebruiken voor alleen een glanzend laagje of onder of bovenop je lipstick voor een shiny effect. In de prachtige en clean tube heeft de lip olie een roze kleur maar op de lippen is het transparant. De lip olie heeft geen geur en brengt makkelijk aan met de applicator.

Net als een traditionele lipgloss plakt deze lip olie, iets minder erg maar toch is de olie wel plakkerig. Iets waar ik niet zo blij van word, ik vind het namelijk niet fijn als mijn haren aan mijn lippen blijven plakken. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Waar ik wel heel blij van word zijn de ingrediënten. Ik gebruik de lip olie dan ook liever als een lipmasker voordat ik ga slapen. Ik heb heel erg last van velletjes, vooral op mijn onderlip, maar door deze lip olie word ik wakker met hele zachte lippen. Succes verzekerd!

comme deux lip oil
comme deux lip oil
comme deux lip oil

Comme Deux Lip Olie #lipsync | 8ml, €18,-

#Lipsync is een nieuwe uitgave van Comme Deux. Er was vraag naar een gekleurde versie van de lip olie. En zoals het Comme Deux betaamd heeft ze hier naar geluisterd en #lipsync ontwikkeld. Er zijn 4 verschillende kleuren om uit te kiezen, ik koos voor Berry. Net als #liplove bevat de lip olie #lipsync dezelfde verzorgende en hydraterende ingrediënten sqalane, cactusvijgolie en de vitamines C, E, F. Ook #lipsync kun je op zichzelf gebruiken of onder of over lipstick voor een shiny effect.

Comme Deux Lip Oil #liplove en #lipsync
Comme Deux Lip Oil #liplove en #lipsync

De lip olie heeft net als #liplove geen geur en brengt makkelijk aan met de applicator. De mooie tube van #lipsync is mat en de kleur van Berry lijkt behoorlijk intens in de tube. Dit vertaalt zich echter bij mij niet echt op de lippen. Bij het aanbrengen blijkt de kleur erg sheer en valt weinig op naderhand.

In tegenstelling tot #liplove zou de nieuwe #lipsync niet plakkerig zijn. Hier ben ik het echter niet mee eens. Ook de lip olie van #lipsync is plakkerig, mijn haren blijven in deze net zo plakken! Ook deze beland dus in mijn nachtkastje als lip masker waar mijn lippen echt wel blij van worden.

comme deux lip oil
comme deux lip oil
comme deux lip oil

Conclusie

Deze lip oils vind ik in theorie mooie producten, echter ben ik er helaas teleurgesteld in dat ze plakkerig zijn. Ik had het fijner gevonden als ze meer als een olie/balm aanvoelden. Ik ben niet zo’n grote fan van lipgloss omdat ze plakken, op dat punt krijgen beide lip oils van mij een punt aftrek. Op basis van de ingrediënten, verpakking, duurzaamheid en gebruik krijgen ze een dikke voldoende. Ik gebruik ze dan ook fijn tijdens de nacht zodat ik opsta met verzorgde lippen.

Comme Deux Lip Oil #liplove en #lipsync

Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.