In 2018 bracht Chanel La Crème Main Texture Riche handcrème uit. Een uitbreiding van de La Creme Main die in 2017 voor het eerst is uitbracht. Texture Riche is een uitvoering die speciaal is gemaakt voor droge en beschadigde handen, erg fijn voor in de koudere maanden! Ik heb de handcrème getest en in dit artikel lees je mijn bevindingen.

flatlay Chanel La Crème Main Texture Riche

Chanel La Crème Main Texture Riche | 50 ml, € 49,-

Chanel La Crème Main Texture Riche is nog intenser dan de originele versie La Crème Main, dankzij de formule die verrijkt is met karitéboter. Droge en beschadigde handen worden intens gevoed en hersteld, waarna ze weer zacht, soepel en langdurig aangenaam aanvoelen.

De verrijkte formule neemt meteen na het aanbrengen het droge, trekkerige gevoel weg, wat de crème ideaal maakt om de handen tegen de kou te beschermen. Dagelijks gebruik van La Crème Main Texture Riche versterkt de nagels en verzacht de nagelriemen.


Chanel La Creme Main Texture Riche

  • Verrijkt met karitéboter, bloemenwas van meiroos en extract van iris pallida
  • Voed droge en beschadigde handen intens
  • Innovatief design

Chanel La Crème Main Texture Riche

Bestanddelen

De belangrijkste bestanddelen in La Crème Main Texture Riche zijn de bloemenwas van meiroos en extract van iris pallida aangevuld met karitéboter (shea butter). De bloemenwas verzacht de huid en legt er een beschermend laagje over dat uitdroging voorkomt. Het extract van iris pallida geeft de crème haar verhelderende eigenschappen. De karitéboter met zijn hoge concentratie aan vetzuren vult dankzij zijn voedende eigenschappen de werking van Texture Riche aan.

Design

Het opvallende en innovatieve design van La Crème Main Texture Riche lijkt op een kiezel of een ei. Het is gemaakt als een echt accessoire voor in je handtas. De verpakking past perfect in je hand en vervormt niet. De kleine siliconen gleuf bovenop de handcrème is speciaal ontwikkeld om de formule te beschermen tegen lucht en bacteriën. Er komt alleen crème uit als je er in knijpt.

productfoto Chanel La Crème Main Texture Riche
bovenkant Chanel La Crème Main Texture Riche
productfoto Chanel La Crème Main Texture Riche

Gebruiksaanwijzing

Breng La Crème Main Texture Riche zo vaak aan als je wilt, maar in de winter zo regelmatig mogelijk om kloofjes en uitdroging te voorkomen. Breng opnieuw aan na het handen wassen. Je kan de handcrème ook gedurende de nacht gebruiken als een treatment.

Mijn eerste indruk

De verpakking van La Crème Main Texture Riche is zo uniek dat ik er heel erg nieuwsgierig naar werd. Het ziet er simpel uit maar is design-technisch juist heel erg innovatief. Het past perfect in de hand, vervormd niet als je er in knijpt en de crème binnenin is beschermd wat ik een fijn idee vind. Ook is het absoluut een chique en minimalistische accessoire voor in je handtas.

flatlay Chanel La Crème Main Texture Riche

Mijn ervaring

Om de crème uit het ei te krijgen dien je wel een beetje kracht te zetten, ik vraag mij af hoe dat zal zijn als hij bijna leeg is. De handcrème voelt zacht aan en spreid zich goed over de huid van de handen. Je hebt wel meer dan een dotje nodig om je handen te voorzien van crème, het trekt namelijk vrij vlot in de huid.

swatch Chanel La Crème Main Texture Riche

De crème heeft een subtiele bloemige en vrouwelijke geur die niet overheersend is en gedurende een lange tijd blijft hangen. Ik mag graag nog een poosje aan mijn handen snuffelen nadat ik de handcrème heb aangebracht.

Enkele minuten na aanbrengen voelen mijn handen nog glad aan maar aan de bovenkant trekt het vlot in waarna ze zacht aanvoelen. Mijn handpalmen blijven echter wel wat langer glad van deze handcrème. Ook genieten mijn nagelriemen van de handcrème, ze zien er soepel en verzorgd uit.

Leestip:

productfoto Chanel La Crème Main Texture Riche

Na gebruik van La Crème Main Texture Riche voelen mijn handen een paar uur fluweelzacht aan. Na het handen wassen merk je wel dat de crème deels is weggewassen dus zul je opnieuw moeten smeren. Als treatment voor de nacht vind ik deze La Crème Main Texture Riche echter niet vet genoeg. De volgende ochtend voelen mijn handen normaal aan, niet extreem gevoed.

Verkrijgbaarheid

Chanel La Crème Main Texture Riche is o.a. verkrijgbaar bij deBijenkorf.nl en Douglas.nl.


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.