Paula’s Choice skincare is een huidverzorgingsmerk die eerlijk en transparant is over de werking van haar producten. Paula’s Choice garandeert dat haar producten alleen ingrediënten bevat waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze écht iets doen voor de huid.

Een van de vervelendste huidproblemen is misschien wel acne. In dit artikel vertel ik je meer over Paula’s Choice skincare, welke producten het beste zijn voor de acne-gevoelige huid en hoe je deze kan toepassen in je eigen huidverzorgingsroutine.

Wie en wat is Paula’s Choice Skincare

De oprichtster van de skincarelijn ‘Paula’s Choice’ is Paula Begun. Paula kampte in haar jonge jaren met huidproblemen zoals puistjes en eczeem waarnaar ze op zoek ging naar producten die haar huid konden verbeteren. In die tijd deed Paula al onderzoek naar de best geformuleerde producten op het gebied van huidverzorging.

Zij werkte tevens in een cosmetica winkel waar ze mensen de waarheid vertelde over wat ze met huidverzorgingsproducten konden bereiken. Dit werd niet geaccepteerd door haar werkgever waarna hij haar ontsloeg. Toen besloot ze in 1995 haar eigen skincare lijn op te richten genaamd Paula’s Choice.

De filosofie van Paula’s Choice is ‘Smart, Safe Beauty‘. Huidverzorging moet goed zijn voor de huid en producten moeten doen wat ze beloven. Paula’s Choice heeft maar één doel en dat is jou vooruit helpen met je huidproblemen. Dit doet ze door producten aan te bieden met effectieve en veilige ingrediënten die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Paula’s Choice is transparant en eerlijk over huidverzorging, ze belooft geen wonderen alleen verbetering met een realistisch maar goed resultaat.

Lees ook het boek van Paula’s Choice ‘Don’t Go To The Cosmetics Counter Without Me’.

Je huidverzorging stappenplan

Er is een richtlijn hoe je huidverzorging aanbrengt in je routine. Dit wil niet zeggen dat je alles persé nodig hebt. De drie basis elementen zijn cleanser, moisturizer en SPF. Daar kun je naar jouw huidbehoefte diverse producten aan toevoegen. Hieronder staat hoe je diverse producten in de juiste volgorde aanbrengt op je huid en in dit artikel lees je hoe je begint met een huidverzorgingsroutine.

Je huidtype bepalen

Voordat je kan beginnen met een huidverzorgingsroutine is het goed te weten wat jouw eigen huidtype is. Paula’s Choice heeft een handige uitleg om je huidtype te bepalen Als je weet welk huidtype je hebt, is het goed je ook enigszins in de ingrediënten van huidverzorging te verdiepen. Paula’s Choice heeft een hele handige Ingredients Dictionary waar je heel veel ingrediënten kan terugvinden. Je leest daar wat het specifieke ingrediënt doet en of het goed is voor de huid. 

Aanbrengen

Producten breng je altijd aan van dun naar dikke substantie. Dus eerst producten op waterbasis, daarna producten op olie basis en daarover een dikke crème. Bij producten met dezelfde substantie dien je als eerst het product dat het beste jouw huidprobleem aanpakt aan te brengen. Breng maximaal drie serums aan in één routine, twee tot drie druppels en begin met een lage percentage. Wil je meerdere serums in je routine aanbrengen, breng dan het ene product aan in de ochtend en het andere in de avond.

Neem de tijd om nieuwe producten aan je routine toe te voegen, begin niet meteen met allemaal nieuwe producten tegelijk. Je wilt je huid niet teveel belasten in één keer. Voeg daarom stapsgewijs nieuwe producten toe als je huid gewend is aan de ander.

Paula’s Choice skincare voor acne

Paula’s Choice skincare is zo geformuleerd dat ze specifieke huidproblemen aanpakken. Voor elk huidprobleem heeft Paula’s Choice diverse producten in het assortiment, zo ook voor de acne-gevoelige huid, puistjes en mee-eters. Naast de diverse huidverzorgingsproducten, geeft Paula’s Choice ook veel informatie op haar website over diverse huidproblemen zoals acne en puistjes en welke producten je daarbij kunnen helpen.

Door een goede dagelijkse huidverzorgingsroutine uit te voeren die afgestemd is op jouw huidtype, zullen huidproblemen zoals puistjes minder kans krijgen. De acne huid is een gevoelige huid, zo moet je haar dan ook behandelen. Het is essentieel dat je alleen milde producten gebruikt zonder irriterende stoffen, het laatste wat je wil is je huid extra irriteren. Vermijd daarom alcohol denat, parfum, SLS, minerale oliën en fysieke scrubs. Deze ingrediënten zul je dan ook niet terugvinden in Paula’s Choice skincare.

Leestip: Acne littekens voorkomen en 5 tips om ze te vervagen

Paula's Choice skincare routine guide | acne, puistjes en mee-eters
Beeld: paulaschoice.com

Paula’s Choice acne routine guide

In onderstaand schema staat een voorbeeld routine voor de ochtend en de avond. Dit is een leidraad, deze hoef je natuurlijk niet precies te volgens. Onthoud ook dat het verbeteren van de huid veel tijd kan kosten, het gaat vooral om consequent zijn en vol blijven houden. Neem minimaal 4 tot 8 weken de tijd voordat je resultaat en huidverbetering mag verwachten. Maar een realistischere verwachting is 3 tot 6 maanden.

Ochtend
Clear gezichtsreinigerVerfrissende reinigingsgel verwijdert make-up. Vermindert puistjes & mee-eters.
Skin Balancing TonerLicht hydraterende toner. Kalmeert de huid, verfijnt de poriën & gaat roodheid tegen.
10% Niacinamide BoosterMaakt poriën minder zichtbaar en zorgt voor een egalere huid.
Clear Skin Clearing TreatmentVermindert puistjes, vervaagt bruine vlekjes en gaat huidveroudering tegen.
Resist Anti-Aging Dagcrème SPF 50Zeer luchtige lotion met SPF 50 die beschermt tegen huidveroudering en bruine zonnevlekjes.
Avond
Clear gezichtsreinigerVerfrissende reinigingsgel verwijdert make-up. Vermindert puistjes & mee-eters.
Skin Balancing TonerLicht hydraterende toner. Kalmeert de huid, verfijnt de poriën & gaat roodheid tegen.
Skin Balancing Masker (ca. 2x in de week)Licht masker absorbeert talg, verkleint mee-eters & poriën. Brengt de vette huid in balans.
Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant (om de dag)Krachtige vloeistof met salicylzuur verwijdert dode huidcellen en gaat puistjes & mee-eters tegen.
Clinical Discoloration Repair SerumDeze unieke mix van belangrijke ingrediënten stimuleert een egale teint en vervaagt de zichtbaarheid van hardnekkige verkleuringen en vlekken.
Clear Oil-Free NachtcrèmeDeze nachtcrème hydrateert je acne-gevoelige huid zonder de poriën te verstoppen en puistjes te verergeren.

Verkrijgbaarheid Paula’s Choice

De skincare producten van Paula’s Choice zijn onder andere te koop via haar eigen webshop paulaschoice.nl. Paula’s Choice biedt regelmatig kortingsacties aan, er is gratis verzending vanaf 40 euro en een 60 dagen niet goed geld terug garantie, ook als het product gebruikt is. Verder is Paula’s Choice bij diverse resellers te koop zoals debijenkorf.nl, babassu.nl en bol.com.


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.