Charlotte Tilbury is wereldwijd een zeer geliefd beautymerk. In 2020 lanceerde dit prachtige merk een nieuwe mascara die aan de awardwinnende ‘Pillow Talk’ collectie is toegevoegd. Voluit heet deze nieuwe mascara van Charlotte Tilbury ‘Pillow Talk Push Up Lashes Mascara’. De verpakking vind ik persoonlijk adembenemend, maar maakt hij de claims van Charlotte Tilbury ook waar?

Charlotte Tilbury belooft een magische nieuwe mascara te hebben uitgebracht. “Een 24 uur verticale lift effect voor de wimpers van je dromen!”. Deze Pillow Talk Push Up Lashes Mascara zou je een langhoudende volume, lengte en een gewichtsloos, liftende effect moeten geven dat 24 uur lang houdt. Ik heb de mascara getest en in dit artikel lees je mijn bevindingen.

flatlay Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes Mascara

Wat maakt de Pillow Talk Push Up Lashes Mascara magisch?

Charlotte Tilbury heeft een lijst aan ongekende claims voor de Pillow Talk Push Up Lashes Mascara dat je het gevoel krijgt dat dit een hele nieuwe soort mascara is die al je wimperdromen kan waarmaken.

Laten we eens een aantal claims uitlichten:

  1. Innovatieve borstel: een professionele peddelvormig precisieborstel met diamantvormige haarvormen aan de zijkanten die zorgen voor een ‘Load, Comb & Lift’ technologie die elke individuele wimper lift.
  2. Wimperliftende polymeren, afkomstig van de Lariksboom. Deze natuurlijke filmvormer helpt bij het creëren van een magisch, liftend effect.
  3. Natuurlijke was: Carnauba was, ook wel de ‘koningin van de wassen’ en Microcrystalline wax, geven volume en textuur voor een valse-wimpereffect.
  4. Wimperstylers geven de illusie van elastische wimpers, voor meer volume en lift. 
  5. Biomimetische keratine conditioneert en creëert een sterke basis voor iedere wimper afzonderlijk, voor een vollere look.
  6. Smudge proof, vochtbestendig en geen wimperkruller nodig.

Pillow Talk Push Up Lashes Masca

  • Nieuwe innovatieve borstel
  • Smudge proof en vochtbestendig
  • Geen wimperkruller nodig
  • Bevat natuurlijk carnauba was, biomimetische keratine en wimperliftende polymeren


Gebruiksaanwijzing Pillow Talk Push Up Lashes Mascara

Deze bijzondere en innovatieve Pillow Talk Push Up Lashes Mascara heeft een hele nieuwe gebruiksaanwijzing om het beste resultaat voor deze mascara te bereiken. Je brengt met de platte peddelvormige kant van de borstel de mascara aan om de wimpers te liften. Vervolgens maak je een zigzagbeweging van de wimperaanzet tot de bovenkant. Gebruik daarna de diamantvormige borstelharen om meer te definiëren en de look nog sterker te maken.

flatlay Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes Mascara
borsteltje Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes Mascara

Mijn eerste indruk van Pillow Talk Push Up Lashes Mascara | 10ml, € 30,-

Toen ik deze Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes Mascara voor de eerste keer zag wist ik meteen dat ik hem wilde hebben! De uitstraling van de huls is wat mij betreft een van de mooiste die ik ooit heb gezien. Roze met een roségouden dop en een wit gecapitonneerd design er op. Prachtig als je het mij vraagt. De bijzondere innovatieve borsteldesign viel mij hierdoor eigenlijk pas later op. Ik werd erg nieuwsgierig naar de mascara en bestelde hem meteen op de dag van de lancering.

productfoto mascaraborstel Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes Mascara

Ik heb de mascara nu een aantal keren gebruikt en kan meteen verklappen dat dit niet mijn favoriete borstel ooit is. Een borstel als deze heb ik nooit eerder gebruikt, wat dat betreft is het wel revolutionair want het is de eerste in zijn soort. Maar echt fijner en beter werken doet hij wat mij betreft niet. Doe mij maar gewoon een ouderwetse ronde mascaraborstel.

Mijn ervaring met de Pillow Talk Push Up Lashes Mascara

Bij de eerste keer aanbrengen met deze borstel merkte ik dat de Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes Mascara snel klonterig werd en de wimpers aan elkaar plakten. De platte kant zorgt er namelijk voor dat er in één keer veel product bij de aanzet van de wimpers wordt geplaatst. Dit maakt het een beetje een rommeltje en zorgt ervoor dat er snel mascara op je ooglid komt.

Pillow Talk Push Up Lashes Mascara vergelijking op het oog
Pillow Talk Push Up Lashes Mascara vergelijking op het oog

Ik heb de werkwijze dus een beetje aangepast, ik houd de borstel een beetje schuin zodat er niet meteen teveel mascara op de wimpers komt. Daarna kam ik met de borstelharen mijn wimpers zigzaggend door. Anders wordt het te snel een kliederboel. Vooral op mijn linkeroog op de foto hierboven zie je dat het snel kliederig en klonterig wordt.

flatlay Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes Mascara

Ook vind ik dat de mascara op zichzelf niet genoeg lift en krul geeft. Ik heb toch echt mijn wimperkruller nodig met mijn gladde rechte wimpers, anders zakken ze helemaal in. De mascara is diep zwart wat ik heel mooi vind. De volume vind ik aan de magere kant en ze worden niet lekker vol waar ik eigenlijk wel de voorkeur aan geef.

Leestip: Maak zelf je natuurlijke wimpergroei serum

Ik vind de mascara smudgeproof en comfortabel op de wimpers. Het voelt niet hard en krokant, de wimpers blijven zacht en flexibel aanvoelen. Ook blijft de mascara de hele dag mooi zitten zonder flakes of panda-ogen aan het einde van de dag. En met een oogmake-up reiniger op oliebasis haal je de mascara heel makkelijk van je wimpers af, ik hoef niet vreselijk te boenen (iets wat je sowieso niet moet willen). Al met al een redelijke mascara.

Edit 2021:

De review hierboven is geschreven op basis van mijn eerste indruk. Na een paar maanden heb ik de mascara nogmaals geprobeerd en vond ik hem beter in gebruik. De kans is groot dat je dus even moet wennen aan deze type borstel. De mascara is na een paar maanden niet meer zo ‘nat’ waardoor hij beter presteert. En ik ben een wimperserum gaan gebruiken waardoor mijn wimpers mooier zijn geworden en de mascara daardoor mooier op de wimpers zit.

Verkrijgbaarheid

De producten van Charlotte Tilbury waaronder de Pillow Talk Push Up Lashes Mascara is te koop via CharlotteTilbury.com en deBijenkorf.nl.

Shop dit artikel


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.