De geur van rozen is absoluut mijn signature parfum. De Diptyque Eau Rose Hair Mist is voor mij dan ook de perfecte match. Het hele ‘Roses’ assortiment van Diptyque is echt op mijn lijf geschreven, ik vind dit een onweerstaanbare geur. Na een sample van de parfum te hebben geroken kon ik het dan ook niet weerstaan om iets van de Roses lijn aan te schaffen.

Ik vind het heerlijk als mijn haar een frisse geur heeft. Elke keer als je je hoofd draait of je haar danst in de wind dan wordt er een heerlijke geur verspreid. Dit is echter niet de enige reden dat ik parfum het liefst in mijn haar spuit in plaats van op de meer gangbare plekken zoals het decolleté en de hals.

Diptyque Eau Rose Hair Mist

Parfum in het haar tegen huidveroudering

Naast een lekkere geur in het haar is de reden dat ik parfum niet meer op de delicate plekken van het decolleté en de hals wil spuiten omdat in parfum heel veel alcohol zit. Dit is een ingrediënt dat op de lange termijn voor huidveroudering kan zorgen. Alcohol werkt uitdrogend en kan daarnaast ook huidirritatie geven. Vooral als je huid met zonnestralen in aanraking komt.

Lees ook: Waarom je nu moet beginnen met zonnebrandcrème

Je kan er voor kiezen om je parfum op je kleding te spuiten, maar dit kan juist weer voor vlekken in je kleding zorgen. Voor het haar is alcohol ook niet echt optimaal in verband met de uitdrogende werking. Echter is deze Diptyque Eau Rose Hair Mist speciaal ontwikkeld om juíst in het haar te spuiten. Daar vertel ik zo meer over.

Diptyque Eau Rose Hair Mist

Over Diptyque

Diptyque is een cultmerk dat begin jarig zestig is ontstaan in Parijs. Het merk is inmiddels wereldberoemd om de uitgebreide collectie geparfumeerde kaarsen en roomsprays, eau de toilettes en eau de parfums. Inmiddels is er een hele collectie verfijnde geuren waaronder de klassiekers als L’Ombre dans l’Eau, Philosykos en Tam Dao. De producten van Diptyque zijn onder andere te koop via de Bijenkorf.nl en via hun eigen internationale webshop Diptyqueparis.com.

Diptyque Eau Rose Hair Mist | 30ml, € 42,-

Een tijdje geleden kocht ik de Diptyque Eau Rose Hair Mist naar aanleiding van een parfum sample die ik bij een eerdere bestelling had gekregen. Ik was meteen verkocht aan de geur en dook gelijk in het Roses assortiment. Ik kocht de Eau Rose Hair Mist (30ml) voor 42 euro die momenteel alleen via hun eigen webshop wordt verkocht. Als je nagaat dat een eau de toilette vanaf 78 euro en een parfum vanaf 130 euro worden verkocht is dit een hele redelijke prijs.

Geurnoten
1. Rose damascena
2. Rose centifolia
3. Litchi accord

Diptyque Eau Rose Hair Mist
Diptyque Eau Rose Hair Mist

Een Hair Mist is niks anders dan een parfum maar dan speciaal gemaakt voor je haar. Naast alcohol en parfum bevat de Diptyque Eau Rose Hair Mist ook enkele verzorgende ingrediënten zoals castor olie en camelia olie die zijn toegevoegd als tegenhanger van de alcohol. Diptyque raadt aan om je haar na het wassen af te spoelen met koud water zodat de geur beter in je haren blijft hangen. Ik gebruik de Eau Rose Hair Mist niet overmatig, hooguit twee tot drie keer sprayen en het liefst alleen bij de haarpunten om niet teveel alcohol in mijn haar te spuiten.

Ik ben persoonlijk erg dol op deze Hair Mist. Diptyque is een echt kwaliteitsmerk met heerlijke sterke geuren en dat ruik je! Deze Hair Mist ruikt fris, zoet en bloemig. Alsof je op een heerlijke zomerse dag in het midden van een enorme bloemenveld staat. De geur blijft aardig lang om je heen hangen, een aantal uren heb je er zeker plezier van. Ik ben helemaal weg van deze Hair Mist!

close

VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info

Review overview

Verpakking9
Textuur9
Geur9.5
Applicatie9
Duurzaamheid9

Conclusie

9.1Ik ben erg dol op deze Hair Mist van Diptyque. De geur blijft aardig lang om je heen hangen en de verzorgende ingrediënten zijn een leuke extra. Voor mij is deze Hair Mist en deze geur zeker een blijvertje!