Mooie voeten | Verzorg je eigen thuispedicure

Het is bijna weer zomer en dat betekent dat we vaker onze blote voeten zullen laten zien. In de wintermaanden verstoppen we onze voeten in sokken en schoenen maar in de zomer trekken we allemaal onze fijne slippers en open schoentjes weer aan. Het is dan geen overbodige luxe om je voeten van tevoren even te pamperen.

Na de wintermaanden schrik ik namelijk toch altijd wel een beetje van de staat waarin mijn voeten zich bevinden. Tijd dus om mijn voeten te verzorgen en dat doe ik het liefst zelf. Heerlijk thuis in mijn eigen omgeving op de manier hoe ik het zelf wil. In dit artikel leg ik je uit hoe je het beste je eigen pedicure kan verzorgen. Maar let op, als je niet zo goed tegen andermans blote voeten kan dan is dit artikel niet voor jou geschikt! 😉

Wat heb je nodig voor je eigen thuispedicure

* Nagellakremover voor oude nagellak
* Nagelriemolie
* Een teil met warm water
* Iets voor in het water
* Voetvijl of puimsteen
* Nagelknipper
* Nagelvijl
* Bokkenpootje
* Nagellak
* Hydraterende voetencrème

Stappenplan thuispedicure

Stap 1. | Aan de slag
Voordat je aan de slag gaat zorg je ervoor dat je alles wat je nodig hebt alvast klaarlegt. Zo heb je alles bij de hand wat je nodig hebt. Begin daarna je voeten voor te bereiden door je voeten schoon te maken van oude nagellak en eventuele (blaar)pleisters weg te halen.

Stap 2. | Nagelriemolie
Breng nu een nagelriemolie aan en laat dit even zitten. Zo zorg je ervoor dat je nagelriemen alvast een beetje zachter worden en tijdens het voetenbad extra verzorgd worden.

Stap 3. | Voetenbad
Nu kunnen je voeten heerlijk gaan relaxen in een fijn voetenbad. Vul een teil met warm water en voeg hier badzout, olie of soda aan toe. Zo worden je voeten goed gereinigd. Door te kiezen voor een toevoeging dat lekker ruikt kun je extra ontspannen en zullen je voeten naderhand ook heerlijk ruiken.

Stap 4. | Eelt verwijderen
Haal je voeten na 15 minuten uit het voetenbad en droog ze goed af. Nu ga je opgestapelde eelt van je voeten te verwijderen. Meestal verzamelt eelt zich op je hak en bal van de voet. Ga voorzichtig met een puimsteen of voetvijl over de eeltplekken heen om je voeten weer heerlijk zacht te maken.

Stap 5. | Nagels knippen en vijlen
Nu is het de beurt aan je nagels. Knip ze recht af op de gewenste lengte. Daarna kun je het beste de achtergebleven scherpe haakjes en randjes wegvijlen zodat je nagels helemaal glad zijn. Als je graag glanzende nagels wilt dan kun je er met een speciale polijstvijl overheen gaan.

Stap 6. | Nagelriemen terugduwen
Mooie nagels beginnen bij je nagelriemen. Duw voorzichtig met een bokkenpootje je nagelriemen naar achteren. Hierdoor zal de vorm van je nagels mooier worden. Knip ze nooit af, dit kan voor ontstekingen zorgen.

Stap 7. | Nagellak aanbrengen
Nu je voeten en nagels heerlijk zijn verzorgd verdienen ze het om een mooi kleurtje nagellak te krijgen. Begin met een basecoat, gevolgd door de nagellak van je keuze en eindig met een topcoat. Als je het lastig vindt om je teennagels te lakken kun je kiezen voor een speciale tenenspreider. Deze zijn er speciaal voor gemaakt om je meer ruimte te geven bij het lakken.

Stap 8. | Voetencrème
Je bent nu aangekomen bij de laatste stap van je thuispedicure! Wacht eerste tot je nagellak goed droog is. Breng daarna een vochtinbrengende crème masserend aan. Nu zijn je voeten heerlijk schoon en zacht en mogen ze zeker weer gezien worden in de zomer!


Vraag: Verzorg jij je voeten ook extra in de zomermaanden?


Ontvang gratis de ‘Verzorging Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor een goede huidverzorging. Download nu gratis!


Door te downloaden ga je ermee akkoord dat ik je gegevens met zorg verwerk volgens de privacyverklaring.

Laat je reactie achter

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.