Essie Gel Couture is een nagellak collectie die de langhoudende formule van gel nagellak combineert met het gemak van gewone nagellak. Deze nagellakken hebben geen lamp nodig om uit te harden, maar bevatten wel de intense glans en lange draagtijd die je van gel nagellak mag verwachten. Ik testte drie kleuren uit en nam de proef op de som door de lakken een week lang te dragen. In dit artikel lees je mijn ervaring met de Essie Gel Couture nagellakken.

Essie Gel Couture | 13,5ml, €12,99

Essie is sinds 1981 dé nagelexpert uit de Verenigde Staten. De luxe Gel Couture-collectie is geïnspireerd op de modehuizen met hun luxe, trendy couture-collecties. De vorm van de flesjes is geïnspireerd op de dansende stof van een ronddraaiende jurk. Deze gel nagellakken combineren de rijke finishes van gel nagellak met het gemak van normale nagellak. De collectie bestaat uit 30 kleuren, voor ieder wat wils!

Essie Gel Couture nagellak review + draagtest

De Essie Gel Couture nagellakcollectie bevat een langhoudende formule met de intense glans van een gel nagellak. De nagellak blijft, net als een professionele gelmanicure behandeling, tot wel 12 dagen mooi op je nagels zitten. De topcoat bevat een professionele platinum technologie die afbladeren van nagellak vermindert. Voor deze gel nagellak heb je geen LED- of UV-lamp nodig. Tevens verwijder je de nagellak heel gemakkelijk met een normale nagellakremover.


Essie Gel Couture € 12,99

 • Dekking: sterk met gelfinish
 • Inhoud: 13,5 ml
 • 12 dagen draagtijd
 • Bevat innovatief gedraaid kwastje

Aanbrengen Essie Gel Couture

 1. Verwijder oude nagellak.
 2. Vijl nagels indien nodig en gewenst.
 3. Breng een basecoat aan en laat goed drogen, ik gebruik graag de nr. 1 basecoat Orly Bonder.
 4. Breng de eerste laag Gel Couture nagellak aan en laat goed drogen. Vergeet de bovenste rand niet mee te lakken, dat maakt de kans op chipwear kleiner.
 5. Breng de tweede laag nagellak aan en laat goed drogen.
 6. Breng de Gel Couture topcoat van Essie aan.
 7. Naderhand breng ik een handcrème aan, mijn favoriet is L’Occitane Shea Butter Handbalm. Voor extra nagelriemverzorging breng ik Dior Abricot Cream en pure Arganolie aan.

Leestip: 

Essie Gel Couture nagellak review + draagtest

Mijn ervaring met Essie Gel Couture

Essie is, naast Chanel Le Vernis, één van mijn favoriete nagellak merken. De nagellakken brengen fijn aan en blijven goed op de nagels zitten. Persoonlijk houd ik niet zo van het idee van een professionele gel nagellak manicure, puur en alleen omdat ik bang ben dat deze manicure mijn nagels beschadigd op de lange termijn. De ‘gewone’ gel nagellaken zijn daarom perfect voor mij! Deze kan ik gewoon helemaal zelf aanbrengen en zelf op een veilige manier weer verwijderen.

Uit deze collectie koos ik de drie kleuren Touch Up, Stitch by Stitch, Sew Me en de Top Coat. Dit zijn drie prachtige neutrale kleuren die altijd gedragen kunnen worden. De nagellakken bevatten een brede kwast en een gedraaide handgreep wat ervoor zorgt dat de nagellak minder nadruppelt en gelijkmatiger aanbrengt, zo gaat het lakken een stuk fijner.

De textuur van de nagellakken is van goede en dikke kwaliteit, ze lakken alle drie even fijn en brengen streeploos aan. Ik bracht bij alle drie de gebruikelijke twee laagjes aan, waarbij het lakje Touch Up iets minder dekking gaf dan de andere twee lakjes. De droogtijd leek erg snel, na een minuut of vijf voelden mijn nagels al zo goed als droog aan en kon ik verder met het volgende laagje.

De topcoat brengt net als de gekleurde lakken net zo fijn aan. Het droogt snel, krimpt niet, geeft een mooie glans af en voelt dik genoeg zodat het mijn manicure goed zal beschermen.

Swatches Essie Gel Couture

Essie Gel Couture Touch Up nagellak review + draagtest
Essie Gel Couture Touch Up
Essie Gel Couture Stitch by stitch nagellak review + draagtest
Essie Gel Couture Stitch by Stitch
Essie Gel Couture Sew Me nagellak review + draagtest
Essie Gel Couture Sew Me

Test draagtijd van een week

Volgens Essie blijft de nagellak tot zeker 12 dagen mooi op je nagels zitten, dat is een erg lange tijd voor gewone nagellak! Over zulke uitspraken ben ik altijd een beetje sceptisch. Maar er zijn zeker wel lakken die een lange draagtijd goed volhouden.

De nagellak van Essie heb ik acht dagen op mijn nagels gedragen, en ik ben over het algemeen tevreden over de draagtijd. De lak bleef lang mooi op mijn nagels zitten, maar het uitharden van de nagellak duurde iets langer dan ik had gedacht.

Helaas kreeg ik na een paar uur enkele deukjes op drie nagels aan mijn linker hand, daar waar de lak nog niet voldoende was uitgehard denk ik. Dit is vreemd genoeg maar aan één hand gebeurd, aan de rechter hand had ik hier namelijk helemaal geen last van. Wel iets om rekening mee te houden dus!

Linker hand Sew Me met top coat vers aangebracht
Linker hand Sew Me met top coat vers aangebracht
Linker hand draagtest na 8 dagen
Linker hand na 8 dagen
Rechter hand draagtest na 8 dagen
Rechter hand na 8 dagen

Zoals je aan de foto kan zien heeft de lak zich op mijn rechter hand beter gehouden dan de linker hand. De lak heeft na acht dagen een aantal chips, de lak is een beetje doffer geworden en je ziet de uitgroei bij mijn nagelriemen. Maar over het algemeen heeft de lak zich gedurende de week aardig goed gehouden en is Essie Gel Couture daarmee een nagellak die lang blijft zitten. Ik ben, ondanks de droogtijd die iets langer duurde dan verwacht, erg tevreden over de Gel Couture nagellakken van Essie!

Verkrijgbaarheid

Essie Gel Couture bevat 13,5ml en kost 13,25 euro per stuk. Essie Gel Couture is onder andere te koop via Douglas.nlBol.com en Notino.nl.

Shop dit artikel


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.