Mooie krullen zonder hitte is mogelijk met de HeatlessWaves van Lenoites. Waarbij hitte tools zoals een krultang je haar kan beschadigen, blijft je haar hiermee in goede conditie omdat er geen hitte aan te pas komt. In dit artikel leg ik uit hoe je krullen kan maken zonder hitte en vertel ik je mijn ervaring met de Lenoites HeatlessWaves.

Waarom krullen maken zonder hitte

Krullen in je haar maken met een krul- of stijltang ziet er prachtig uit, maar helaas is een hitte apparaat niet goed voor je haar. De hitte van een tang kan namelijk de buitenste laag van je haar behoorlijk beschadigen, zo kan het je haar verbranden of breken en zo pluizig haar veroorzaken. Daarom is krullen zonder hitte beter voor je haren.

Leestip: Nooit meer pluizig haar | deze natuurlijke haaroliën zorgen voor mooie glanzende haren

Hoe maak je krullen zonder hitte

Krullen zonder hitte in je haren maken is op diverse manieren mogelijk. Vroeger kenden we al de methode met papillotten of gewoon heel simpel je haren invlechten of in een knotje doen. Tegenwoordig is daar een nieuwe manier bijgekomen; met de HeatlessWaves van Lenoites. Dit is een product dat lijkt op een lange flexibele rol dat is gemaakt van zacht moerbeizijde. Je draait je haar rond de rol, gaat ermee slapen en de volgende ochtend kun je genieten van mooie gelijkmatige en pluisvrije krullen met behoud van de kwaliteit van je haar.

Lenoites HeatlessWaves in Mulberry Silk, € 40,50

Hoe krijg je krullen zonder hitte? Mijn ervaring met Lenoites HeatlessWaves

HeatlessWaves houd je aandacht voor de gezondheid van je haar. De HeatlessWaves van Lenoites, een Zweeds cosmetica merk dat is opgericht door beauty influencer Laila Högfeldt, is zo ontworpen dat je zonder het gebruik van hitte weelderige krullen in je haar kan creëren. Zo krijg je ronde en gelijkmatige krullen waarbij je tegelijkertijd je haar in goede conditie houdt.


Lenoites HeatlessWaves in Mulberry Silk

 • maakt weelderige krullen zonder hitte
 • beschadigd je haar niet
 • flexibele rol gemaakt van 100% Mulberry silk, 22-momme
 • meegeleverde accessoires: 1 haarklem en 2 satijnen scrunchies.
 • in de avond kort voorbereiden en in de ochtend zijn je krullen klaar.
 • zowel grote losse krullen als kleine strakke krullen zijn mogelijk.

Verpakking

De Lenoites HeatlessWaves komt in een licht perzik kleurig doosje. Dit doet het extra luxe aanvoelen en is daarom perfect als cadeau te geven tijdens de feestdagen of een verjaardag. In het doosje zit naast de rol een haarklem en twee scrunchies die je helpen bij het maken van de krullen.

Hoe krijg je krullen zonder hitte? Mijn ervaring met Lenoites HeatlessWaves
Hoe krijg je krullen zonder hitte? Mijn ervaring met Lenoites HeatlessWaves
Beeld: Lenoites
Hoe krijg je krullen zonder hitte? Mijn ervaring met Lenoites HeatlessWaves
Beeld: Lenoites

Gebruik

Het hele proces duurt ongeveer 5 minuten. HeatlessWaves werkt het beste op vochtig haar en laat deze bij voorkeur ‘s nachts in je haar zitten.

lenoites heatlesswaves krullen zonder hitte
Beeld: Lenoites
 1. Maak een middenscheiding en verdeel het haar in twee secties.
 2. De haarklem wordt gebruikt om de HeatlessWaves aan de bovenkant van je hoofd te bevestigen.
 3. Draai het vochtige haar rond de HeatlessWaves (weg van het gezicht).
 4. Gebruik de bijgeleverde scrunchies om de uiteinden aan je haar vast te maken. Verwijder de haarklem van de bovenkant van je hoofd. 
 5. Verwijder de scrunchies en beweeg de HeatlessWaves omhoog om deze uit je haar te verwijderen.
 6. Geniet van perfect gestyled krullend haar.

Mijn ervaring met Lenoites HeatlessWaves

Het doosje en de flexibele rol plus accessoires hebben naar mijn smaak een mooie chique uitstraling. De kleur is prachtig en de rol voelt zacht aan. Op het eerste oog lijkt het een product dat zonder moeite mooie krullen in je haar kan maken.

Mijn ervaring is echter dat het gebruik van de HeatlessWaves in het begin even wennen is en lastig kan zijn, het kostte mij dan ook meer dan 5 minuten. Toen ik het eenmaal onder de knie had ging het steeds makkelijker, oefening baart kunst dus.

Je haar moet goed vochtig zijn wil je het strak om de rol heen kunnen wikkelen, anders kan het haar gedeeltelijk losgaan. Ik heb ervaren dat alleen nat haar bij mij niet voldoende krullen maakt, ik besloot daarom ook een haarmousse te gebruiken. Door de mousse werden de krullen veel mooier en bleven langer zitten.

Met de rol op je hoofd slapen geeft in principe geen problemen, alleen als je een zij slaper bent voel je het wel zitten. Gelukkig is de rol zacht dus is het verder niet vervelend. Ook heb ik de rol een keer overdag gedragen wat ik persoonlijk prettiger vind en een net zo mooi resultaat gaf.

lenoites heatlesswaves krullen zonder hitte
HeatlessWaves aanbrengen
lenoites heatlesswaves krullen zonder hitte
Resultaat met HeatlessWaves

De voorste laagjes haren zakten gedurende het dragen bij mij wat naar beneden en bleven daardoor niet helemaal goed aan de rol zitten. Wat bij mij echter wel meespeelt is dat mijn haar vrij glad is van zichzelf en ik heb laagjes in mijn haren waardoor de voorste plukken wat korter zijn en daardoor makkelijker uit de rol draaien.

Het uiteindelijke resultaat vond ik erg mooi! De HeatlessWaves in combinatie met haarmousse zorgen voor grote ronde krullen onderin je haar wat een natuurlijk resultaat oplevert. Wil je liever een volle bos met krullen dan is dit niet de juist tool voor jou. De krullen zonder hitte bleven in het begin mooi zitten maar halverwege de dag zakte het bij mij uit tot een mooie natuurlijke slag.

Verkrijgbaarheid

De Lenoites HeatlessWaves tool voor krullen zonder hitte is verkrijgbaar via de webshop van bangerhead.nl waar je deze en andere mooie cosmetica producten regelmatig met leuke kortingsacties kunt shoppen!

Shop dit artikel


Disclaimer *


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.