Wat is er nou fijner dan een heerlijke frisse geur in huis. Geurstokjes zijn hier uitermate geschikt voor. Je kan ze in de winkel kopen, maar ze zijn ook eenvoudig zelf te maken. Dit is niet alleen betaalbaarder, het is ook leuker om zelf je ingrediënten te mengen en je eigen geur(en) te kiezen. Daarnaast is het duurzaam en erg leuk om een oud parfumflesje hiervoor te hergebruiken. Dit is erg uniek en ziet er daarnaast chique uit in je interieur. In dit artikel lees je precies hoe je je eigen geurstokjes diffuser met een oud parfumflesje kan maken.

Ingrediënten voor geurstokjes

Kies je essentiële olie geur

Essentiële olie wordt ook wel etherische olie genoemd. Zorg ervoor dat je olie gebruikt met een concentratie van 100% anders is de geur niet sterk genoeg. Je kunt ervoor kiezen een enkele geur te gebruiken, maar je kan ook geuren mengen die elkaar aanvullen.

Houd wel de juiste verhouding aan zoals hierboven genoemd. Kies je geur mindful, geuren kunnen namelijk een emotie opwekken. Waar lavendel de eigenschap heeft je slaperig te maken, werken munt-geuren juist stimulerend en maken citrusgeuren de ruimte fris.

Heerlijk combinatie mogelijkheden
  • Lavendel & eucalyptus
  • Geranium & roos
  • Sinaasappel & vanille
  • Cederhout & den
  • Rozenhout & ylang ylang
DIY interieur geurstokjes oud parfumflesje

Zo maak je zelf geurstokjes

Stap 1: Parfumflesje

Kies het oude parfumflesje van je keuze. In deze DIY heb ik mijn oude parfumflesje van Miss Dior gebruikt. Deze vind ik persoonlijk erg chique en mooi staan. Voordat je je parfumflesje kan gebruiken moet je eerst de spraydop van het flesje verwijderen zodat er een opening voor de stokjes ontstaat. Hiervoor heb je een tang, een beetje kracht en geduld nodig. Doe het met beleid, je wil niet dat je parfumflesje stuk gaat.

Indien er nog een beetje parfum in het flesje zit kun je ervoor kiezen dit eerst op te maken door meteen je stokjes er in te zetten en nog even van je parfum te genieten. Anders kun je het flesje schoonmaken met kokend heet water of met een beetje alcohol 70% om te steriliseren.

Indien je geen parfumflesje hebt, kun je ook een gewoon glazen flesje of mini vaasje gebruiken voor je geurstokjes. Eventueel kun je deze versieren met een mooi etiket met de naam van de geur.

Stap 2: Mengen

Meet de ingrediënten, afhankelijk van de afmetingen van je flesje, af in een maatbeker en giet het over in een potje of flesje met dop. Schud het potje of flesje goed zodat de ingrediënten met elkaar mengen. Giet vervolgens de vloeistof in je flesje of vaasje, eventueel met behulp van een trechter. Laat ongeveer een centimeter ruimte bij de ingang over zodat de stokjes ruimte hebben om het niveau van de vloeistof te laten stijgen.

Stap 3: Stokjes

Plaats ongeveer 3 tot 6 bamboestokjes in je parfumflesje en knip ze zo nodig op lengte. Lange stokjes geven meer geur af dan korte stokjes. Laat de stokjes uitwaaieren zodat ze de geur goed kunnen verspreiden. Tadá, je DIY interieur geurstokjes diffuser is klaar! Nu kun je heerlijk genieten van je eigen gemaakte interieur parfum.

Tips voor je eigen geurstokjes

  • Laat je stokjes een uur in je parfumflesje staat en draai ze daarna om. Zo doorweek je beide uiteinden en zal je geur sneller verspreid worden.
  • Roer de vloeistof in je flesje een keer per week zodat de ingrediënten goed gemengd blijven.
  • Draai de stokjes om de drie dagen om zodat de stokjes niet uitdrogen en ze de geur van de olie blijven verspreiden.
  • Zodra de vloeistof afneemt kun je deze weer bijvoegen met dezelfde verhouding.
  • Vervang je stokjes elke maand. Na een maand zijn de stokjes verzadigd waardoor ze de geur niet goed meer verspreiden.

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.