Clay and Glow is een Nederlands skincare merk met alleen natuurlijke producten in het assortiment die beloven goed te zijn voor de huid en er ook nog eens schattig uitzien. Clay and Glow staat bekend om haar iconische Pink Clay Masker, daar is sinds kort het nieuwe Avocado Moisturizing Masker aan toegevoegd. In dit artikel vertel ik je meer over Clay and Glow en mijn persoonlijke ervaring met het multimasken met beide maskers. Vind ik ze het geld waard?

Wat is Clay and Glow

De oprichtster van de skincarelijn Clay and Glow is Julia Veer uit Nederland. Ze kampte met meerdere allergische reacties op verschillende skincare producten door een gevoelige huid en acne. Ze was op zoek naar een product die goed was voor de huid maar er ook leuk uit zag. De meeste producten die goed zijn voor de huid zien er namelijk niet leuk en aantrekkelijk uit. Julia nam het heft in eigen handen en zo is Clay and Glow ontstaan.

De missie van Clay and Glow is natuurlijke en probleemoplossende huidverzorgingsproducten te ontwikkelen in schattige verpakkingen. Volgens Clay and Glow worden er alleen ingrediënten gebruikt die goed zijn voor de huid. Nare ingrediënten zoals parabenen, siliconen, PEG’s en schadelijke alcohol worden achterwege gelaten. De producten zijn vegan, cruelty free en geschikt voor alle huidtypes.

Multimasken met Clay and Glow | Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker
Beeld: clayandglow.com

Hoe werkt multimasken

De term ‘multimasken’ staat voor het gebruik van meerdere maskers tegelijk. Door te kijken naar de verschillende behoeften van je huid kun je je maskers hier op aanpassen. Zo pak je meerdere huidbehoeften gelijkertijd aan. De meeste mensen hebben een gecombineerde huid (vette T-zone en droge wangen) waardoor niet elke zone van de huid dezelfde behoefte heeft. Door meerdere maskers tegelijk aan te brengen, geef je je huid precies dat wat ze nodig heeft.

Vette zones

Gebruik voor de vette zones op je gezicht (je voorhoofd, neus en kin: de T-zone), een masker met ingrediënten zoals klei, houtskool of modder, die olie aantrekken zonder de huid uit te drogen.

Droge zones

Gebruik voor de droge zones op je gezicht (je wangen en rond de mond) een masker met ingrediënten zoals avocado, shea boter of aloë vera om de huid te hydrateren.

Avocado Moisturizing Masker | 80g, € 29,95

Multimasken met Clay and Glow | Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker
Clay and Glow Avocado Moisturizing Masker

Het nieuwe Avocado Moisturizing Masker is een masker dat de huid helpt te hydrateren en versterken. Het zorgt voor een stevigere en elastischere huid, het vermindert huidveroudering en beschermt de huid tegen UV-straling. Dit masker is volgens Clay and Glow tevens geschikt om ‘s nachts tijdens het slapen in te laten werken.


Clay and Glow Avocado Moisturizing Masker

 • helpt de huid te hydrateren en versterken
 • zorgt voor een stevigere en elastischere huid
 • verminderd huidveroudering
 • beschermd tegen UV straling
 • kan ook als slaapmasker gebruikt worden

Belangrijkste ingrediënten

Avocado Olie: werkt verzachtend, hydraterend en zorgt voor een stevige en elastische huid.
Avocado Boter: werkt verfrissend, beschermt tegen UV-straling, anti-huidveroudering voordelen en helpt tegen rimpels en littekens
Kokosolie: heeft een ontstekingsremmende werking, maakt de huid zacht en soepel, anti-huidveroudering voordelen, helpt tegen pigmentvlekken en vermindert verbranding door de zon.
Shea Boter: heeft een hydraterende werking, is ontstekingsremmend, versterkt en kalmeert de huid.

Clay and Glow Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker
Clay and Glow Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker

Hoe gebruik je het Avocado Moisturizing Masker

 • Stap 1: Breng met het siliconen penseel aan op de droge zones van je gezicht.
 • Stap 2: Laat het masker ca. 15 – 20 minuten intrekken.
 • Stap 3: Was het masker af met warm water.
 • Extra: de laatste stap kan worden overgeslagen om het masker ‘s nachts in te laten werken.

Detoxifing Pink Clay Masker | 65g, € 25,95

Multimasken met Clay and Glow | Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker
Clay and Glow Pink Clay Masker

Het iconische Detoxifing Pink Clay Masker is een roze klei masker dat de huid op een dieper niveau reinigt. Het helpt de poriën te reinigen en verwijdert vuil dat mee-eters, witte puntjes of bultjes veroorzaakt. Dit roze kleimasker bevat een perfecte mix van ingrediënten die helpen acne, puistjes en roodheid te verminderen en de huid te kalmeren.


Clay and Glow Detoxifing Pink Clay Masker

 • reinigt de huid op een dieper niveau
 • helpt de poriën te reinigen
 • verwijdert vuil en mee-eters
 • helpen acne, puistjes en roodheid te verminderen

Belangrijkste ingrediënten

Roze Klei: geeft de huid een diepe reiniging, verwijdert onzuiverheden, helpt de huid te ontgiften en is geweldig voor de gevoelige huid.
Aloë Vera: werkt genezend tegen roodheid en brandwonden, anti-huidveroudering en stimuleert celvernieuwing.
Açaí Berry: bevat hoge hoeveelheden antioxidanten, heeft anti-inflammatoire eigenschappen en helpt acne te bestrijden.
Zwarte Quinoa: bevat een hoog gehalte vitamine E, vitamine B vermindert donkere vlekken, verheldert de huid en stimuleert de aanmaak van collageen.

Clay and Glow Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker
Clay and Glow Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker

Hoe gebruik je het Pink Clay Masker

 • Stap 1: Breng na het douchen met het penseel een dun laagje aan op de vette zones van je gezicht: de T-zone.
 • Stap 2: Laat het masker ca. 10 minuten drogen. Het kan direct na aanbrengen een beetje tintelen.
 • Stap 3: Was het masker af met warm water.
 • Stap 4: Gebruik naderhand een hydraterende moisturizer.

Lees hier veelgemaakte fouten met klei maskers.

Mijn ervaring met multimasken met Clay and Glow

Om te beginnen zien de verpakkingen van beide maskers er erg leuk uit!. De potjes zijn gemaakt van glas wat milieuvriendelijk is en luxe aanvoelt. De roze siliconen spatel vind ik het fijnst in gebruik om de maskers mee aan te brengen. Ook vind ik het erg goed om te lezen dat Clay and Glow zegt voornamelijk gebruik te maken van natuurlijke en bewezen werkbare ingrediënten in haar skincare producten.

Clay and Glow Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker

Fijne en niet zulke fijne ingrediënten

De meeste ingrediënten van de maskers zijn hier geen uitzondering op. Vooral Avocado, Kokosolie, Shea Butter, Aloe Vera en Olijfolie zijn erg goed voor de huid. Ondanks al deze mooie ingrediënten in beide maskers, heeft Clay and Glow er ook voor gekozen om Parfum (Perfume, allergen free) aan het Avocado Masker toe te voegen en Witch Hazel aan het Pink Clay Masker.

Deze ingrediënten staan gelukkig helemaal onderaan de ingrediëntenlijst, dus grote hoeveelheden zitten er niet in. Toch vind ik dit persoonlijk jammer aangezien Parfum en Witch Hazel potentiële irritanten voor de huid kunnen zijn, niet alleen op korte termijn ook voor de lange termijn. Beide ingrediënten vermijd ik liefst zoveel mogelijk in mijn huidverzorgingsroutine.

Hoe reageerde mijn huid op de maskers?

Ik heb een normale tot droge huid met een iets-wat vette T-zone. Heel af en toe heb ik een hormonaal puistje maar niet in grote mate. Mijn huid doet het goed op hydraterende ingrediënten zoals Shea Butter, Glycerine, Hyaluronzuur en vette alcohol zoals Cetyl Alcohol. Daarnaast zijn actieve ingrediënten zoals antioxidanten (Retinol en Vitamine C), peptiden en chemische exfoliant als AHA en BHA geen probleem voor mijn huid.

Multimasken met Clay and Glow | Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker

Het Pink Clay Masker heb ik alleen op mijn T-zone aangebracht. Het masker ruikt neutraal en brengt fijn aan met het bijbehorende kwastje. Tijdens het inwerken droogt het masker op en wordt daardoor hard. Na 10 minuten spoel ik met behulp van een washandje het masker weer af. Mijn huid voelt naderhand zacht en schoon aan, het masker irriteert mijn huid niet. Het Pink Clay Masker is voornamelijk bedoelt voor puistjes en een onzuivere huid, aangezien ik op het moment van testen geen puistjes had kan ik niet zeggen of het masker op dit vlak mijn huid heeft verbetert,

Het Avocado Masker was ik erg benieuwd naar vanwege alle mooie hydraterende ingrediënten die het bevat (behalve -zoals eerder gezegd- parfum). Het masker ruikt fris zoetig en brengt fijn aan met het bijbehorende siliconen penceel. Bij het inwerken gaat mijn huid een beetje tintelen. Samen met het Pink Clay Masker spoel ik het masker na 10 minuten af. Hierna voelt mijn huid zacht en schoon aan zonder irritatie.

Het masker heb ik ook een keer 20 minuten op mijn hele gezicht laten inwerken. Helaas reageerde mijn huid hier negatief op en voelde voornamelijk de appeltjes van mijn wangen naderhand een paar uur geïrriteerd aan. Langer dan 10 minuten inwerken zou ik bij een droge of gevoelige huid daardoor niet aanraden, ondanks dat het masker juist voor hydratatie zou moeten zorgen.

Multimasken met Clay and Glow Avocado Moisturizing Masker & Pink Clay Masker

Eindoordeel

De maskers van Clay and Glow vind ik potentieel hele mooie skincare producten vanwege de vele goede ingrediënten en de leuke verpakkingen. Toch vind ik het jammer dat er voor gekozen is twee ingrediënten toe te voegen die mogelijk irriterend voor de huid kunnen zijn. Zonder deze ingrediënten zouden ze nagenoeg perfect zijn!

Mijn ervaring met beide maskers is natuurlijk erg persoonlijk, iedere huid is anders en reageert anders. Ondanks dat het Avocado Masker niet helemaal met mijn huid matcht, kan het voor jou natuurlijk wel gewoon werken.

Verkrijgbaarheid

Deze producten van Clay and Glow zijn verkrijgbaar via ICIParisXL.nl en Boozyshop.nl. Naast de losse maskers zijn ze nu ook samen te koop in een Limited Edition set: de Multi Masking set.

In het huidige assortiment vind je verder onder andere het iconische Pink Clay Masker, de Straw-Jelly Face Wash, het Vitamin C Serum, de Hydrating Moisturizer, de Cooling Eye Cream, het Avocado Moisturizing Masker en de Sunscreen.

Shop dit artikel


Disclaimer *


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.