Als je graag eyeliner draagt dan zijn waterproof oogpotloden een musthave. Kies je voor een gewone variant dan is de kans erg groot dat deze heel snel vervaagd door vochtige lucht, zweet, vette oogleden of door het wrijven in je ogen. Daarom kies je vooral in de zomer het best voor een waterproof eyeliner. Ik heb er drie voor je getest.

In dit artikel test ik drie van de best gewaardeerde waterproof eyeliners; Nars Larger Than Life long-wear eyeliner, Benefit BADgal Bang! 24 hour eye pencil en Estee Lauder Double Wear infinite waterproof eyeliner. Het liefst draag ik waterproof eyeliner alleen op mijn waterlijn, vandaar dat ik de potloodvarianten test. Voor dit artikel heb ik de eyeliner helemaal rondom mijn ogen aangebracht, puur om te testen wat ze doen. Als je liever een wing eyeliner maakt dan is een stift, vloeibare of gel eyeliner een betere keus voor jou aangezien je daar makkelijker een strakke lijn mee maakt.

Eyeliner aanbrengen vergt veel oefening, ook ik heb hier soms nog moeite mee. Je ogen zijn erg gevoelig voor objecten die dicht in de buurt komen en gaan dan snel knipperen. Ook is de huid rondom de ogen wat slapper wat het aanbrengen lastiger maakt. Maar hoe vaker je het doet hoe beter je er in wordt! Mijn eisen voor de perfecte eyeliner is moeiteloos aanbrengen, zo zwart mogelijk en hij moet goed op zijn plek blijven zitten. Ik heb redelijk vette ooghoeken waardoor mijn eyeliner daar sneller vervaagd. Ik vertel je hoe deze eyeliners voor mij uit de verf zijn gekomen! Disclaimer: dit is een persoonlijke ervaring. De eyeliners kunnen voor jou een andere uitkomst geven dan het voor mij deed.

Nars | Larger Than Life long-wear eyeliner

Dit zegt Nars
Nars belooft met de Larger Than Life long-wear eyeliner een intense eyeliner die gelijkmatig en makkelijk aanbrengt en een kogelbestendige finish geeft: een ijzersterke hechting van 12 uur zonder uit te lopen of in de lijntjes op te hopen. Deze eyeliner is in 12 kleuren beschikbaar, ik heb de kleur Via Veneto. De huls van de Nars eyeliner lijkt sterk op een gewone kohl liner, echter kun je de punt uitdraaien en weer terugdraaien. In de huls zit een kleine puntenslijper zodat je voor gebruik een redelijke punt kan slijpen.

Swatchen
Bij het swatchen valt mij op dat de eyeliner diep zwart is maar niet helemaal mat. De finish heeft een klein beetje glans maar dit valt niet echt op als je het hebt aangebracht. De swatches heb ik getest op contact met water, olie reiniger, aanraken en smudgen. De eyeliner van Nars overleeft vegen met water heel goed. Bij aanraking geeft het vrijwel direct niet meer af maar valt snel na het aanbrengen niet lekker meer te smudgen. Je moet dus snel werken als je na het aanbrengen wilt vervagen. Met een oliereiniger haal je de eyeliner er moeiteloos weer af. Dit betekent echter wel dat de eyeliner gevoelig kan zijn voor vette oogleden.

Hartje 1 laag, streep meerdere
Water
Oliereiniger

Aanbrengen en draagtijd
De puntenslijper vind ik een leuke extra, echter wordt de punt na slijpen niet echt lekker scherp meer waardoor je al gauw een dikke lijn zet. De eyeliner voelt wat plakkerig en stug aan bij aanbrengen waardoor hij niet lekker over de huid van de oogleden glijdt. Op de waterlijnen werkt de eyeliner echter prima. Van een afstand ziet de eyeliner er mooi uit, goed donker en niet te glanzend. Bij wrijven over de oogleden wordt de eyeliner wat korrelig en begint daardoor snel te vervagen. Hoe verder de dag vordert hoe vettiger mijn ooghoeken en plakkeriger mijn ogen voelen van de eyeliner. Doordat het zo vettig wordt wrijf ik meer en laat de eyeliner makkelijk los waardoor het er niet mooi meer uitziet aan het einde van de dag. Ik ben een beetje teleurgesteld in deze eyeliner van Nars, ik had na zoveel lovende berichten meer verwacht.Merk: Nars
Product: Larger than life eyeliner
Kleur: Via Veneto
Inhoud: 0,58 gram
Prijs: 22,45 euro
Eindoordeel: ★★☆☆☆

Benefit | BADgal Bang! 24 hour eye pencil

Dit zegt Benefit
Benefit belooft met de BADgal Bang! 24 hour eye pencil een rijke crèmige eyeliner die zacht en gemakkelijk aanbrengt met een matte finish die 24 uur langhoudend is. Deze eyeliner is in 4 kleuren beschikbaar, ik heb de kleur Black. De huls van de eyeliner is een typische uitdraai eyeliner. Deze van Benefit kun je echter niet meer terugdraaien, iets wat ik onhandig vind. Als je te ver draait is de kans aanwezig dat de punt tegen de dop aankomt. Aan de huls zit een smudger, deze werkt erg fijn. De eyeliner bevat geen ingebouwde slijper. Aan de ene kant vind ik dat niet noodzakelijk aangezien de stift vrij dun is. Echter na het eerste gebruik of als de punt afbreekt houd je een platte stift over die eigenlijk te dik is om een mooie eyeliner mee aan te kunnen brengen.

Swatchen
Tijdens het swatchen zie ik dat de eyeliner echt mat is maar het minst diep zwart van alle drie. De swatches heb ik getest op contact met water, olie reiniger, aanraken en smudgen. De eyeliner van Benefit overleeft vegen met water redelijk. Je ziet dat de eyeliner een beetje in de lijntjes trekt. Bij aanraking direct na aanbrengen geeft het nog een beetje af, dit verdwijnt echter na een paar minuten en dan zit het goed op zijn plek. Na aanbrengen kun je dus prima even smudgen voordat de eyeliner definitief niet meer van zijn plek gaat. Met een oliereiniger haal je de eyeliner er moeiteloos weer af. Dit betekent echter wel dat de eyeliner gevoelig kan zijn voor vette oogleden.

Hartje 1 laag, streep meerdere
Water
Oliereiniger

Aanbrengen en draagtijd
Deze eyeliner breng je moeiteloos aan, het glijd over de huid en je merkt echt dat deze eyeliner een crèmige structuur heeft. De punt is na het eerste gebruik niet meer scherp wat vervelend kan zijn bij het aanbrengen van een eyeliner. Alleen op de waterlijn aanbrengen is met deze stift geen probleem. Van een afstand ziet de eyeliner er mooi zwart en mat uit. Bij wrijven in de ogen vervaagd de eyeliner een beetje, naderhand zit er een zwarte veeg aan mn vinger. De draagtijd is prima, blijft netjes zitten alleen daar waar mijn ooghoeken vettig zijn verdwijnt de eyeliner gedurende de dag. Niet mijn favoriete eyeliner maar ook niet helemaal teleurgesteld.Merk: Benefit
Product: BADgal Bang! eye pencil
Kleur: Pitch Black
Inhoud: 0,25 gram
Prijs: 22,68 euro
Eindoordeel: ★★★☆☆

Estee Lauder | Double Wear infinite waterproof eyeliner

Dit zegt Estèe Lauder
Estèe Lauder belooft met de Double Wear infinite waterproof eyeliner een langdurige waterbestendige eyeliner die bestand is tegen zweet en vocht waarmee je een nauwkeurig lijntje kan tekenen die 24 uur langhoudend is. Deze eyeliner is in 8 kleuren beschikbaar, ik heb de kleur Kohl Noir. De huls van de eyeliner is een typische uitdraai eyeliner. Gelukkig kan de stift van Estèe Lauder wel weer terugdraaien in tegenstelling tot die van Benefit. Bij de eyeliner komt een geïntegreerde slijper én smudger. De slijper is geweldig! Hij zorgt echt voor een nieuwe scherpe punt waardoor je moeiteloos weer een dun lijntje kan zetten. Deze smudger vind ik echter niet zo fijn werken als die van Benefit. Hij voelt een beetje hard en stug aan, hij doet echter wel zijn werk.

Swatchen
Tijdens het swatchen merk ik dat de eyeliner al goed zwart is met maar één veeg, ook deze bevat een beetje glans. De swatches heb ik getest op contact met water, olie reiniger, aanraken en smudgen. De eyeliner overleeft vegen met water heel goed. Bij aanraking na aanbrengen geeft hij meteen niet meer af. Als je wil smudgen moet je dus weer snel te werk gaan. Met een oliereiniger moet ik echt moeite doen om het er af te krijgen, zie swatch. Dit is voor je oog natuurlijk niet zo goed, maar met wat geduld lukt het er zeker af te krijgen. Voor de draagtijd op vette oogleden is dit zeer zeker wel positief.

Hartje 1 laag, streep meerdere

Water
Oliereiniger

Aanbrengen en draagtijd
Deze eyeliner breng je moeiteloos aan, hij is lekker romig waardoor hij over je huid glijdt. De punt kun je goed scherp slijpen zodat een dun lijntje zetten nauwelijks moeite kost. Van een afstand ziet de eyeliner er mooi zwart uit, de glans valt vrijwel niet op. Bij wrijven over de oogleden blijft de eyeliner best goed zitten, hij wordt hooguit een klein beetje vager. De draagtijd van de eyeliner is lang, behalve in mijn vette ooghoeken en dan met name de buitenste ooghoek. Deze is snel vettig, als ik er dan met mijn vinger langs veeg neemt het wat eyeliner mee. Ondanks dat blijft deze gedurende de dag het meest aangenaam van alle drie zitten.Merk: Estée Lauder
Product: Double Wear eyeliner
Kleur: Kohl Noir
Inhoud: 0,35 gram
Prijs: 25,00 euro
Eindoordeel: ★★★★☆

Eindoordeel van de waterproof eyeliners

Zoals je hebt kunnen lezen is de eyeliner van Estée Lauder mijn favoriete eyeliner van deze drie. Hij is mooi zwart, hij brengt moeiteloos aan en de draagtijd is goed. De slijper van deze eyeliner is heel fijn en de smudger is een leuke extra. Van deze drie eyeliners is dit wel de duurste, maar als een eyeliner goed bevalt dan heb ik dat er wel voor over.

Het is alleen jammer dat ook deze niet tegen mijn vette ooghoeken is opgewassen, maar ik denk dat geen enkele pencil eyeliner daar op zichzelf echt goed tegen kan aangezien waterproof make-up het beste met een oliereiniger wordt verwijderd. Daarom verdwijnt een pencil eyeliner uiteindelijk toch door je eigen huidvetten. Gelukkig zijn er wel trucjes voor om je eyeliner ook bij vette oogleden gedurende de dag beter te laten zitten, daar kom ik in een later artikel op terug.


Ontvang nu gratis de ‘Make-up Startersgids’!

Dit gratis e-book bevat alle basisstappen en diverse waardevolle tips en trucs voor het aanbrengen van een mooie make-up. Download nu gratis!

Door te downloaden geef je aan dat je de privacyverklaring hebt gelezen en dat je maandelijks de nieuwste Mooigids artikelen in je mailbox wilt ontvangen. Geen spam!!


close

VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info