Als ik aan zomer make-up denk, dan denk ik automatisch aan glowy, fris en de kleur brons. Dit is een erg populaire make-up look tijdens de zomermaanden. Vooral bronzer en highlighter zijn onmisbaar in een zomerse make-up look. Deze producten samen halen je gebronsde huid namelijk heel mooi naar voren.

Helaas is deze zomer tot nu toe niet echt om over naar huis te schrijven. In de lente was het weer een stuk beter voor mijn gevoel! Gelukkig kun je met de juiste make-up toch een zomers gevoel krijgen. Als je graag wil weten hoe ik deze brons en glowy make-up heb aangebracht en welke producten ik hiervoor heb gebruikt, lees dan gauw even verder!

zomer make-up bronze & glow

7 stappen naar de perfecte zomer make-up

Stap 1 | Start je make-up met een oogmake-up basis zodat je oogschaduw tijdens warme dagen ook goed blijft zitten. Ik gebruik hier de Pro Longwear Paint Pot van MAC in de kleur Soft Ochre.

Stap 2 | Omdat de oogschaduw die ik wil aanbrengen glitters bevat begin ik in deze look eerst met mijn ooglook. Voor deze look gebruik ik 4 oogschaduwen van MAC die ik in een custom palette heb geplaatst. Ik breng als eerste de bronsroze kleur Expensive Pink aan op de buitenste ooghoek en de arcadeboog werkend naar de binnenste ooghoek. Daarna volgt de lichte shimmer kleur Nylon met daar overheen de glitter brons Honey Lust in het midden van mijn bewegend ooglid. De donkere bronskleur Sable gaat op de buitenste ooghoek. Blend de oogschaduwen goed zodat er geen harde lijn ontstaat. Op de binnenste ooghoek breng ik een beetje Long-Wear cream shadow stick van Bobbi Brown in de kleur Sunlight Gold aan.

Stap 3 | Na de oogschaduw breng ik een bruine waterproof eyeliner aan, ik gebruik de Highliner matte gel eye crayon van Marc Jacobs in de kleur Brownie. Deze breng ik aan op de onderste en bovenste waterlijn. Op de onderste waterlijn breng ik ook een laagje van de donkere bronskleur oogschaduw Sable aan om de eyeliner te fixeren.

chanel le blanc

Stap 4 | Voor mooie lange wimpers breng ik twee laagjes mascara aan. Ik begin met de Lash Primer van Chanel en daar overheen de Le Volume de Chanel mascara. Deze twee mascara’s samen bezorgen bij mij mooie lange wimpers.

Stap 5 | Ga nu verder met de basis. Ik breng eerst een beetje concealer aan onder mijn ogen. Ik gebruik de Pro Longwear Concealer van MAC in de kleur NC20. Daarna volgt een vleugje foundation. Ik gebruik de foundation van dr. Jetske Ultee in de kleur 10. Ik poeder het af op de plekken waar nodig met de poeder van dr. Jetske Ultee in de kleur 10.

Stap 6 | Nu is het tijd om de huid te bronzen en highlighten. Ik gebruik hiervoor mijn nieuwe Brightening CC Palette van By Terry in de kleur Sunny Flash. Hierin zitten een prachtige highlighter, 2 blushes en een bronzer. Ik breng vooral de highlighter en bronzer aan en een klein beetje blush.

Stap 7 | De laatste stap is voor de lippen. Maak de look af met mooie nude kleurige lippen. Zo houd je de look lekker fris en zomers. Ik gebruik eerst het Lip Pencil van MAC in de kleur Whirl en daar overheen de lipstick van MAC in de kleur Faux.

chanel le blanc

close

VIP Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke maand een update van Mooigids. Mis nu nooit meer een nieuwe blogpost en blijf altijd op de hoogte!

Lees mijn privacyverklaring voor meer info