Chanel heeft in het voorjaar van dit jaar een nieuwe Chanel Le Blanc highlighter uitgebracht genaamd Rosy Light Drops. Een prachtige naam en mooi product waar ik meteen in geïnteresseerd raakte. Ik kon het daarom niet weerstaan en kocht het een poosje geleden. In dit artikel lees je mijn review over dit nieuwe product.

De Chanel Le Blanc Rosy Light Drops is tegelijk uitgebracht met andere mooie producten in de Chanel La Fleur Et L’eau Collectie die op bloemen geïnspireerd is. Een echte lente collectie met mooie kleuren en paletten met onder andere oogschaduwpans in rozenvorm. Prachtig om naar de kijken. Helaas is de Rosy Light Drops gek genoeg (nog?) niet in Nederland verkrijgbaar, ik heb daarom moeten uitwijken naar de UK website van Feelunique.com.

chanel le blanc rosy light drops

Dit zegt Chanel zelf over Rosy Light Drops | 30ml, € 41,-

Omschrijving
Chanel Le Blanc Rosy Light Drops voegt met haar stralende pigmenten een vleugje parelroze glans toe aan de huid. Een vloeibare highlighter met een subtiele roze tint die de huid een parelachtige gloed geeft. De waterlichte formule kan alleen worden gedragen of over make-up worden aangebracht. Toegepast na de foundation geeft Le Blanc Rosy Light Drops de huid een frisse, gezonde, natuurlijke roze uitstraling.

Hoe te gebruiken
Pomp een paar druppels op de handen en breng dan aan op de hoge punten van het gezicht die het licht opvangen zoals de jukbeenderen, wenkbrauwbot, cupidoboog op je lippen, de neusbrug en de kin. Breng na de foundation een kleine hoeveelheid aan op het hele gezicht, voor een roze gloed.

chanel le blanc rosy light drops

Chanel Le Blanc Rosy Light Drops

Wat heeft Chanel weer een mooi luxe product gemaakt. Het is al mooi genoeg om er alleen maar naar te kijken. Hij heeft dan ook een mooi plekje op mijn beautyshelf gekregen. De flacon is van glas, heeft een witte dop en de welbekende Chanel logo. De Rosy Drops zijn lichtroze en ze bevat een parelmoerkleurige lichtreflectie.

De Rosy Light Drops bevat geen glitters maar alleen een hele mooie zachte lichtroze parelglans, niets overdreven. De Rosy Light Drops voelt als een licht serum aan en laat zich goed in de huid blenden. De waterlichte en vloeibare consistentie is ook zeer geschikt om te mengen met je moisturizer, primer of foundation. Zo creëer je een all-over gezonde stralende dewy look.

De Rosy Light Drops bevat een hele subtiele frisse rozengeur, maar niet zo sterk zoals sommige andere producten van Chanel ruiken. De Drops zijn koel van tint maar daar heb ik met mijn warme huidtint geen ‘last’ van. Het product blend mooi in de huid maar maakt je tint niet anders. De glans blijft mooi lang op de huid zitten voordat het vervaagd.

chanel le blanc rosy light drops
chanel le blanc

Ingrediënten

Ik heb de ingredientenlijst eens doorgenomen aangezien luxe merken regelmatig irriterende stoffen in een product stoppen.

Ik zie een aantal antioxidanten zoals algen, squalane, vitamine E en C, verzorgende stoffen en een vette alcohol. Deze goede ingrediënten zijn verdeeld over de lijst; bovenaan, midden en onderaan.

Verder bevat het ingrediënten zoals bindmiddelen, conserveermiddelen, siliconen, mineralen en pigmenten. En als laatst enkele mogelijk irriterende stoffen zoals parfum, Peg en phenoxyethanol. Deze staan allen na het midden/onderaan de lijst.

chanel le blanc rosy light drops

Hoe gebruik je Chanel Le Blanc Rosy Light Drops

Je kan de Rosy Light Drops op zichzelf over je hele gezicht aanbrengen, mengen in je foundation voor een gehele glowy look of juist bovenop je foundation op de hoge punten van je gezicht zodat daar het licht wordt gevangen. Ik zelf kies het liefst voor de laatste optie om het als vloeibare highlighter te gebruiken.

chanel le blanc rosy light drops
close

VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info

Review overview

Verpakking9.5
Textuur9
Pigment8.5
Applicatie8.5
Duurzaamheid8.5

Conclusie

8.8De Le Blanc Rosy Light Drops van vind ik een hele mooie luxe vloeibare highlighter, de enkele toegevoegde verzorgende ingrediënten zijn een fijne extra. De highlighter ziet er mooi glanzend uit in plaats van glitterig. Zo bereik je echt een natuurlijke glow op je gezicht. Ik vind het een mooie toevoeging aan mijn make-up collectie!