Summer Fridays is bedacht en ontworpen door Marianna Hewitt en Lauren Ireland. Ze wilden producten maken die makkelijk te gebruiken zijn, clean ingrediënten bevatten en zó mooi waren dat je ze wil neerzetten. Summer Fridays staat bekend om haar Jet Lag Mask maar heeft haar assortiment inmiddels flink uitgebreid. In dit artikel review ik de Lip Butter Balm in Vanilla en Vanilla Beige en vertel ik het verschil tussen de oude en de nieuwe verpakking.

Summer Fridays Lip Butter Balm vanilla en vanilla beige

Summer Fridays Lip Butter Balm | 15 g, 22,50

De zijdezachte veganistische Lip Butter Balm van Summer Fridays hydrateert en verzacht uitgedroogde en gebarsten lippen zonder een vettige laag achter te laten. De balm bevat hydraterende natuurlijke zaadboters en botanische extracten die verzachten, genezen en verzorgen. De balm is perfect om overdag je lippen mee te verzorgen, maar het kan ook gebruikt worden als nachtmasker.

Kenmerken

  • Hydrateert de lippen op natuurlijke wijze.
  • Boordevol ultra-hydraterende zaadboters en botanische extracten.
  • Verzadigd met shea- en murumuru-boter. Deze natuurlijke moisturizers verzachten, genezen en verzorgen uitgedroogde lippen.
  • Veganwas verzacht de lippen en geeft ze glans.
  • Bevat een subtiel vleugje natuurlijke vanille.
  • Er is een doorzichtige en beige variant.
  • Tube is gemaakt van bio-hars en het doosje van boomvrij papier.
  • Vegan, clean beauty en cruelty free.
  • Genomineerd voor twee Allure Readers’ Choice Awards.
Summer Fridays Lip Butter Balm vanilla
Vanilla
Summer Fridays Lip Butter Balm vanilla beige
Vanilla Beige

Verpakking

De verpakking van de Lip Butter Balm is in 2021 vernieuwd. De balm zat oorspronkelijk in een metalen tube zonder applicator, deze tube heb ik zelf ook gehad. Vanuit de communitie was er veel negatief geluid over deze tube. Het zou veel product verspillen en de zijkanten zouden barsten na een tijdje waardoor de balm er aan de zijkant uit kwam. Hier heb ik zelf helaas ook ervaring mee gehad.

Oude verpakking Summer Fridays lip butter balm
Oude verpakking (bron: theluxminimalis.com)
Summer Fridays Lip Butter Balm nieuwe verpakking
Nieuwe verpakking
Summer Fridays Lip Butter Balm vanilla beige

Ik vond de Lip Butter Balm echter zó fijn dat ik besloot, nadat mijn oude op was, de balm nogmaals in de nieuwe verpakking aan te schaffen. De nieuwe verpakking lijkt qua uitstraling erg op de oude tube, wat ik leuk gedaan vind. De tube is gemaakt van bio-hars en bevat een rubberachtige applicator. De balm komt er heel gedoseerd uit en brengt door middel van de applicator erg fijn aan op de lippen.

Swatches

Summer Fridays Lip Butter Balm swatches
Summer Fridays Lip Butter Balm vanilla swatch op lippen
Vanilla
Summer Fridays Lip Butter Balm vanilla beige swatch op lippen
Vanilla Beige

Mijn ervaring met Summer Fridays Lip Butter Balm

Op Instagram zag ik in 2020 de destijds nieuw gelanceerde Lip Butter Balm van Summer Fridays, wat een erg ‘instagrammable‘ merk is. Aangezien ik dol ben op lippenbalsem en het elke dag gebruik, werd ik nieuwsgierig naar deze Lip Butter Balm en besloot hem zelf uit te proberen om te zien wat de hype was.

Oude verpakking

De Lip Butter Balm in de oude verpakking had een dikke volle balmachtige textuur. Deze voelde erg fijn aan op de lippen, hydrateerde een aantal uren lang en had een hele fijne zachte vanille geur die niet te overheersend was. Voor mij was het de perfecte balm!

De tube echter was niet erg fijn in gebruik ondanks dat hij er prachtig uit zag. Je moest de balm met je vinger aanbrengen waardoor je vinger vet werd. En na verloop van tijd scheurde de zijkanten van de metalen tube waardoor de balm er aan de zijkant uit kwam.

Nieuwe verpakking

De nieuwe verpakking van de lip butter balm is veel fijner in gebruik maar ik vind de metalen tube er toch iets mooier uitzien. De applicator voelt prettig en zacht aan op de lippen, de balm komt er gedoseerd uit en er wordt geen product meer verspilt.

De Lip Butter Balm komt in twee versies, de Vanilla en Vanilla Beige variant. Op de swatch zie je duidelijk kleurverschil, dit verschil zie je echter op de lippen vrijwel niet terug. De balm voelt hydraterend en zacht aan op de lippen. Het geeft een mooie glans zonder plakkerig te zijn zoals een lipgloss dat wel is.

Summer Fridays Lip Butter Balm review

Formule veranderd?

De balm van de nieuwe verpakking voelt wat dunner aan dan de balm van de oude verpakking. Als ik een dotje op mijn vinger plaats lijkt de balm wat dunner en wateriger dan de balm in de oude metalen verpakking. Ik weet nog dat ik daar ‘draadjes’ mee kon trekken, dat kan met deze balm niet.

Ik heb het gevoel dat deze balm in de nieuwe verpakking minder hydraterend is dan de oude. Het blijft minder lang vettig en hydraterend op mijn lippen, het houdt het een uur vol tot het weer verdwenen is. Dit ervaarde ik bij de oude verpakking niet. Vele anderen hebben dit gevoel ook als je de reviews leest op hun eigen website. Summer Fridays houdt echter vol dat het de formule van de balm niet heeft gewijzigd in de nieuwe verpakking.

De nieuwe verpakking en naar mijn idee de nieuwe formule zijn helaas niet mijn favoriet. De balm verzorgd mijn lippen maar een korte tijd waarna ik het gevoel heb dat ik moet blijven smeren. Het enige wat ik fijn vind is de verpakking, de zachte vanille geur en de balm voelt zacht aan op de lippen zonder plakkerig te zijn.

Is het zijn prijs waard? Dat is voor iedereen heel persoonlijk natuurlijk. Het is een stevige prijs en je betaald voor de ingrediënten, de verpakking en het merk. Doordat deze nieuwe balm mijn lippen minder goed hydrateert is het de prijs voor mij niet meer waard.

Leestip: Zo verzorg je extreem droge lippen + 10 beste lippenbalsems waar je niet verslaafd aan raakt

Verkrijgbaarheid

De Summer Fridays Lip Butter Balm kost € 22,50 en bevat 15 g aan product. De Lip Butter Balm is online verkrijgbaar via hun eigen website Summerfridays en via Cultbeauty.


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.