Als er wordt gesproken over huidverzorging denken de meeste mensen aan verzorging voor de huid op je gezicht. Maar niet alleen je gezicht heeft huidverzorging nodig om gezond te blijven, ook je lichaam vraagt eigenlijk om dezelfde verzorging. Vooral als de huid op je lichaam dezelfde soorten huidproblemen heeft zoals acne of pigmentvlekken. In dit artikel ga ik hier dieper op in en review ik drie huidverzorgingsproducten voor het lichaam van Paula’s Choice.

Paula's Choice body care producten

Waarom huidverzorging voor je lichaam belangrijk is

Niet alleen je gezicht heeft huidverzorgingsproducten nodig om gezond te blijven, ook je lichaam vraagt eigenlijk om dezelfde soort verzorging. Vooral als je kampt met dezelfde huidproblemen als op je gezicht. Denk hierbij aan puistjes, pigmentvlekken, rimpels of bijvoorbeeld een droge ruwe huid. Voor verzorging van je lichaamshuid gelden over het algemeen dezelfde regels als voor je gezicht:

 • Gebruik alleen milde producten zonder parfum, SLS of alcohol denat om je lichaam te wassen en te verzorgen.
 • Gebruik een exfoliant AHA of BHA om de huid te ontdoen van dode huidcellen. Hiermee reinig je de poriën en krijgen puistjes en bultjes minder kans.
 • Gebruik hydraterende en actieve ingrediënten om huidproblemen aan te pakken en de huid weer te laten stralen. Denk hierbij aan Shea Butter, Groene thee en Glycerine, Antioxidanten zoals Retinol, Vitamine C en Vitamine E, Peptiden en huideigen Ceramiden.
 • Bescherm de huid die overdag wordt blootgesteld aan zonlicht met minimaal een zonnebrandcrème SPF 30.

Paula’s Choice BHA Body Spot Exfoliant | 210 ml, € 33,-

Paula's Choice BHA Body Spot Exfoliant product

Paula’s Choice Body Spot Exfoliant is zeer geschikt voor de acne-gevoelige huid. Het product heeft een exfoliërende werking. Het bevat salicylzuur (BHA) dat helpt dode huidcellen te verwijderen, het gaat puistjes en bultjes tegen en het maakt de huid tevens gladder. Daarnaast is het geschikt voor ruwe delen op de huid zoals bij de ellebogen, knieën en voeten.

Verder bevat het product krachtige antioxidanten die de huid kalmeren en huidveroudering tegengaan zoals vitamine E en vanilla extract. En ingrediënten die de huid hydrateren zoals kamillebloesemextract en groene thee. Deze combinatie zorgt bij regelmatig gebruik voor een verbetering van de huidstructuur.


Paula’s Choice BHA Body Spot Exfoliant

 • zeer geschikt voor de acne-gevoelige huid
 • heeft een exfoliërende werking
 • bevat salicylzuur (BHA), helpt dode huidcellen verwijderen
 • bevat vitamine E, vanille extract, kamillebloesemextract en groene thee
 • gaat puistjes en bultjes tegen
 • maakt de huid gladder

Gebruik

Bij het starten met dit product moet je het langzaam opbouwen. Begin met een paar keer in de week, daarna om de dag en bouw het op naar elke dag. Neem een hoeveelheid in de handpalm en breng het aan op de onzuivere of ruwe huid. Bescherm de huid die overdag wordt blootgesteld aan zonlicht met minimaal een SPF 30.

Verpakking

Het product zit in een hygiënische grote paarse ‘platte’ tube met klik dop. Bij de tube zit geen extra verpakkingsdoosje. De crème is wit, geurloos en heeft een fijne dunne structuur die goed uitsmeert, wordt snel in de huid opgenomen en laat geen plakkerig laagje achter.

Swatch

Paula's Choice BHA Body Spot Exfoliant swatch

Mijn ervaring

De dunne lotion exfoliant komt vloeiend uit de tube, smeert ruim uit over de huid en trekt snel in. Het laat geen plakkerig laagje achter na uitsmeren. Wat ik ook heel fijn vind is dat er geen geur in het product zit. Dit is niet alleen beter voor de huid, mijn neus vindt dit ook prettiger.

Acne en bultjes op mijn lichaam heb ik persoonlijk niet zoveel last van, daarom heb ik de BHA Body Smoothing Exfoliant met veel plezier gebruikt voor de ruwe plekken op mijn voeten, knieën en ellebogen. Het product zorgt ervoor dat mijn huid veel zachter aanvoelt op de genoemde plekken. Eelt wordt na verloop van tijd ook beduidend minder door de salicylzuur. Ik ben zeer tevreden over dit product voor ruwe en droge plekken!

Paula’s Choice Skin Smoothing Retinol Body Treatment | 118 ml, € 33,-

Paula's Choice Skin Smoothing Retinol Body Treatment product

Paula’s Choice Skin Smoothing Retinol Body Treatment is een hydraterende lotion voor een stevige huid en egale teint. De lotion bevat antioxidanten zoals Vitamine A (0,1% retinol), Vitamine C en Vitamine E en huidherstellende ingrediënten zoals Teunisbloemolie en Shea Butter.

Deze kalmerende ingrediënten en plantaardige oliën samen verminderen de tekenen van huidveroudering, maken de lichaamshuid glad en steviger en zorgen voor een blijvende, niet vette hydratatie en een gezonde gloed.


Paula’s Choice Skin Smoothing Retinol Body Treatment

 • hydraterende lotion voor een stevige huid en egale eint
 • bevat vitamine A (retinol), vitamine C, vitamine E, teunisbloesemolie en shea butter
 • verminderen tekenen van huidveroudering
 • maakt lichaamshuid glad en steviger

Gebruik

Breng zo vaak als nodig een dun laagje aan over het hele lichaam. Masseer in met zachte, ronddraaiende bewegingen. Kan gebruikt worden na producten met AHA of BHA. Bescherm de huid die overdag wordt blootgesteld aan zonlicht met minimaal SPF 30.

Verpakking

Het product zit in een hygiënische paarse flacon met pompje. Dit houdt het product en alle actieve ingrediënten goed bewaard. Bij de flacon zit geen extra verpakkingsdoosje. De crème is wit, geurloos en heeft een fijne structuur die goed uitsmeert, snel in de huid wordt opgenomen en geen plakkerig laagje achterlaat.

Swatch

Paula's Choice Skin Smoothing Retinol Body Treatment swatch

Mijn ervaring

De treatment komt vloeiend uit de pompflacon, smeert ruim uit over de huid en trekt snel in. Het laat geen plakkerig laagje achter na uitsmeren. Wat ik ook heel fijn vind is dat er tevens in dit product geen geur is toegevoegd. Dit is niet alleen beter voor de huid, mijn neus vindt dit ook prettiger.

Ik heb de Retinol Body Treatment met veel plezier gebruikt over mijn hele lichaam, waarbij ik vooral focus op mijn bovenbenen en billen, armen en handen, borst en hals. In combinatie met de andere producten voelt mijn huid veel zachter en gladder aan. Een verstevigend effect kan ik na een paar maanden nog niet terugzien, het retinol ingrediënt heeft namelijk vooral een langetermijneffect. Desalniettemin erg tevreden over het product!

Paula’s Choice Daily Replenishing Body Cream | 210 ml, € 27,-

Paula's Choice Daily Replenishing Body Cream product

Paula’s Choice Daily Replenishing Body Cream is een rijke crème met huideigen Ceramiden en Shea Butter wat ideaal is als dagelijkse lichaamsverzorging. Samen zorgen deze ingrediënten voor een gezonde en gehydrateerde huid met een natuurlijke glans. 

Antioxidanten zoals Vitamine E en Groene Thee en daarnaast peptiden kalmeren de huid, helpen tegen huidveroudering en geven je huid een jeugdige uitstraling.


Paula’s Choice Daily Replenishing Body Cream

 • rijke crème met huidige ceramiden en shea butter
 • zorgt voor een gezonde en gehydrateerd huid
 • bevat vitamine E, groene thee en peptiden
 • helpt tegen huidveroudering

Gebruik

De Body Cream is ideaal als dagelijkse lichaamsverzorging. Gebruik een of twee keer per dag, of zo vaak als nodig. Bescherm de huid die overdag wordt blootgesteld aan zonlicht met minimaal SPF 30.

Verpakking

Het product zit in dezelfde hygiënische grote paarse ‘platte’ tube met klik dop. Bij de tube zit geen extra verpakkingsdoosje. De crème is wit, geurloos en heeft een fijne volle structuur die goed uitsmeert, snel in de huid wordt opgenomen en geen plakkerig laagje achterlaat.

Swatch

Paula's Choice Daily Replenishing Body Cream swatch

Mijn ervaring

De cream komt vloeiend uit de tube, smeert aardig ruim uit over de huid en trekt snel in. Het laat geen plakkerig laagje achter na uitsmeren, de huid voelt alleen een beetje glad aan. Wat ik ook heel fijn vind is dat er ook in dit product geen geur is toegevoegd. Dit is niet alleen beter voor de huid, mijn neus vindt dit ook prettiger.

Ik heb de Daily Replenishing Body Cream met veel plezier gebruikt over mijn hele lichaam. Mijn huid slurpt de cream op en voelt in combinatie met de andere producten daardoor veel zachter en gladder aan. Dit product samen met de retinol treatment zijn mijn twee favorieten en naar mijn mening een gouden duo tegen huidveroudering voor je lichaam!

Verkrijgbaarheid

De lichaamsproducten van het cosmeticamerk Paula’s Choice zijn verkrijgbaar in Nederland via Paulaschoice.nl, Bol.com of deBijenkorf.nl. Naast deze drie prachtige producten zijn er in dezelfde lijn ook nog een AHA lotion, Niacinamide serum, Lip & Body balsem, een Zonnebrandcrème, een bodybutter en een Hair & Body shampoo beschikbaar voor een optimale werking voor je huid.

Shop dit artikel


Disclaimer *


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.