Een haarhanddoek is een must in je haarverzorgingsroutine als je je lokken graag mooi en gezond wilt houden. Een haarhanddoek zorgt er niet alleen voor dat je haar sneller droogt, het beschermd je haar ook tegen breuk en pluis. In dit artikel vertel ik alles wat je wil weten over de haarhanddoek en welke de beste duurzame keuze is.

Wat is een haarhanddoek

Een haarhanddoek is een handdoek dat speciaal is gemaakt om je haar snel te drogen zonder het te beschadigen. In tegenstelling tot normale handdoeken van katoen die bedoelt zijn voor je lichaam, absorbeert een haarhanddoek het vocht uit het haar zonder aan je lokken te trekken.

Waarom je een haarhanddoek zou moeten gebruiken

Ons haar is zeer kwetsbaar als het nat is, de kans op breken en pluizen is dan groter. Een ruwe katoenen handdoek kan zorgen voor schadelijke wrijving waardoor het haar kan beschadigen. Dankzij het speciale materiaal van een haarhanddoek droogt het je haren sneller zonder dat het haar breekt. Een haarhanddoek zorgt dus voor gemak, zit comfortabeler op je hoofd en bij langdurig gebruik zorgt ze ook voor gezonder haar zonder breuk en pluis.

Leestip: Hairlust | Groei je haren lang en gezond op een natuurlijke duurzame manier

Soorten haarhanddoeken

Er zijn diverse haarhanddoeken op de markt gemaakt van verschillende soorten materialen. Eèn van de bekendste is de microvezel haarhanddoek. Ze doet haar werk goed, maar is erg slecht voor het milieu vanwege het materiaal waarvan ze gemaakt is. De synthetische microvezel zorgt voor enorm veel vervuiling wereldwijd.

Daarnaast is er de speciale katoenen haarhanddoek. Het materiaal is zeer geschikt om vocht uit het haar te onttrekken en heeft daarnaast goede ademende eigenschappen. Echter bevat katoen een ruwe vezel dat je haar kan beschadigen en uitdrogen. Daarnaast wordt katoen op een minder duurzame en milieuvriendelijke manier geproduceerd. Er is veel water nodig voor de productie en er wordt gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen.

Bamboe is een van de meest duurzame opties. Bamboe is namelijk ultra-absorberend, het helpt je haar op een natuurlijke wijze te drogen zonder het haar te beschadigen. Bamboe is een zacht, glad en ademend materiaal, het is geurloos en het is antibacterieel. Daarnaast wordt bamboe op een duurzame manier geproduceerd. Bamboe wordt namelijk geoogst zonder de plant te beschadigen. Daarnaast groeit bamboe zeer snel en behoeft het weinig irrigatie (waterafgifte) en bestrijdingsmiddelen.

Beste duurzame haarhanddoek

Hairlust heeft een speciale bamboe haarhanddoek in haar assortiment; de Hair Towel Wrap. Deze is eenvoudig in gebruik en is gemaakt van een ultrazachte mix op basis van bamboevezels en katoen. Dit zorgt ervoor dat het zacht is voor je haar en de handdoek perfect in model blijft.

De Hair Towel Wrap beschikt verder over een comfortabele pasvorm en een handig knoopje waardoor je haar goed op zijn plaats blijft zitten. Dat maakt deze haarhanddoek een goede keuze voor je haar en het milieu!


haarlust bamboe haarhanddoek

Hairlust Bamboe Hair Towel Wrap

  • Milieuvriendelijk duurzaam materiaal
  • Zacht comfortabel materiaal
  • Beschadigd je haar niet
  • Droogt je haar snel
  • Op de lange termijn gezonder voor je haar
  • Verkrijgbaar in 4 kleuren

Hoe gebruik je een haarhanddoek

  • Stap 1: Borstel je haar voorzichtig, gebruik hiervoor het liefst een speciale borstel voor nat haar.
  • Stap 2: Buig voorover zodat je haar over je voorhoofd naar beneden valt. Leg de brede kant van de haarhanddoek onder aan je nek. Het haar voor je moet nu in het smalle gedeelte vallen.
  • Stap 3: Wikkel de haarhanddoek om je haar en draai het een paar keer om zijn as. Zet de haarhanddoek vervolgens vast met behulp van het knoopje in je nek.
Hairlust Bamboo haarhanddoek
Beeld: Hairlust.nl

Verkrijgbaarheid

De duurzame Hair Towel Wrap haarhanddoek van Hairlust is te koop via hun eigen website Hairlust.nl. Naast deze haarhanddoek vind je nog vele andere mooie producten om je haren op een natuurlijke duurzame manier te verzorgen.


Beeld: Freepik
Disclaimer *


Ontvang nu gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Lees de privacyverklaring.