Deze week is mijn jongste zoontje 4 jaar geworden. We zijn nu officieel uit de tropenjaren en hier kan ik alleen maar heel blij om zijn! De eerste jaren van het ouderschap heb ik als vrij zwaar ervaren, vooral na de komst van de jongste toen ik in een mommy burn-out terecht kwam. Regelmatig heb ik me afgevraagd waarom ik ook alweer kinderen wilde. Nu de wind weer wat is gaan liggen kan ik eindelijk ook echt oprecht genieten van mijn twee kinderen van nu 4 en 6 jaar.

Ter ere van deze dag heb ervoor gekozen om de Mooie Mama Momenten tag in te vullen. Deze tag kwam ik tegen op de website van Shirly – Mommyhood.nl. Ik vond de vragen zo leuk bedacht dat ik besloten heb ze over te nemen om ook in te vullen. Het ouderschap kan heel zwaar zijn maar tegelijkertijd ook zo mooi. Het is goed om regelmatig bij deze mooie momenten stil te staan. En om te beseffen hoe gezegend en gelukkig ik eigenlijk ben met mijn mooie gezin.

Het eerste wat je dacht toen je je kindje voor het eerst vasthield:
Vooral bij mijn eerste baby had ik een heel sterk gevoel: ‘Wauw je bent mijn prachtige zoontje, ik heb jou gemaakt maar ik ken je helemaal niet’. Een heel dubbel gevoel dus. Zo’n prachtig wonder maar ook heel apart dat je ineens verantwoordelijk bent voor een heel nieuw mensje die je nog niet eens kent.

Het mooiste moment als ouders:
Wat ik het mooiste vind aan ouders zijn is dat je jezelf terug ziet in je kind. Vooral mijn jongste lijkt qua uiterlijk en innerlijk erg op mij en bij de oudste geldt dat precies voor mijn man. Ik vind het heel mooi om te zien dat ze zich ontwikkelen en groeien in hun kunnen, steeds meer durven en zelfstandiger worden. Kortgeleden wilde mijn jongste spontaan bij oma logeren, voor het eerst helemaal alleen. Ik was zo trots als een pauw dat hij dit zelf wilde en durfde zonder zijn grote broer.

De mooie dagelijkse dingen:
Mijn zoontjes samen leuk zien spelen vind ik een van de mooiste dagelijkse momenten. Vergis je niet, ze kunnen ook enorme ruzie maken samen. Maar als ze juist heel leuk spelen en het speelgoed samen delen ben ik super trots. Ook het samenzitten aan tafel tijdens het warm eten vind ik een mooi moment van de dag. Samen kletsen en ze (meestal) zichtbaar zien genieten van het eten maakt me gelukkig.

Onze mooiste vakantie als gezin:
Onze mooiste vakantie als gezin samen is absoluut onze vakantie van 2 jaar geleden op Kreta. Wat hebben we genoten van het heerlijke weer, de prachtige omgeving en de leuke dingen die we samen hebben gedaan. Als ik er nu aan terugdenk krijg ik er meteen heimwee naar. Helemaal nu het dit jaar zó anders is. We gaan absoluut nog een keer terug naar dit eiland.

Het mooiste om te doen samen:
Dagjes weg als gezin vind ik heel mooi en leuk om te doen samen. Vooral deze zomer hebben we veel dagjes weg gehad omdat we er voor hebben gekozen niet op vakantie te gaan vanwege de Coronacrisis. Ze blij zien worden als ze horen dat we een dagje uit gaan, ze zelfstandig zien spelen in de speeltuin, zien genieten in het zwembad en samen een lekker ijsje eten zijn echt de mooie momenten samen.

Ik vind mijn kindjes op hun mooist als ze:
Hun haartjes mooi kort hebben met een beetje gel er in (willen ze niet zo vaak) en mooie kleding aan hebben. Dan ben ik helemaal trots en verliefd op mijn knappe jongens. Mijn jongste kan ook zo lief naar je lachen met zn grote ogen en schattige tandjes.

Dit had ik voor geen goud willen missen:
Ondanks dat ik het af en toe best pittig vind zou ik de zwangerschappen, de geboortes en het hebben van kinderen om me heen voor geen goud willen missen. Het getrappel in mn buik, het ‘vol verwachting klopt mijn hart’ gevoel en het trotste gevoel dat hoor bij het groter zien worden van mijn jongens zijn een van de mooiste momenten van mijn leven.

De mooie momenten waar ik me op verheug:
Ik leef tegenwoordig heel erg per dag, ik wil genieten van nu omdat het nu heel goed gaat in ons leven. Ik heb vaak verlangd naar betere tijden en die tijd is nu aangebroken. Ik geniet hier elke dag weer van. Waar ik mij heel binnenkort op verheug is niet alleen mijn oudste maar ook mijn jongste naar school te kunnen brengen. Met z’n nieuwe rugzak om zich heel trots en groot voelen. Een prachtig moment voor hem maar ook voor mama want dan heb ik na 6 jaar eindelijk ook weer wat rust voor mijzelf om van te genieten waardoor ik ook meer van de momenten samen kan genieten.

Als je dit zo leest dan zijn er gelukkig genoeg mooie momenten om als mama van te genieten. Laten we dit vooral vasthouden tijdens de zware en niet zo leuke momenten! Vind je deze tag net zo leuk als ik, neem hem dan vooral over. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden!

close

VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info