The Inkey List is een revolutionair huidverzorgingsmerk die specifieke huidproblemen aanpakt met bewezen effectieve ingrediënten. Waar ‘traditionele’ skincare meestal uit één potje of tube crème bestaat met vaak onduidelijke ingrediëntenlijsten en overdreven marketing claims, werkt The Inkey List per product met één actieve ster-ingrediënt en innovatieve formules die écht iets doen voor de huid. In dit artikel leg ik uit hoe het allemaal werkt.

Omdat The Inkey List veel verschillende producten voor diverse huidproblemen heeft, kan ik mij voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik voor je uitgezocht hoe het allemaal werkt. In dit artikel leg ik uit wat het voordeel is van The Inkey List, hoe je weet wat je het beste kan kopen en heb ik daarnaast een huidverzorging stappenplan voor diverse huidtypen en huidproblemen samengesteld.

Ga direct naar de routine guide door op onderstaande knop te drukken. Of lees verder om meer te weten te komen over The Inkey List en hoe je het kan gebruiken in je eigen skincare routine.

productfoto The Inkey List

Wat is The Inkey List skincare?

The Inkey List is in 2018 opgericht in het Verenigd Koninkrijk door Colette Laxton en Mark Curry met de overtuiging dat je met betere kennis over skincare je betere keuzes voor jouw eigen huid kan maken. Huidverzorging kan namelijk erg ingewikkeld zijn, The Inkey List speelt hier op in door veel (gratis) informatie rondom huidverzorging en huidproblemen aan te bieden, kennis staat centraal in alles wat ze doet.

The Inkey List staat voor wetenschappelijk onderbouwde en resultaatgerichte vereenvoudigde huidverzorging voor een betaalbare prijs dat toegankelijk is voor iedereen ongeacht je huidtype, leeftijd, gender, beautykennis of besteedbare inkomen. Het merk vertrouwt alleen op wetenschappelijk bewezen en door dermatologen aanbevolen ster-ingrediënten, gemengd in innovatieve formules met ondersteunende werkstoffen.

Minimalistisch en betaalbaar

The Inkey List kenmerkt zich door haar huidverzorgingsassortiment met geavanceerde actieve ingrediënten aangeboden in neutrale minimalistische verpakkingen voor zeer betaalbare prijzen. De prijzen variëren van 5,95 euro tot 16,95 euro per product. Voor minder dan 50,- euro heb je al een volledige routine! Het hoofdingrediënt van het product is de productnaam op het etiket zonder het gebruik van overdreven marketing claims.

productfoto The Inkey List
productfoto The Inkey List
productfoto The Inkey List

Dit is ook hoe The Inkey List aan haar naam komt, Inkey List is namelijk afgeleid van INCI. Dit is de afkorting van ‘International Nomenclature of Cosmetic Ingredients’, ofwel de ingrediëntenlijst. Om ingrediëntenlijsten te kunnen lezen moet je bijna zelf een halve wetenschapper zijn, hier heeft The Inkey List verandering in gebracht door duidelijk te zijn welk actieve ingrediënt het product bevat en uitleg te geven hoe en wanneer het product gebruikt dient te worden.

Het voordeel van The Inkey List skincare

De producten van The Inkey List zitten vol met kwalitatieve actieve ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze écht iets doen voor de huid. Dit gaat voornamelijk om retinol, antioxidanten, peptides en peelings. Deze ingrediënten vind je doorgaans alleen in hoogwaardige dure huidverzorgingsproducten, maar de producten van The Inkey List zijn juist lekker betaalbaar.

Doordat The Inkey List per product één actieve ster-ingredient gebruikt, kun je je huidverzorgingsroutine helemaal afstemmen op jouw huidtype en wat jouw huid precies nodig heeft. Zo kun je heel doelgericht producten kiezen die jouw huidproblemen op dat moment aanpakken. En doordat The Inkey List haar producten goedkoop aanbiedt, kun je rustig het een en ander uitproberen en experimenteren zonder gelijk veel geld kwijt te zijn.

Wat is het verschil met The Ordinary skincare?

Als je een beetje bekend bent in de wereld van huidverzorging, dan heb je vast al ontdekt dat The Inkey List en The Ordinary erg veel op elkaar lijken (lees hier mijn artikel over The Ordinary Skincare). Beide merken bieden huidverzorging op maat met alleen wetenschappelijk bewezen effectieve actieve ingrediënten dat toegankelijk is voor iedereen. Er zijn echter drie verschillen tussen beide merken te ontdekken:

 1. The Inkey List haar verpakkingen zijn gemaakt van recyclebaar plastic. De verpakkingen van The Ordinary zijn ofwel gemaakt van glas met een pipet of gemaakt van recyclebaar plastic.
 2. The Inkey List verschaft duidelijkere minder technische informatie rondom haar producten dan The Ordinary. Informatie over het product en het gebruik ervan vind je bij The Inkey List zowel terug op de website als op de verpakkingen. Informatie over het product van The Ordinary vind je summier terug op de verpakking en uitgebreid op de website.
 3. Het assortiment van The Ordinary is iets uitgebreider dan van The Inkey List. Ondanks dat verschil vind je bij beide merken voldoende opties en verschillende producten voor diverse huidproblemen.
productfoto The Inkey List en The Ordinary
productfoto The Inkey List en The Ordinary
productfoto The Inkey List en The Ordinary

Hoe weet je wat je moet kopen

Omdat de huidverzorging van The Inkey List wat ingewikkelder in elkaar zit dan doorsnee huidverzorging, is het op het eerste gezicht lastig in te schatten welke producten geschikt zijn voor jouw huid. Op de verpakkingen staat alleen de ingrediëntnaam van het ster-ingrediënt en is niet in één oogopslag terug te lezen welk huidprobleem het aanpakt.

Daarom is het handig om eerst te weten wat je eigen huidtype is en welke specifieke huidproblemen je wilt aanpakken zoals pigmentatie, doffe huid, vette huid, grote poriën, droge huid, acne, rimpels of fijne lijntjes. Paula’s Choice heeft een handige uitleg om je huidtype te bepalen en dr. Jetske Ultee heeft een hele handige huidanalyse test ontwikkeld. Dit zijn hulpmiddelen die je kunnen helpen je eigen huidtype te bepalen.

Als je weet welk huidtype je hebt is het goed je ook enigszins in de ingrediënten van huidverzorging te verdiepen. Paula’s Choice heeft een hele handige Ingredients Dictionary waar je heel veel ingrediënten kan terugvinden. Je leest daar wat het specifieke ingredient doet en of het goed is voor de huid.

Daarnaast kun je op The Inkey List haar eigen website ook veel informatie en uitleg over de producten en ingrediënten terugvinden en kun je via de ‘Skin Recipe builder‘ je persoonlijke 4-stappen huidverzorgingroutine samenstellen. Hier moet je echter wel eerst een profiel voor aanmaken. Door een beetje zelfstudie met bovengenoemde links en onderstaande routines kom je ook al een heel eind.

Deze producten van The Inkey List gebruik ik dagelijks

Ik gebruik al ruim een aantal jaren een aantal producten van The Inkey List waar ik heel erg tevreden over ben. Ik gebruik bijvoorbeeld dagelijks het Q10 serum. Bij puistjes gebruik ik het Beta Hydroxy Acid serum of het Succinic Acid Blemish Treatment.

Je huidverzorgingsroutine stappenplan

Er is een richtlijn hoe je huidverzorging aanbrengt in je routine. Dit wil niet zeggen dat je alles persé nodig hebt. De drie basis elementen zijn cleanser, moisturizer en SPF. Daar kun je naar jouw huidbehoefte diverse producten aan toevoegen.

Hieronder staat beschreven hoe je diverse huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde aanbrengt op je huid, klik op de link om naar het artikel te gaan voor een uitleg over het type product. En in dit artikel lees je hoe je begint met een huidverzorgingsroutine.

Stap 1. Cleanser
Stap 2. Toner
Stap 3. Exfoliëren/AHA of BHA (avond, 2-3 keer in de week)
Stap 4. Serum
Stap 5. Moisturizer
Stap 6. SPF zonnebrandcrème (ochtend)

Je brengt altijd aan van dun naar dikke substantie. Dus eerst waterbasis serum, daarna producten op olie basis en daarover de dikke crème. Je kan als laatste stap een olie aanbrengen over je crème, bijvoorbeeld in de koude wintermaanden als je huid extra hydratatie nodig heeft.

Bij producten met dezelfde substantie dien je als eerst het product dat het beste jouw huidprobleem aanpakt aan te brengen. Breng maximaal drie serums aan in één routine, twee tot drie druppels en begin met een lage percentage.

Leestips:

The Inkey List routine guide

Nu je de basis weet kun je je richten op de producten van The Inkey List. Voordat je begint met producten uitzoeken wil je eerst weten welke producten samen gebruikt kunnen worden, of ze in de ochtend en/of avond aangebracht mogen worden en hoe vaak je ze per week mag gebruiken. Sommige actieve ingrediënten werken mogelijk niet samen of wil je liever niet overdag en te vaak gebruiken zoals retinol en peelings.

Hieronder staan een aantal voorbeeld routines voor diverse huidproblemen. Afhankelijk van jouw huidprobleem zijn dit de beste producten van The Inkey List. Onderstaande routine guide is een leidraad, deze hoef je natuurlijk niet precies te volgen.

Op de website van The Inkey List kun je alle producten met bijbehorende informatie terugvinden. Je kan uiteraard je vertrouwde producten gebruiken en alleen een aantal actieve serums of peelings toevoegen, net wat je wil. Wil je meerdere serums van The Inkey List tegelijk gebruiken, breng dan het ene serum in de ochtend aan en het andere in de avond.


Routine droge vochtarme huid

Ochtend
Oat Cleansing BalmIs een verzorgende reiniger met een kalmerende werking. Verwijdert make-up en hydrateert de huid zodat de vochtgehalte in de huid in balans blijft.
Hyaluronic Acid SerumGarandeert een optimale absorptie van vocht en zorgt voor intense hydratatie van de huid. Bevat 2% zuiver Hyaluronzuur wat helpt de fijne lijntjes te verminderen.
Polyglutamic AcidIs een serum met intens hydraterende werking. Het bevat polyglutaminezuur, een krachtig ingrediënt wat tot wel 4 keer meer vocht vasthoudt dan Hyaluronzuur. 
Omega Water CreamIs een lichtgewicht gel-moisturizer op waterbasis die de huid een hydratatie boost geeft zonder deze vettig te maken.
SPF30 Daily SunscreenIs een 100% minerale verzorgende zonnebrandcrème. Heeft niet-comedogene en anti-irriterende eigenschappen. Helpt vervroegde huidveroudering tegen te gaan.
Avond
Hyaluronic Acid CleanserIs een diep hydraterende reiniger voor het gezicht. Deze cleanser verwijdert make-up en SPF, zorgt voor een gladde en gezonde huid tot na 48 uur na gebruik.
Lactic Acid Serum (1-3 keer p.wk.)Dit serum heeft een exfoliërende werking en verwijdert dode huidcellen voor een gezonde natuurlijke glow.
Hyaluronic Acid SerumGarandeert een optimale absorptie van vocht en zorgt voor intense hydratatie van de huid. Bevat 2% zuiver Hyaluronzuur wat helpt de fijne lijntjes te verminderen.
Ceramide Night TreatmentDit masker hydrateert de huid intens en zorgt ervoor dat de huid vocht langer en beter vasthoudt. 
Vitamins B C E MoisturizerIs een moisturizer boordevol vitaminen, speciaal voor de droge en geïrriteerde huid. Houdt vochtgehalte in balans, werkt verhelderend en ontstekingsremmend.

Routine vette huid met onzuiverheden

Ochtend
Oat Cleansing BalmIs een verzorgende reiniger met een kalmerende werking. Verwijdert make-up en hydrateert de huid zodat de vochtgehalte in de huid in balans blijft.
Hyaluronic Acid SerumGarandeert een optimale absorptie van vocht en zorgt voor intense hydratatie van de huid. Bevat 2% zuiver Hyaluronzuur wat helpt de fijne lijntjes te verminderen.
Niacinamide SerumDit serum richt zich op puistjes en onzuiverheden. Verkleint poriën en gaat overtollige talgproductie tegen. Vermindert roodheid op de huid.
Omega Water CreamIs een lichtgewicht gel-moisturizer op waterbasis die de huid een hydratatie boost geeft zonder deze vettig te maken.
SPF30 Daily SunscreenIs een 100% minerale verzorgende zonnebrandcrème. Heeft niet-comedogene en anti-irriterende eigenschappen. Helpt vervroegde huidveroudering tegen te gaan.
Avond
Salicylic Acid CleanserIs een verzorgende reiniger, verwijdert make up en ontstopt de poriën. Verkleint poriën en verwijdert overtollig talg.
Beta Hydroxy Acid Serum (1-3 keer p.wk.)Werkt tegen mee-eters en puistjes. Verwijdert dode huidcellen en maakt de poriën schoon. Vermindert overtollige oliën en geeft de huid een egale uitstraling.
Hyaluronic Acid SerumGarandeert een optimale absorptie van vocht en zorgt voor intense hydratatie van de huid. Bevat 2% zuiver Hyaluronzuur wat helpt de fijne lijntjes te verminderen.
Niacinamide SerumDit serum richt zich op puistjes en onzuiverheden. Verkleint poriën en gaat overtollige talgproductie tegen. Vermindert roodheid op de huid.
Vitamins B C E MoisturizerIs een moisturizer boordevol vitaminen, speciaal voor de droge en geïrriteerde huid. Houdt vochtgehalte in balans, werkt verhelderend en ontstekingsremmend.

Routine verouderde huid

Ochtend
Oat Cleansing BalmIs een verzorgende reiniger met een kalmerende werking. Verwijdert make-up en hydrateert de huid zodat de vochtgehalte in de huid in balans blijft.
Hyaluronic Acid SerumGarandeert een optimale absorptie van vocht en zorgt voor intense hydratatie van de huid. Bevat 2% zuiver Hyaluronzuur wat helpt de fijne lijntjes te verminderen.
Q10 SerumVermindert de vorming van fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van huidveroudering. Beschermt en hydrateert de huid.
Peptide MoisturizerHelpt huidveroudering tegen te gaan. Verhoogt snelheid huidvernieuwing, hydrateert en verhoogt collageenproductie voor een gezonde jeugdige uitstraling.
SPF30 Daily SunscreenIs een 100% minerale verzorgende zonnebrandcrème. Heeft niet-comedogene en anti-irriterende eigenschappen. Helpt vervroegde huidveroudering tegen te gaan.
Avond
Hyaluronic Acid CleanserIs een diep hydraterende reiniger voor het gezicht. Deze cleanser verwijdert make-up en SPF, zorgt voor een gladde en gezonde huid tot na 48 uur na gebruik.
Glycolic Acid Toner (3 keer p.wk.)Toner met zacht exfoliërende werking. Poriën worden geminimaliseerd, dode huidcellen verwijderd en de celvernieuwing wordt gestimuleerd.
Retinol SerumZorgt voor een jonge, heldere en egale huid. Huidvernieuwing wordt bevordert, de collageenproductie wordt verbeterd en oneffenheden worden geëgaliseerd.
Hyaluronic Acid SerumGarandeert een optimale absorptie van vocht en zorgt voor intense hydratatie van de huid. Bevat 2% zuiver Hyaluronzuur wat helpt de fijne lijntjes te verminderen.
Peptide MoisturizerHelpt huidveroudering tegen te gaan. Verhoogt snelheid huidvernieuwing, hydrateert en verhoogt collageenproductie voor een gezonde jeugdige uitstraling.

Routine tegen pigmentvlekjes

Ochtend
Oat Cleansing BalmIs een verzorgende reiniger met een kalmerende werking. Verwijdert make-up en hydrateert de huid zodat de vochtgehalte in de huid in balans blijft.
Hyaluronic Acid SerumGarandeert een optimale absorptie van vocht en zorgt voor intense hydratatie van de huid. Bevat 2% zuiver Hyaluronzuur wat helpt de fijne lijntjes te verminderen.
15% Vitamin C Brightening SerumZorgt voor een stralende gezonde huid en heldere teint. Huidvernieuwing wordt versneld en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.
Symbright MoisturizerZorgt voor een zachte, gehydrateerd huid met een natuurlijke glow. Donkere plekjes worden lichter en zorgt voor een egale teint.
SPF30 Daily SunscreenIs een 100% minerale verzorgende zonnebrandcrème. Heeft niet-comedogene en anti-irriterende eigenschappen. Helpt vervroegde huidveroudering tegen te gaan.
Avond
Fulvic Acid Brightening CleanserIs een milde cleanser die vuil, talg en make-up verwijdert. Verwijdert dode huidcellen en zorgt voor een stralende glow.
Apple Cider Vinegar Peel (1-2 keer p.wk.)Dit peeling masker creëert een gelijkmatige huid teint en textuur. Verheldert en beschermt de huid.
Hyaluronic Acid SerumGarandeert een optimale absorptie van vocht en zorgt voor intense hydratatie van de huid. Bevat 2% zuiver Hyaluronzuur wat helpt de fijne lijntjes te verminderen.
Alpha Arbutin SerumZorgt ervoor dat de teint en textuur van je huid wordt geëgaliseerd. Vermindert de melanineproductie, minimaliseert pigmentatie en hydrateert de huid.
Symbright MoisturizerZorgt voor een zachte, gehydrateerd huid met een natuurlijke glow. Donkere plekjes worden lichter en zorgt voor een egale teint.

Top 3 best verkochte producten van The Inkey List

Hyaluronic Acid Serum

 • Type: hydraterend serum
 • Alle huidtypes
 • Werkt hydraterend en herstellend
 • Richt zich op gladdere, gelijkmatige huid

Oat Cleansing Balm

 • Type: milde hydraterende reiniger
 • Alle huidtypes
 • Werkt hydraterend en reinigend
 • Richt zich op poriën, mee-eters en een heldere huid

Niacinamide

 • Type: anti-onzuiverheden serum
 • Vette huid met onzuiverheden
 • Werkt tegen ontstekingen en roodheid
 • Richt zich op talgregulatie en minimaliseren van poriën

Waar koop je The Inkey List skincare

The Inkey List is online in diverse webshops te koop. De beste webshops waar je The Inkey List in Nederland kan kopen zijn:

LookFantastic.nl (regelmatig kortingsacties, gratis verzending vanaf 30 euro)
ICIParisXL.nl (beperkt assortiment, regelmatig kortingsacties, gratis verzending)
Lyko.com (gratis verzending vanaf 20 euro)
Boozyshop.nl (gratis verzending vanaf 35 euro)
Bol.com (gratis verzending vanaf 20 euro)


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging.

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.